REPLICA ONLINE CONSTANTA

31.4° Constanța Lun., 19 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6826
31.4° Constanța Luni, 19 August 2024 Anul XX Nr. 6826
 

Florin MITROI construiește o ȘCOALĂ și un AFTER SCHOOL, în VALU lui TRAIAN

Florin MITROI construiește o ȘCOALĂ și un AFTER SCHOOL, în VALU lui TRAIAN

Replica API 9 noiembrie 2020 | 20:42 5154

Locuitorii din comuna constănțeană Valu lui Traian se vor bucura în viitorul apropiat de dezvoltarea unor noi proiecte în localitate. Primăria, intenționează să demareze o importantă investiție în sectorul educației, astfel încât fiecare copil din localitate să poată beneficia de condiții excelente în care să se poată dezvolta. Mai exact, este vorba despre construirea unei noi școli cu clasele 0- VIII, a unei săli de educație fizică și a unui after school ce va veni în ajutorul părinților care, ocupați cu munca fiind, ajung să își lase copiii în grija rudelor ori a vecinilor și chiar a bonelor. Lucrările de construcție vor urma să aibă loc în cartierul Tineretului, pe strada Florilor, nr.1, valoarea totală a acestora urmând să ajungă la suma de 12.166.730 de lei. Proiectul va fi finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional.

Vor fi ridicate trei corpuri de clădire

Proiectul propune lucrări de construire a unor noi corpuri de clădire: corp C1, corp C2 si corp C3, plus amenajări exterioare. În ceea ce privește prima categorie de lucrări, prin prezentul proiect se propune construirea a trei corpuri de clădire. Corpul C1, care va avea destinația de școală, este alcătuit din trei tronsoane de clădire, cu regim de înălțime P+2E, cu o structură în cadre din beton armat și acoperiș tip terasă necirculabilă. Corpul C2 va avea destinația de sală de sport, regim de înălțime parter înalt, structură în cadre din beton armat. Acoperișul va fi tip sarpantă, cu învelitoare din tablă. Corpul C3 de clădire va avea destinația de spațiu tehnic. Adiacent acestuia, se vor construi două bazine subterane, cu rol în asigurarea necesarului de apă pentru stingerea unui eventual incendiu, prin intermediul rețelelor de hidranți interiori și exteriori. De asemenea, bazinul va asigura și necesarul de apă pentru obiectivul gradiniță+creșă, aflată în imediata vecinătate, care face obiectul unui alte documentații tehnice.

Lucrări de amenajare exterioară

În ceea ce privește a doua categorie de lucrări, prin prezentul proiect se propun următoarele amenajari: trotuare și alei pietonale; jardiniere exterioare; platforme carosabile; platformă de deșeuri împrejmuită cu sursă de apă; amenajare teren de sport exterior, inclusiv împrejmuire; împrejmuire teren cu soclu și stâlpi din beton armat+panouri metalice.

Ce criterii trebuie să îndeplinească ofertanții?

Ofertanții nu trebuie să se regăsească în situațiile prevăzute la art.164, 165, 167 din Legea nr.98/2016 privind achizițiile publice. În plus, aceștia trebuie să prezinte certificate constatatoare privind lipsa datoriilor restante, cu privire la plata impozitelor, taxelor sau a contribuțiilor la bugetul general consolidate, la momentul prezentării. De asemenea, ofertantul trebuie să fi executat lucrări similare cu cele care fac parte din obiectul contractului, și anume lucrări din domeniul construcțiilor civile sau lucrări similare din punctul de vedere al complexității cu cele care fac obiectul prezentei proceduri de achiziții, realizate în cursul unei perioade care acoperă cel mult ultimii 5 ani. Persoanele cu funcție de decizie din cadrul autorității contractante, cu privire la organizarea , derularea si finalizarea procedurii de atribuire, sunt printre alții și Florin Mitroi, primarul localității Valu lui Traian, Iurea Iulia Claudia, viceprimarul comunei și Enache Doina, șef Serviciu Buget-Finanțe. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 07.12.2020, ora 15:00.

Diana MAXIMIUC.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
482515172434
5/49
12292611027
joker
251140103212