REPLICA ONLINE CONSTANTA

36.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
36.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Florin Mitroi, primarul din Valu: Pe mine nu mă poate manipula nimeni. Eu nu candidez unde vor alții! Video

Florin Mitroi, primarul din Valu: Pe mine nu mă poate manipula nimeni. Eu nu candidez unde vor alții! Video

Mirela PASCAL 12 ianuarie 2024 | 00:00 7704

Florin Mitroi, de la Valu lui Traian, este unul dintre acei primari care chiar merită să ocupe funcția! Aflat la finalul celui de-al cincilea mandat, primarul a demonstrat că și-a meritat voturile pe deplin, schimbând fața localității de la an la an. Și nu are de gând să se oprească aici, pregătindu-se pentru cel de-al șaselea mandat. Deși, multe voci susțin că ar putea candida la Consiliul Județean, Mitroi spune că nu lasă primăria, nici dacă i s-ar impune candidatura de la partid. Precizăm că, în 2022, Valu lui Traian a fost nominalizată în topul celor mai bogate comune din România, într-un clasament realizat la nivel național, iar cu 8 ani în urmă ocupa locul întâi datorită sumelor mari atrase din fonduri nerambursabile – 2.000 euro per locuitor. În 2004, comuna avea 7.000 de locuitori, astăzi are peste 30.000 de mii de suflete.

Florin Mitroi, primarul din Valu: Pe mine nu ma poate manipula nimeni. Eu nu candidez unde vor altii! Video Florin Mitroi și Mirela Pascal

În debutul interviului, Florin Mitroi a făcut un scurt bilanț al activității pe anul trecut. „Am închis un an bun, se putea și mai bun dar, din cauza banilor și a legislației în vigoare nu am putut să contractăm lucrări fără să avem finanțare, dar ne-am încadrat și așa am închis un an foarte bun. Vorbesc despre cofinanțările pe care le-am avut la proiectul de canalizare și alimentare cu apă, e un proiect de peste două milioane jumătate de euro, cofinanțările pe care le-am avut la grădinițele din zonele noi, la școala din zona nouă, la iluminatul public, am intervenit la biserici pentru că sunt o prioritate... Cel mai important lucru este că nu intrăm, de la an la an, cu datorii, sub nici o formă. Asta a fost strategia mea: să nu intru în Noul An cu datorii. Eu sunt primar și campania electorală am început-o încă din prima zi a anului 2004, de când am intrat primar, și de atunci am fost într-o continuă campanie”, a spus Florin Mitroi. Și, pentru că tot a adus vorba despre campanie, l-am întrebat pe primar ce ar avea rău de spus contracandidații săi...Pentru că, așa cum se știe, edilul șef a fost ales, la alegerile din 2020, cu peste 91% din voturi, ceea ce înseamnă că locuitorii sunt mulțumiți de realizările sale. „Depinde de oameni, de omul cu care te confrunți. Politica o fac oamenii, o fac benevol, iar partidul este doar o siglă. Eu niciodată n-am vorbit pe cineva de rău, am spus doar ceea ce vreau să fac, ceea ce voi face și dacă nu spun, oamenii văd ce am realizat în comună. Sunt unul dintre primarii din țară care, de la mandat la mandat, a câștigat crescând în procente. Asta spune multe. Un om, când candidează într-o funcție trebuie să arate ce a făcut el. Se discuta, acum ani de zile, despre mine că «e bogat, că a făcut toate terenurile». Da, sunt acționar, dar e o societate destul de mare, care plătește taxe, impozite, care de 2-3 ani se află pe locul 15 pe topul firmelor din județul Constanța. Ipotetic vorbind, dacă ar fi să aleg între primărie și privat, aleg privat, clar. Nu trăiesc din politică. Îmi place administrația, mai puțin politica”, a mai precizat Mitroi. Iar dacă unii colegi de breaslă de-ai lui Mitroi se întreabă care e secretul succesului, ei bine acesta spune că „trebuie să nu te schimbe niciodată nici banul, nici funcția, să nu-ți schimbi comportamentul față de oameni, să cunoști oamenii, să fii în problemele lor și să nu stai așa de amorul artei în primărie, cred că atârnă foarte mult deschiderea tuturor angajaților față de cetățean”.

Dacă vă întrebați ce l-ar scoate pe Florin Mitroi din primărie, definitiv, ei bine aflați că există ceva l-ar face să facă un pas înapoi. „Dacă în sondaje aș fi scăzut de la 91% la un 65% era o problemă. Însemna că eu am greșit, ori nu mi-am făcut treaba. Dar nu este cazul, pentru că am făcut sondaje acum o lună am peste 80 %. Și m-ar mai face un lucru să nu mai candidez: dacă mâine ar pleca două persoane din echipa de la primărie: viceprimarul și managerul”, a mai precizat alesul șef.

Mai multe, în materialul VIDEO de mai jos:

Candidează sau nu la CJ?

Totuși, dacă partidul i-ar cere să candideze pentru președinția Consiliului Județean, mai ales că numele său se tot vehiculează, în ultima perioadă și, mai ales, că apare și în măsurători... Mitroi spune că, nici așa, nu pleacă de la Valu lui Traian. Dar, niciodată să nu spui niciodată. ”E atât de complicat... Când mi se adresează această întrebare, e ca și cum mi s-ar spune „ lasă-ți familia și pleacă”! Florin Mitroi nu a avut niciodată ca partidul să-i ofere funcții sau beneficii pentru el, decât pentru comună, dar dacă aș ști că pot face mult mai mult pentru această localitate, poate da, dar astăzi vă spun că nu candidez la CJ.  Ca să ne înțelegem, Mitroi nu poate fi controlat de nimeni. Nu mă interesează banii, nu mă interesează licitațiile, mă interesează să fie bine pentru locuitorii din comună și nu numai, chiar și cei din județ. Nu ascund, e normal să discuți, e normal să se analizeze sondajele, poate sunt pe primul loc, poate sunt pe locul doi,  nu am promis nimănui nimic, dar astăzi nu s-a luat o decizie în partid legat de cine va candida. Dacă Mitroi, Scupra, Septimiu sau Coșa... Este normal să candideze cel care are notorietate mai mare, și cel care a demonstrat ceva”, a explicat primarul.

Florin Mitroi, primarul din Valu: Pe mine nu ma poate manipula nimeni. Eu nu candidez unde vor altii! Video Florin Mitroi

Mitroi: PNL va câștiga alegerile

Întrebat cum vede tabloul politic final, din toamnă, la Constanța, Mitroi nu s-a sfiit să spună că PNL va fi pe loc fruntaș și că mizează pe Vergil Chițac, la Primăria Constanța. „Îmi doresc ca politica acestui județ să fie făcută de oamenii frumoși la suflet, oamenii dedicați acestui județ, să demonstreze că nu s-au dus degeaba, să se pună la masă și să gândească strategii de dezvoltare a acestui județ. PNL-ul ia încă un mandat la Constanța 100%. Chițac este colegul meu, îmi place ce a făcut, și-a asumat că face în Constanța și își asumă să deranjeze oamenii. Cred că a atras în 4 ani de zile fonduri de 7-8 ori mai mari decât acum 8 ani”, a spus Mitroi.

Mai multe, urmăriți în materialul VIDEO de mai jos:

Interviul INTEGRAL îl puteți urmări mai jos:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510