REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Florin Vizan s-a întâlnit cu ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec, în Portul Constanța

Florin Vizan s-a întâlnit cu ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec, în Portul Constanța

M.P., A.F. 24 martie 2023 | 18:16 1363

E.S. Kathleen Kavalec, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Statelor Unite ale Americii în România, a vizitat astăzi portul Constanța.

Florin Vizan s-a intalnit cu ambasadorul SUA in Romania, Kathleen Kavalec, in Portul ConstantaFlorin Vizan, E.S. Kathleen Kavalec

La sediul Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, E.S. Kathleen Kavalec a avut discuții cu directorul general, Florin Vizan, care a subliniat importanța participării portului Constanța la dezvoltarea relațiilor de colaborare româno-americane.

Florin Vizan s-a intalnit cu ambasadorul SUA in Romania, Kathleen Kavalec, in Portul Constanta

Alături de conducerea companiei, a participat la discuții și Bogdan - Stelian Mîndrescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

Florin Vizan s-a intalnit cu ambasadorul SUA in Romania, Kathleen Kavalec, in Portul Constanta

În actualul context al transporturilor de mărfuri la nivel internațional, au fost prezentate facilitățile oferite de Portul Constanța, evidențiindu-se avantajele pe care portul le poate oferi partenerilor săi.

Florin Vizan s-a intalnit cu ambasadorul SUA in Romania, Kathleen Kavalec, in Portul Constanta

Vizita a inclus un tur tehnic în portul Constanța, la bordul navei Anghel Saligny, în cadrul căruia au fost prezentate proiectele de investiții și facilitățile de depozitare și încărcare a cerealelor.

Kathleen Kavalec, Ambasadorul SUA în România, a subliniat importanţa interacţiunilor regionale, continuarea cooperării în domeniul securităţii şi schimburile comerciale şi investiţiile în creştere. Întâlnirile avute s-au concentrat asupra evoluţiilor politice şi economice din regiune, a schimburilor comerciale, a libertăţii religioase, a educaţiei şi a consolidării relaţiilor dintre popoare.

Kathleen Kavalec şi interlocutorii săi au discutat şi despre nevoia descurajării unor viitoare acte de agresiune, ceea ce ar permite regiunii Mării Negre să îşi atingă potenţialul deplin. Ea a vizitat şi Portul Constanţa, care are un rol crucial în gestionarea, depozitarea în silozuri şi tranzitul cerealelor ucrainene care ajung aici pe cale maritimă, ferată şi rutieră.

Ambasadorul Kavalec a menționat: „Mi-a plăcut foarte mult vizita mea de astăzi la Constanța, unul dintre principalele motoare economice ale dezvoltării României și unul dintre cele mai dinamice orașe din Uniunea Europeană”.

Vizita a inclus întâlniri cu Primarul Municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, cu Directorul General al companiei ADM România, Anton Povkhan, Directorul General al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța SA Constanţa, Florin Vizan, şi cu Muftiul Cultului Musulman din România, domnul Muurat Iusuf. Pentru a accentua colaborarea academică româno-americană, doamna ambasador s-a întâlnit la Universitatea Ovidius cu rectorul Dan Marcel Iliescu, vice-rectorul Mihai Gîrţu, coordonatoarea programului de Studii Americane, Ludmila Martanovschi, directorul Bibliotecii Universitare „Ioan Popișteanu” a Universității „Ovidius”, Florentina Nicolae, şi cu studenţi şi profesori de la specializarea Studii Americane. Ambasadorul Kavalec a vizitat, de asemenea, şi centrul de resurse American Corner Constanţa.

În cursul vizitei, Kathleen Kavalec a subliniat că Statele Unite ale Americii sunt solidare cu poporul român şi a accentuat importanţa vitală a rezilienţei în regiunea Mării Negre.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166