REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.4° Constanța Dum., 21 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6797
29.4° Constanța Duminică, 21 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6797
 

FMI vine la Bucureşti pentru consultările anuale cu România în baza Articolului IV

FMI vine la Bucureşti pentru consultările anuale cu România în baza Articolului IV

Ana Maria LIPAN 25 septembrie 2023 | 11:01 732

O echipă a Fondului Monetar Internaţional, condusă de Jan Kees Martijn, şeful misiunii pentru România, se va afla la Bucureşti în perioada 25 septembrie - 4 octombrie 2023, pentru analiza anuală a economiei româneşti în baza Articolului IV, a anunţat instituţia financiară internaţională.

FMI vine la Bucuresti pentru consultarile anuale cu Romania in baza Articolului IV

Potrivit sursei citate de agerpres.ro, astfel de consultări au loc periodic cu toate statele membre FMI. Echipa FMI va discuta cu autorităţile române despre politicile economice în cadrul unor întâlniri cu reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor, ai Băncii Naţionale a României şi ai altor agenţii guvernamentale, se arată în comunicatul semnat de Geoff Gottlieb, reprezentantul regional al FMI pentru Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est. Totodată, experţii instituţiei financiare internaţionale se vor întâlni cu reprezentanţi ai sectorului privat şi ai organizaţiilor neguvernamentale, precizează sursa citată.

La finalul vizitei, este de aşteptat ca misiunea FMI să organizeze o conferinţă de presă. Consultările constituie un exerciţiu de supraveghere care este obligatoriu pentru toate statele membre. Scopul consultărilor în baza Articolului IV este examinarea situaţiei financiare şi economice la nivel naţional şi formularea unor recomandări generale referitoare la politicile monetare, politicile financiare şi economice de urmat pentru asigurarea stabilităţii şi a unei evoluţii pozitive la nivelul economiei. Pe baza constatărilor preliminare ale acestei misiuni, echipa elaborează un raport care, odată aprobat de conducere, va fi prezentat Comitetului Executiv al FMI spre discutare şi aprobare. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
gaura de 43 de miliarde lei plus deficit de cca 62 miliarde lei plus inflatie de aproape 10% facuta tot de guvern ca si primele 2 = catastrofa economica; e adevarat ca noi mergem de 33 de ani dintr-o catastrofa economica in alta cu mici pauze uneori dar asta nu e o scuza ptr escrocii si infractorii analfabeti care ne conduc de 33 de ani si nici ptr cei de azi
0
0
TAIATI PENSIILE SPECIALE nesimtitilor de paraziti care traiesc pe spatele nostru. Anual ne cresc taxele si impozitele ca sa le acoprim acestor trantori foloasele banesti necuvenite de care beneficiaza. Nu va este deloc rusine sau jena fata de cetatenii acestei tari care muncesc cinstitit, traiesc din salarii sau pensii mizere si va alimenteaza voua pensiile speciale ? Pana cand o sa ne manipulati si o sa ne jefuiti in halul acesta ?
1
1
si se rezolva
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712