REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

FNGCIMM stabilește un record european cu programul IMM Invest Plus

FNGCIMM stabilește un record european cu programul IMM Invest Plus

A.F. 22 noiembrie 2023 | 00:00 2703

FNGCIMM stabilește un record european cu programul IMM INVEST PLUS: Peste 71.500 de garanții în valoare de peste 46,5 miliarde de lei în perioada 2020-2023. Eficiența și impactul fiscal remarcabile atrag atenția la nivel european.

FNGCIMM stabileste un record european cu programul IMM Invest Plus

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) a obținut un record european prin implementarea cu succes a programelor IMM INVEST și IMM INVEST PLUS, în perioada 2020-2023. Cu peste 71.500 de garanții acordate în valoare de peste 46,5 miliarde de lei și finanțări susținute de aproximativ 55 miliarde de lei, FNGCIMM a devenit un pilon esențial al sprijinului pentru întreprinderile mici și mijlocii din România.

Amploarea programului IMM INVEST PLUS a fost remarcabilă, aducând cu sine o creștere accelerată a garanțiilor acordate de FNGCIMM începând cu anul 2020. Rezultatele pozitive ale acestor programe au fost recunoscute la nivel european, ceea ce a consolidat reputația FNGCIMM ca instrument eficient de garantare al statului.

Prin impactul său semnificativ asupra mediului de afaceri din România, FNGCIMM a reușit să ocupe un loc important în peisajul economic european. Acest succes a fost subliniat prin reprezentarea FNGCIMM în cadrul Asociației Europene a Instituțiilor de Garantare și prin alegerea Directorului General al FNGCIMM, Dumitru Nancu, ca vicepreședinte al AECM.

De asemenea, FNGCIMM a devenit membru al Rețelei Globale a Instituțiilor de Garantare (GNGI), consolidându-și astfel prezența într-o platformă mondială cu reprezentare în Europa, Asia, Africa și America de Sud.

Recunoașterea potențialului României și al FNGCIMM la nivel european a fost evidențiată prin Schema de ajutor de stat IMM INVEST PLUS, aprobată de Comisia Europeană. Aceasta a adus țării noastre cel mai mare sprijin financiar aprobat la nivel european, în valoare de 4 miliarde de euro, având ca obiectiv principal susținerea întreprinderilor mici și mijlocii.

În contextul Cadrului temporar de criză pentru măsuri de ajutor de stat de sprijinire a economiei, impus de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, schema de ajutor de stat IMM INVEST PLUS a devenit cel mai mare sprijin financiar aprobat la nivel european din cele 73 de scheme de ajutor de stat aprobate. 

Acest succes plasează FNGCIMM și România într-o poziție de lider în sprijinirea sectorului IMM și evidențiază contribuția semnificativă la redresarea economică a țării.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016