REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
30.4° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Focar de infecție în curtea fostului Spital CF Palas. Video

Focar de infecție în curtea fostului Spital CF Palas. Video

Cristina BĂRBUCEANU 23 ianuarie 2023 | 00:00 1388

În trecut, fostul spital CF situat în cartierul Palas, pe strada Munții Tatra, era impunător, cu o curte imensă și trata oameni cu afecțiuni interne, neurologice, și nu numai. Degradarea spitalului a început după anul 2000, când Ministerul Transporturilor a oferit clădirea Ministerului Sănătății. Tone de gunoaie se găsesc și în locul fostului spital al cărui teren plin de mizerie reprezintă un adevărat pericol ecologic, deși angajați ai DSP igienizează periodic locul. Totodată, reamintim că s-au făcut demersuri ca în locul ruinelor fostului spital să se ridice un spital de Pediatrie. 

Focar de infectie in curtea fostului Spital CF Palas. VideoPrivire de ansamblu la fostul spital din Palas: gunoaie la tot pasul

Oamenii din zonă, singurii vinovați

Cu mulți ani în urmă, în Constanța au fost numeroase instituții și clădiri care au fost înfloritoare o bună bucată de vreme. În prezent, mare parte dintre acestea arată deplorabil, fiind lăsate în paragină din varii motive, urmând a fi îngropate de gunoaie, aruncate acolo de oameni fără scrupule.

Focar de infectie in curtea fostului Spital CF Palas. VideoGunoi menajer la tot pasul

Acesta este și cazul fostului spital CFR din Palas, situat pe strada Munții Tatra. Degradarea clădirii a început odată cu anii 2000, când ea a fost plasată de la Ministerul Transporturilor la Ministerul Sănătății, ajungând, în cele din urmă, în proprietatea Direcției de Sănătate Publică.

Focar de infectie in curtea fostului Spital CF Palas. VideoGunoi și iarăși gunoi

Ce ne îngrijorează nu este neapărat clădirea-ruină în sine, ci maldărele de gunoaie care zac acolo, provocând un focar de infecție, periculos mai ales pentru copiii aflați la grădinița situată foarte aproape de fostul spital. Situația este, așadar, foarte gravă acolo, în condițiile în care terenul este curățat periodic de către angajați ai DSP, după cum chiar purtătorul de cuvânt al instituției, Ene Tudorel, a declarat pentru Replica:

Focar de infectie in curtea fostului Spital CF Palas. VideoTot ce se poate numi gunoi se află pe terenul fostului spital

„Din momentul în care vechiul sediu al Spitalului Universitar CFR Constanţa a intrat în administrarea noastră, am igienizat, în fiecare an, clădirea şi curtea. O vom face şi în acest an. Din păcate, cei din zonă aruncă gunoaiele în curtea fostului sediu al spitalului. Oamenii trebuie să înţeleagă şi ei să nu mai arunce gunoaiele în acel loc.”.

Focar de infectie in curtea fostului Spital CF Palas. VideoClădirea a fost pur și simplu vandalizată de-a lungul anilor

Oare oamenii care aruncă acolo tone de gunoaie sunt tot cei care spun că instituțiile statului nu fac nimic pentru bunăstarea țării și a cetățenilor ei?!

Focar de infectie in curtea fostului Spital CF Palas. VideoTeren înconjurat de mizerie
 

Se fac demersuri pentru aducerea la viață a unui nou spital 

Amintim că, în urmă cu câteva luni, Cristina Schipor, șefa DSP Constanța, declara pentru Replica: „Documentația e depusă la CNI (n.r. Compania Națională de Investiții), a trecut de Comisia Tehnică. Așteptăm avizul de specialitate ca să meargă la Ministerul Dezvoltării în Comisia Tehnică de acolo.

Focar de infectie in curtea fostului Spital CF Palas. VideoDin fericire, după reînvierea spitalului, oamenii fără scrupule nu vor mai arunca gunoaie acolo

Avem trimisă, în paralel la Minister, documentația, pentru că ministrul a emis un ordin ca eu să mă ocup, să demolăm acea clădire. Dar trebuie făcuți niște pași. Am trimis documentația la Minister pentru a fi emisă Hotărârea de Guvern de scoatere din domeniul public, să putem demola clădirea deoarece la CNI trebuie să dăm terenul gol.”, pentru ca, în locul fostelor ruine să se ridice un spital de Pediatrie.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se cunoaște cuvântul asta?
2
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436