REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Focare de droguri pe litoral; s-a lăsat cu arestări! Video

Focare de droguri pe litoral; s-a lăsat cu arestări! Video

Mirela PASCAL, A.F. 1 mai 2023 | 00:00 6986

Fenomenul drogurilor a luat amploare pe litoral, unde se desfășoară două festivaluri concomitent: Sunwaves în Mamaia, Beach Please, în Costinești. Din acest motiv, polițiștii și jandarmii au împânzit stațiunile. Iar zeci de tineri au fost prinși cu droguri asupra lor, în vederea consumului propriu ori pentru a le vinde. De exemplu, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța, au documentat, în perioada 27-28 aprilie a.c., activitatea infracțională a 11 persoane, participante la un festival care se desfășoară în stațiunea Mamaia, cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic internațional de droguri de risc şi mare risc, trafic de droguri de risc şi mare risc şi  deţinere, fără drept, de droguri de risc pentru consum propriu. Nici la Costinești nu a fost prea liniște.

Focare de droguri pe litoral; s-a lasat cu arestari! Video

Din cercetări a reieșit că bănuiții ar fi introdus, în România, transportat, depozitat și  deținut cantități însemnate de droguri de risc și de mare risc, în scopul comercializării în cadrul unui festival ce se desfăşoară în staţiunea Mamaia, din judeţul Constanța, la data de 27 aprilie a.c., la ore şi în locaţii diferite, fiind prinși, în flagrant delict, în timp ce comercializau astfel de substanţe.

De asemenea, aceștia ar fi promovat vânzarea drogurilor prin intermediul unor aplicații de mesagerie, precizând preţurile pentru fiecare tip de drog.

Focare de droguri pe litoral; s-a lasat cu arestari! Video

Ulterior, au fost puse în aplicare 4 mandate de percheziţie domiciliară, fiind identificate și ridicate 300 de comprimate de ecstasy, 70 de comprimate 2 CB („pink cocaine”) şi 100 de grame de cocaină, 50 de grame de ketamină, 10 grame de hașiș și 10 doze de metamfetamină. 

Focare de droguri pe litoral; s-a lasat cu arestari! Video

Astfel, la data de 28 aprilie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus reţinerea a 6 persoane, cetăţeni străini, cercetate sub aspectul savârşirii infracţiunilor de trafic internațional de droguri de risc şi mare risc, trafic de droguri de risc şi mare risc şi  deţinere, fără drept, de droguri de risc pentru consum propriu.

Focare de droguri pe litoral; s-a lasat cu arestari! Video

În cursul aceleași zilei, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanţa a dispus arestarea preventivă a reținuților, pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română și de sprijinul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Focare de droguri pe litoral; s-a lasat cu arestari! Video

Cea de a doua zi de desfășurare a festivalurilor „Beach, please!” și „Sunwaves 30” s-a încheiat. Principalul obiectiv al forțelor de ordine a fost prevenirea incidentelor și verificarea condițiilor de siguranță.

Poliția a prins 15 persoane în Gara de Nord care urmau să aducă substanțele interzise pe litoral

Poliția și jandarmii au prins 15 persoane în Gara de Nord care urmau să ducă substanțe droguri și Xanax în Constanța, susțin sursele G4Media. Doi dintre suspecți sunt britanici, iar alți trei din Ungaria. Xanaxul este un medicament folosit preponderent pentru ameliorarea anxietății și nu se eliberează decât în baza unei rețete eliberată de medicul de familie sau psihiatru.Doi dintre suspecți sunt britanici, iar alți trei din Ungaria. Xanaxul este un medicament folosit preponderent pentru ameliorarea anxietății și nu se eliberează decât în baza unei rețete eliberată de medicul de familie sau psihiatru.

Prinși cu drogurile ascunse în mașină


Sâmbătă, 29 aprilie a.c., polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pentru menținerea ordinii și liniștii publice, au depistat în zona Summerland, Festivalul Sunwaves, 2 persoane de sex masculin cu domiciliul în municipiul București, ce ofereau spre vânzare substanțe de mare risc altor două persoane, una de sex masculin și una de sex feminin.

Focare de droguri pe litoral; s-a lasat cu arestari! Video
Drogurile de mare risc ce erau oferite spre vânzare erau ascunse/depozitate într-un autoturism marca Volkswagen Passat.
Persoanele au fost interceptate, legitimate și conduse la sediul DGPL Constanța pentru întocmirea actelor procedurale necesare înaintării dosarului instituției abilitate pentru luarea măsurilor legale.
Apreciem spiritul civic de care dau dovadă cetățenii și îi rugăm să ne semnaleze în continuare orice fapte care contravin legislației în vigoare la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro.

Interziși la festivalurile de pe litoral

Specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța, în colaborare cu reprezentanții I.P.J. Constanța, au realizat o serie de activități cu caracter preventiv în urma cărora persoanele interesate au fost informate cu privire la efectele consumului de substanțe interzise.

De asemenea, în domeniul prevenirii incendiilor, inspectorii I.S.U. Constanța au desfășurat controale la operatorii economici pentru a preveni producerea unor incidente și a verifica respectarea tuturor condițiilor de siguranță.

Focare de droguri pe litoral; s-a lasat cu arestari! Video

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au acționat proactiv concentrându-și eforturile pe identificarea persoanelor care desfășoară activități ilegale, inclusiv persoane care consumă sau încercă să vândă substanțe interzise. Astfel, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanța și jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi „TOMIS” Constanța au aplicat 19 amenzi în valoare de 9390 lei (dintre care 17 sancțiuni fiind aplicate la regimul rutier, potrivit OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice) și un avertisment.

În ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de verificare, au fost oprite din a participa la festival 37 persoane, identificate având asupra lor substanțe interzise.

Acțiunile de prevenire și combatere nu au avut loc doar in zona de desfășurare a festivalurilor, atenția forțelor de ordine fiind concentrată și în punctele de comunicație care fac legătura cu litoralul.

Structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează proactiv, desfășurând activități pe mai multe paliere, la nivel național, inclusiv în locuri de îmbarcare/debarcare a pasagerilor, pentru depistarea persoanelor cu preocupări ilegale care intenționează să se deplaseze la Constanța. În urma unei astfel de acțiuni,  jandarmii bucureșteni, în această dimineață, în Gara de Nord, au depistat și oprit  3 persoane din Ungaria, ce se îndreptau spre Constanța, având asupra lor mai multe plicuri cu substanțe interzise. Celor trei bărbați le-au fost întocmite actele de sesizare, fiind predați reprezentanților BCCO București pentru continuarea cercetărilor. 

De asemenea, reprezentanții Poliției Locale Constanța, în cooperare cu forțele Ministerului Afacerilor Interne, au depistat doi bărbați din București în timp ce încercau să comercializeze substanțe interzise în zona Festivalului Sunwaves din Mamaia. Cele două persoane au fost interceptate, legitimate și conduse la sediul DGPL Constanța pentru luarea măsurilor legale. 

O atenție deosebită a fost acordată asigurării primului-ajutor. Astfel, echipajele implicate în acordarea asistenței medicale de urgență și de prim-ajutor aflate la cele trei posturi medicale avansate deservite de personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța și de cel al UPU-SMURD Constanța au acordat sprijin participanților, în următoarele situații:

- 54 traumatisme diverse (escoriații, contuzii, etc.);  

- alte 113 cazuri cu afecțiuni medicale diverse (probleme cardiace, reacții alergice, etc.)

Două persoane au avut nevoie de investigații suplimentare și au fost transportate la spital.

 

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu va intrebati de ce se fac evenimente de genul intr-o tara in care legile privind consumul de stupefiante sunt aspre.... Ca sa creasca cererea si sa le vanda militia...Cei pe care ii aresteaza sunt concurenta
1
0
V am zis eu ca s a consumat toata pasta la Ploiesti? Rafteeee ai nenorocit pe toata lumea Ia zi ne si noua retele! Cum preparai tu ca sa iasa bun? Cat dinaia cat dinailalta? Chimistul plii Cand mergi pe strada nu mai dai din piciorul ala schiop ca te propulseaza matul din c*r care l ai rupt cu straponul si daca vrei sa schimbi directia deschizi gura la sifon cate putin
4
0
Ăștia sunt aia sponsorizați de Silviu ? sfat pt procurori,întrebați orice dealer/drogalau din oras și 100% îl cunosc ca client/vanzator Ai dat șpagă și la IPJ ca sa te lase sa tragi o linie drogatule
3
1
Pentru ,,sasulDulapul'' : Bravo Nimeni nu mai e virgin!! Nivi macar iohANUSUL k***t CEL MARE k***t CU MOTz da CASE HOT
0
1
la cciorile din mangalia,cta Nu cautati?stiti voi unde...
4
0
Mare infractori, daca erau in alta tara din Vest era perfect legal. Adevarati infractori, ca Dan Barna, care a cumparata 150mil doze vaccin stau in libertate! Pai ba vaccinul ala a ucis mai multi oameni care orice drog!
9
11
buna actiune condusa de sefu lor, mari usica..zis..codasu ..sau a esit la pension?
1
1
Speram ca acesti traficanti sa ea cel putin 20 de ani ,speram judecatorii sa se trezeasca,speram ca coruptii care cumpara influenta sa stea si ei inchisi gen Becali gen Borcea gen Serghei.
6
0
La Mangalia nimic? Sau prindeți doar așa sa fie pt poze? Vai de țara asta!
8
2
De aia nu mai are basecu par
1
0
Tineretul azi nu are educație Acasă au telefonul in mana și cred că le știe pe toate La școală se duc să zică că au unde merge Scoala de azi in mare parte nu-i mai educă pe tineri ca pe timpul comuniștilor unde se făcea școală nu vrăjeală Tineretul azi in r*mânia se pierde din cauza politicienilor Unii pleacă afara iar cei care rămân pierd bani la păcanele droguri băutura se distrug într-un stat super corupt Tinerii de azi nu au unde să facă un sport O sală cu tenis de masă șah Remy Table Teren de fotbal baschet volei 0 din partea primăriilor
12
2
Sase sasi in sase saci
4
2
Asta e prosteala de presa. UE vrea sa distruga tineretul roman. Cum au patruns drogurile in Romania? politia de frontiera trebuie concediata dupa articolul asta
11
2
Unii se chinuie sa prinda infractorii si altii da drumul infractorilor ,ii fac scapati afara,nevinovati sau pedepse mici depinde de spaga primita de ei.Unul cu 10 oua numita mita de judecatori este tinut pe drumuri in tribunale,pana moare de inima rea si unul care fura de milioane de euro ,vind totdin tarace este al statului si alte afaceri ilegale, spagi la nivel inalt sunt liberi si infractorii cu droguri si nu numai.etc si cei care i-au judecat.
10
2
Pe unde au intrat in tara? De ce nu raspund cei de acolo? Daca la serviciu nu-ti indeplinesti sarcinile de serviciu esti penalizat. Pe cand si acolo?
15
2
Asta este rezultatul a 33 de ani de subdezvoltare, coruptie uriasa si lipsa de educatie cronica in care ne-a adus clasa politica conducatoare de analfabeti si infractori din tot acest timp; daca aveam rate de dezvoltare anuale de 8 - 10% in toata acesta perioada, scoala scotea tineri cu o educatie solida si tinerii erau stimulati sa muncesca pe salarii bune si sa-si faca o cariera in orice domeniu nu se ajungea aici; si lucrurile se vor inrautati pentru ca consumul este in crestere puternica; asta este modelul american unde este consum de masa, aplicat intr-o tara subdezvoltata
24
1
Austrieci, turci sau arabeti?
6
3

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677