REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Lun., 22 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6798
22.4° Constanța Luni, 22 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6798
 

Fondatorul Dabo Doner, Dan Paștiu, dosar penal pentru grup infracțional organizat!

Fondatorul Dabo Doner, Dan Paștiu, dosar penal pentru grup infracțional organizat!

Mirela PASCAL 22 iulie 2024 | 00:00 702

Black Sea Franchises SRL, din Mangalia, prima societate din județul Constanța care a deținut contract de franciză cu Dabo Doner, în speță Dabo International, a decis, în urmă cu câțiva ani, după o negociere care a durat 6 luni, să renunțe la această colaborare și să se orienteze către alte afaceri. Societatea în cauză a formulat și plângere penală la Parchetul Tribunalului Sibiu, pe numele fondatorului Dabo Internațional, Dan Pastiu, pentru săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. Iată că speța a fost trimisă la IPJ Sibiu - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, în vederea începerii urmării penale și efectuării de cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, înșelăciune și evaziune fiscală.

Fondatorul Dabo Doner, Dan Pastiu, dosar penal pentru grup infractional organizat!Dan Paștiu

Black Sea Franchises SRL a colaborat cu Dabo aproape 7 ani, încă de la deschiderea primelor francize din România! Precizăm că relația dintre Dabo Internațional și Black Sea Franchises SRL, în calitate de francizor, a început în 2015, atunci când între părți au fost încheiate mai multe contracte. Un contract a fost încheiat în octombrie 2015, durata acestuia fiind de 5 ani, respectiv până la data de 15.10.2020; cu activitatea în Mangalia, strada Oituz nr. 16, al doilea contract a fost încheiat în aprilie 2016, durata contractului fiind de 5 ani, până la data de 15.04.2021, cu activitatea în Vama Veche, strada Ion Creangă, nr. 2, comuna Limanu și al treilea contract înregistrat iunie 2016, durata fiind de 3 ani, respectiv până la data de 14.06.2019, în Neptun, strada Trandafirilor, complex km 0.

După șapte ani de colaborare cu Dabo Internațional, afaceristul Adrian Stănică a rupt orice relație. Dabo Internațional este acuzată de Black Sea Franchises SRL, din Mangalia, că a ridicat redevențele și costurile pentru materia primă, astfel încât adaosul lor a ajuns să depășească cu 30-50% prețul de listă al oricărui furnizor de pe piață, dar este acuzată și de chestiuni mai grave, penale. În timp ce unii cer falimentul Dabo Internațional, francizatul de la Mangalia a formulat plângere penală la Parchetul Tribunalului Sibiu, pe numele lui Paștiu, pe care-l acuză de fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Paștiu, cercetat pentru trei infracțiuni

Potrivit informațiilor noastre, dosarul a ajuns la IPJ Sibiu, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, în vederea începerii urmării penale și efectuării de cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, înșelăciune și evaziune fiscală. În dosar mai apare și Loredana Elena Beștea, directorul general al firmei lui Paștiu, dar și Gheorghe Moga.

Fondatorul Dabo Doner, Dan Pastiu, dosar penal pentru grup infractional organizat!

La Constanța, franciza funcționa pe firma consilierul județean Cosmin Ciobanu, de la PSD, intrata in insolventa și preluată, potrivit informațiilor noastre, pe o firma nouă a lui Dan Pastiu, Dabo Exclusiv Sibiu, în contul datoriilor către Dabo International.

Dabo Internațional a avut vânzări de 3,9 milioane de lei, în 2023

Dabo Internațional a avut cifra de afaceri, anul trecut, de 3,9 milioane lei, față de 10 milioane, cât a fost în 2022, profit pe minus. Precizăm că, în acest moment, unic acționar al firmei apare Maria Paștiu, cel mai probabil mama afaceristului.

Val de executări

Sunt multe firme care au cerut executarea lui Paștiu. Tipo Trib, de exemplu, a cerut în instanță, pe 4 iulie 2022, deschiderea procedurii insolvenței SC Dabo Internațional. Magistrații au autorizat creditorul să treacă la executarea silită a obligațiilor cuprinse în titlul executoriu, pentru realizarea obligației debitorului de a-i asigura creditorului folosinţa imobilului situat în Sibiu, str. Alba Iulia nr. 112, judeţul Sibiu, compus din hală şi spaţii de birouri dispus pe P+2 Etaje şi teren de 1300 mp, cu o suprafaţă utilă de 517 mp, obiect al contractului de închiriere din 22.05.2018, precum şi folosința imobilului situat în Sibiu.

Și un interlop îl execută

De asemenea, a fost executat și de un interlop, Adrian Groșan, din Cluj. Paștiu ar  fi împrumutat bani cu carul de la interlop și nu i-ar mai fi dat înapoi, așa că a fost executat.

Fondatorul Dabo Doner, Dan Pastiu, dosar penal pentru grup infractional organizat!Adrian Groșan

Originar din Sibiu, Dan Paștiu este cunoscut pentru localurile pe care le-a creat - despre Naf-Naf, Pizzeria Michelangelo, Cotton Club, Blow Up, Spicy sau Zorba a auzit aproape orice sibian. A renunţat însă la toate aceste branduri pentru a construi o franciză. A apus însă vremea în care succesul era răsunător. Fondatorul Dabo Doner a ajuns în incapacitate de plată din cauza datoriilor care se ridică la peste 12 milioane de lei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Rossya=Rusine=Foame
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699