REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° ConstanÈ›a Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° ConstanÈ›a Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Forțele de Apărare ale Israelului cer ca toţi civilii din orașul Gaza, peste un milion de oameni, să fie evacuaţi

Forțele de Apărare ale Israelului cer ca toţi civilii din orașul Gaza, peste un milion de oameni, să fie evacuaţi

Mirela PASCAL 13 octombrie 2023 | 08:40 370

ForÈ›ele de Apărare ale Israelului cer ca toÅ£i civilii din oraÈ™ul Gaza să fie evacuaÅ£i. Oamenii sunt sfătuiÅ£i să îÅŸi părăsească locuinÅ£ele ÅŸi să se mute în partea de sud a enclavei, pentru propria lor siguranță È™i protecÈ›ie ÅŸi pentru a nu fi transformaÅ£i de teroriÅŸtii Hamas în scuturi umane.

Fortele de Aparare ale Israelului cer ca toti civilii din orasul Gaza, peste un milion de oameni, sa fie evacuati

Oficialii israelieni precizează că în următoarele zile, vor continua să opereze semnificativ în oraÅŸul Gaza È™i vor depune eforturi considerabile ca să evita rănirea civililor.

De altfel, ForÅ£ele de Apărare ale Israelului au avertizat ÅŸi ONU, la începutul nopÅ£ii trecute, că întreaga populaÈ›ie palestiniană din nordul FâÈ™iei Gaza ar trebui să se mute în partea de sud a enclavei, în cel mult 24 de ore. Åži vorbim despre peste 1 milion 100 de mii de civili. ONU face apel ca orice ordin de evacuare de acest fel să fie anulat. Este imposibil să evacuezi peste 1 milion de oameni, în condiÅ£ii de război, fără consecinÅ£e umanitare grave ÅŸi pierderi semnificative de vieÅ£i omeneÅŸti, spun reprezentanÅ£ii ONU.Peste 420 de mii de oameni au fost nevoiÅ£i deja să-È™i părăsească locuinÅ£ele din FâÈ™ia Gaza, conform OrganizaÈ›iei NaÈ›iunilor Unite. Sunt tensiuni uriaÅŸe ÅŸi bombardamente masive în aceste momente la graniÅ£a Israelului cu FâÅŸia Gaza. Trupele israeliene se pregătesc pentru ofensiva terestră asupra enclavei, ofensivă care ar putea să înceapă în orice moment, potrivit antena 3.

Zeci de tancuri sunt deja pregătite la frontieră ÅŸi aÅŸteaptă semnalul pentru a începe asaltul. Până atunci, însă, ministrul israelian al Energiei a declarat că FâÈ™ia Gaza nu va primi electricitate, apă ÅŸi combustibil până când ostaticii nu vor fi eliberaÈ›i. Crucea RoÈ™ie avertizează că spitalele din Gaza riscă să se transforme în morgi din cauza asediului israelian. Între timp, bilanÅ£ul continuă să crească. De sâmbătă până acum, peste 1.500 de oameni au murit în FâÅŸia Gaza ÅŸi mai mult de 1.300 de în Israel.

În tot acest context Bruxelles reactionează. PreÅŸedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ÅŸi preÅŸedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, vor ajunge ASTAZI în Israel, în semn de solidaritate. Vizita lor vine după cea a Secretarului american de stat Antony Blinken.

Tot astăzi, va ajunge la Tel Aviv ÅŸi secretarul american al apărării, Lloyd Austin.Update 08:00 Civilii mai sunt sfătuiÅ£i să nu se apropie de zona gardului de securitate cu Israelul. Solicitarea vine în condiÅ£iile în care teroriÈ™tii Hamas se ascund în oraÅŸul Gaza, în subteran sau în case È™i clădiri în care locuiesc civili nevinovaÈ›i, spune Armata israeliană.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016