REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Forţele kurde acuză Turcia că loveşte intenţionat infrastructură vitală din nord-estul Siriei

Forţele kurde acuză Turcia că loveşte intenţionat infrastructură vitală din nord-estul Siriei

A.F. 18 ianuarie 2024 | 00:00 232

Forţele Democratice Siriene (SDF), o alianţă armată condusă de kurzi, au acuzat miercuri Turcia că a vizat în mod intenţionat infrastructură şi instalaţii vitale în zonele pe care ele le controlează în nord-estul Siriei, relatează dpa.

Fortele kurde acuza Turcia ca loveste intentionat infrastructura vitala din nord-estul Siriei

"Şaizeci şi trei de situri au fost bombardate în peste 80 de raiduri ale avioanelor militare şi dronelor turceşti, loviturile aeriene concentrându-se mai ales asupra infrastructurii (energie, electricitate şi depozitare a grâului)", a declarat Farhad Shami, director media al SDF.

El a adăugat că în atacurile lansate de Turcia de sâmbătă au fost răniţi 12 civili, printre care femei şi copii, dar acestea nu au ucis niciun membru al SDF sau al forţelor armate kurde.

Loviturile aeriene de sâmbătă şi duminică au avut loc după atacurile executate de Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) care au provocat vineri moartea a cel puţin nouă militari turci în nordul Irakului. Turcia a ripostat cu două zile de atacuri aeriene atât în Irak, cât şi în Siria.

"Singura staţie internă de generare a gazelor din nord-estul Siriei a fost complet distrusă", a spus Shami.

"Centrala electrică suedeză, cea mai mare instalaţie de generare a energiei electrice, a fost de asemenea complet distrusă. Aproximativ 930 de sate şi oraşe mari depind de ea", a spus Shami.

"Fără electricitate nu poţi pompa apă potabilă", a adăugat el.

Oficialul kurd a spus că două unităţi de depozitare a grâului şi o moară care produce făină pentru pâine au fost şi ele distruse în bombardamentele lansate de Turcia.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), cu sediul la Londra, care urmăreşte impactul războiului din Siria din 2011, a condamnat atacurile asupra infrastructurii "vitale".

"Acestea sunt crime de război comise de forţele turce într-o regiune în care trăiesc peste cinci milioane de sirieni", a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016