REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Forțele Navale cumpără sisteme de comunicații de la un fost ofițer

Forțele Navale cumpără sisteme de comunicații de la un fost ofițer

Andreea POPA 10 februarie 2023 | 00:00 4628

Forțele Navale vor plăti circa 13,5 milioane de euro pentru sisteme de comunicații la navele sale unei firme deținute de un fost militar, devenit între timp furnizorul preferat al structurilor de forță ale statului român. Fostul ofițer de la Radiocomunicații al MApN a livrat în ultimii ani aparatură de filaj pentru SRI și DNA, dar și body-cam pentru Poliția Română, structură în care soția sa ocupă funcția de ofițer specialist.

Fortele Navale cumpara sisteme de comunicatii de la un fost ofiter

Unitatea Militară 02150 București a încheiat pe 4 noiembrie 2022 un acord cadru valabil 48 de luni pentru furnizarea a patru ”sisteme integrate de comunicații pentru navele maritime ale Forțelor Navale Române”. Valoarea acordului în care s-a făcut recent și prima livrare este de 67.836.752,56 lei, fără TVA, echivalentul a 13,5 milioane de euro.

Câștigătoarea licitației restrânse declanșate pe 17 august 2021 a fost asocierea condusă de Starc4Sys SRL din București, din care mai fac parte Dendrio Solutions SRL București (parte a grupului Bittnet Systems, reprezentată de Cristian Herghelegiu, Interactive Systems & Business Consulting SRL București (reprezentant Radu Lupu) și Stimpex SA București (unul dintre furnizorii privați din industria de armament, reprezentată de Marcel Istrate).

Fortele Navale cumpara sisteme de comunicatii de la un fost ofiter

Aparatură de filaj pentru SRI și DNA

Contractul de la Statul Major al Forțelor Navale este impresionant, dar nu este nici pe departe o premieră pentru Starc4Sys SRL, o firmă înființată în 2013 și specializată în alte activități de telecomunicații. Compania este deținută de George Cristian Ghimfus, fost ofițer al Armatei Române, la Radiocomunicații, înainte de a se retrage în mediul privat și a deveni preferatul instituțiilor de forță din România.

Starc4Sys a raportat pentru 2021 afaceri de 34,3 milioane lei și un profit net de 950.000 lei, cu 20 de angajați, precum și datorii de 38,3 milioane lei. Firma are deja un trecut îmbelșugat cu structurile de securitate ale statului, iar Forțele Navale sunt principalul său client. Ghimfus a vândut de la ambulanțe pentru Spitalul Militar Constanța, până la aparatură de filaj pentru SRI și DNA, la care se adaugă numeroase alte contracte cu Jandarmeria, Poliția de Frontieră, Direcția Generală de Protecție Internă, SPP și Administrația Prezidențială.

În noiembrie 2022, aceeași Starc4Sys reușea încă o lovitură, prin contractul de peste 30 de milioane de lei cu MAI pentru furnizarea de hardware și licențe pentru interfețe și terminale VoIP.

Fortele Navale cumpara sisteme de comunicatii de la un fost ofiter

Contracte de zeci de milioane cu statul, dar salarii simbolice

Cu MAI a colaborat și în contractul pentru furnizarea de body-cam polițiștilor de la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, în valoare de 650.000 de lei.

O coincidență interesantă face ca soția fostului militar, Marcela Ghimfus, să fie ofițer specialist principal la Direcția Generală Management Resurse Umane din cadrul MAI, unde a venit de la Secția 12 de Poliție a Capitalei.

Interesant este și că toate aceste afaceri de zeci de milioane de euro cu structurile de forță ale statului nu par să-i aducă vreo avere lui George Ghimfus. Din declarația de avere a soției reiese că fostul militar avea în 2020 un salariu anual de numai 49.000 lei de pe urma Starc4Sys SRL, plus un venit simbolic de 4.140 lei de la Starc4 Development SRL.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hai ma ce dracu, modelul ghita. Patentat de mizeriile din asa zisele servicii. Sri aka Cosa Nostra. Clanul mafiot SRI inventat de Magureanu si Iliescu(ei fiind Ai nostri Castellano si Gotti) v a dainui in tara asta pt eternitate
0
0
In toata lumea,inclusiv Romania,se cheama 'CONFLICT DE INTERESE".Sri,se audiiii?sau voi impartiti banii?
7
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016