REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.8° Constanța Mar., 30 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6806
23.8° Constanța Marți, 30 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6806
 

Forțele Navale: Dragorul maritim 29, avariat ușor, în urma exploziei unei mine marine

Forțele Navale: Dragorul maritim 29, avariat ușor, în urma exploziei unei mine marine

Replica API 8 septembrie 2022 | 23:12 3339

Dragorul maritim „Locotenent Dimitrie Nicolescu” (DM-29) a ajuns joi, 8 septembrie, în jurul orei 17.45, în raionul în care se afla, în derivă, mina marină raportată de nava GSP „Falcon”.

Conform procedurilor operaționale pentru aceste intervenții, la bordul navei a fost ambarcată o echipă de scafandri EOD, cu o șalupă specializată în cercetarea și colectarea de informații despre obiectul care reprezintă un pericol pentru navigație, în scopul neutralizării acestuia.

Condițiile hidrometeorologice din raionul maritim în care se afla mina de război s-au înrăutățit, după ajungerea dragorului maritim în raion, din cauza intensificării vitezei vântului (10-12 m/s), marea având gradul 4 (val cu înălțimea de 1,5 – 2 m). Această situație nu a permis lăsarea ambarcațiunii EOD la apă și executarea misiunii.

Deși au fost luate măsuri de siguranță la lăsarea întunericului, ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile, nava militară a fost lovită de mina marină, care a fost purtată în derivă de furtună. Deflagrația a produs o gaură de apă de mici dimensiuni, situată la limita liniei de plutire a navei, în zona pupa (partea din spate a navei).

Nu sunt victime sau răniți în urma producerii exploziei, cei 75 de militari ai echipajului navei nu sunt în pericol, flotabilitatea navei nu este afectată, iar la bord nu sunt avarii majore.

Imediat după explodarea minei, echipajul navei a acționat pentru astuparea găurii de apă și pentru limitarea efectelor produse de intrarea apei de mare în compartimentul pupa. Din ordinul șefului Statului Major al Forțelor Navale, nava maritimă cu scafandri „Grozavul” a plecat din portul Constanța, pentru a acorda asistență și pentru a remorca dragorul maritim avariat până în portul Constanța.

Dragorul maritim „Locotenent Dimitrie Nicolescu” (DM-29) a ieșit din portul Constanța, joi, 8 septembrie, în jurul orei 13.15, pentru a executa o misiune de intervenție asupra unei mine de război, care se afla în derivă, la o distanță de aproximativ 25 mile marine (46 km), în direcție NE față de intrarea în portul Constanța.

După declanșarea agresiunii armate a Federației Ruse în Ucraina, aceasta este cea de-a treia mină de război care a ajuns în zona de responsabilitate a Forțelor Navale Române. De la începutul războiului până în prezent, în partea de vest a Mării Negre au fost distruse 28 de mine marine, dintre care trei mine de Turcia, două de România, una de Bulgaria și 22 de Ucraina.

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cam ca in cazul rusilor, nu-i nevoie sa vina nimeni sa ne dea bataie, ca ne dam singuri. Habar n-avem ce sa facem cu echipamentul din dotare.
0
0
uite asa s-au impuscat la revolutie profesionistii astia ! ne facem bine ?
0
0
apevistii sint p****i de bubuie,betivi incompetenti.Ati vazut la mangalia ce fum scot tigaile cind ies dimineata la,sanchi,patrulare?au furat toate piesele demschmb si au reparat motoarele pe hirtie.banii i.au baut.fura motorina zilnic,sint parazitii tarii.Daca le dai o barca nou nouta,o vind pe piese si zic ca s.a stricat.Astia sint,drojda nesimtirii tarii!bouarilor!ati intrat in mina,fraierilor!
1
0
cu totii, la noi si cand mergem cu ...caruta dam in gropi si ...moare calul!
0
0
suneti idioti nava e fabricata in 1990 si e chiar noua comparativ cu altele care le avem pur si simplu apevistii vietii sunt niste incompetenti care nu au respectat normele incercand sa termine mai repede sa vina la tarm la bauturica ghinion nu te joci cu chestii adevarate
0
0
asta inseamna in mileniul 3 sa ai nave vechi de 60 de ani si tehnica militara depasita. Ce vina au militarii nostri, ca isi risca viata pentru niste hateri fara minte cum sunt populimea romana?
1
0
Cat de p***t sa fii sa stii unde e mina, de care e, si sa dai cu copaia in ea. Eroii nostri sunt la fel de idioti precum o capra raioasa. Sincer, merita impuscati si dati exemplu.
2
0
Trebuie sa renunte la nave si sa doteze marina cu sisteme cu drone. Putea fi o tragedie cu 75 militari.
1
0
Mai usor cu claxonul,daca tu crezi ca este mare agitata cu vant de 10 m pe s si val de 1,5 m ,atunci agata marinaria in cui,vezi ca multa lume care scriu pe aici sunt in tema cu ce se petrece pe mare. Ori esti un apevist si incerci sa va acoperiti salariile si pensiile. Nu uita ca la revolutie armata a tras in populatie,nu se uita asa usor!
3
0
armata de ca ca t ... asta este rezultatul salariilor de muncitor necaificat
0
1
catre toti comentatorii de uscat, ati iesit cumva pe cu o copaie proiect anii 50, pe mare agitata, ca sa vedeti cum sta treaba? Mina e aproape scufundata iar valurile o acopera de tot. Nu mai comentati aiurea.
0
0
bagi mina in gura si tragi cuiul ! daca nu incape in gura dai cu dosul pana face bum !
0
1
cit de p***t sa fii incit sa troznesti dragorul de o mina,adica nava care trebuie sa demineze???si bouarii astia au salarii grase ptr incompetenta,pensii si mai grase,o freaca pe plaja pensionari la 50 de ani,te fut la cap cu polizoare si masini gaurit caci o freaca toata ziua,cum au facut si la asa zisa munca.huooo!
2
0
sunt praf maretii nostri aparatori, la fel ca si conducatorii lor...pe timp de pace, fara un adevarat stres, si-au dat cu mina in propria barca...mananca banii de pomana, la parade pieptul umflat, EROII, dupa ce trece vara incep chefurile la cazarma, bautura, distractii....toata ziua pe telefoane....90 de procente din armata romana sunt ciobani si pacalici
0
0
Lipsa de antrenamente
0
0
Pensie speciala, varsta de pensionarebla 46 de ani. Rusine voua. La munca cu voi, nu la pomeni din partea persoanelor care cotizeaza la sistemul de pensii. Rusine...
2
0
Vai mama noastra,nu suntem in stare sa neutralizam o mina,oare ce se intampla in caz de razboi?Antrenamente cu forte straine,nu putem sa ridicam avioane F-16 din cauza vremii,nu putem sa detonam o mina tot din cauza vremii,dar razboiul te intreaba cum este vremea.Nu mai cheltuiti bani aiurea,generali,pensii,etc.,prostiti lumea ca intarim flancul estic,si noi nu stim pe ce lume traim!
4
0
Na-re nimica. Decat sa cazut rugina de s**t vobsea. Stie baeatu o varianta cu niste ziare si chit peste gaura. Daca dam si vobsea da-ia talent nici nu se vede. Oricum nu bate, nu troncane loam pret frumos.
1
0
Deci oficial intram in razboi cu ukraina?
0
0
Mina ucraineana
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513