REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Fost director din CJ Constanța și un șef din Primăria Mangalia, trimiși în judecată de DNA

Fost director din CJ Constanța și un șef din Primăria Mangalia, trimiși în judecată de DNA

Mirela PASCAL 29 decembrie 2023 | 10:41 7758

Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, fostului director din Consiliul Județean Constanța, Ermil Chelariu și a unui șef birou în cadrul Direcției Gospodărire Urbană și Servicii de Utilități Publice din cadrul Primăriei Mangalia. Speța are legătură cu acuzațiile asupra șefului CJ, Mihai Lupu, care au fost clasate, la jumătatea lunii decembrie.

Fost director din CJ Constanta si un sef din Primaria Mangalia, trimisi in judecata de DNA Ermil Chelariu

Așadar, au fost trimiși în judecată, de DNA Constanța, CHELARIU ERMIL, director general al Direcției Generale Administrarea Domeniului Public și Privat – Autoritatea Județeană de Transport din cadrul Consiliului Județean Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și ROȘU ADRIAN, șef birou în cadrul Direcției Gospodărire Urbană și Servicii de Utilități Publice din cadrul Primăriei Mangalia, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

În cauză, procurorii anticorupție au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu un inculpat, administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

În prezența apărătorului ales, inculpatul a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținută în sarcina lui, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 1 (un) an  și 4 (patru) luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 (doi) ani.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:
În perioada martie – aprilie 2023, inculpații Chelariu Ermil și Roșu Adrian, în calitățile menționate mai sus, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi permis omului de afaceri, cercetat în prezenta cauză, accesul la informații nedestinate publicității (ofertele depuse de alte societăți comerciale, etc.), demersuri care ar fi avut ca urmare câștigarea de către acesta din urmă a mai multor licitații (ce priveau amenajarea și întreținerea spațiilor verzi) organizate de instituțiile publice pe care le reprezentau funcționarii menționați anterior.
Contractele obținute de omul de afaceri în maniera de mai sus s-ar fi ridicat la suma totală de 735.877 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța. În cauză, față de suspecții Lupu Mihai și Constantin Petrică Adrian procurorii anticorupție au dispus soluția clasării. Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Chelariu, suspendat din funcție

Precizăm că, în noiembrie, Ermil Chelariu a fost suspendat din funcție. Motivul invocat: ”incapacitatea temporară de muncă”. Mihai Lupu, președintele CJ, a semnat dispoziția privind suspendarea de drept a raportului de serviciu, pe o perioadă mai mare de o lună, pentru incapacitate temporară de muncă, al functionarului public, șeful Directiei Generale Administrarea Domeniul Public si Privat-Autoritate Judeteana de Transport.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Să-i mănânce pușcăria!Averile ilicite confiscate!!
0
0
Doar cu functia.atat.un lache flausat un securist im pu tit. Cu aere si talente.cu atitudine de mosier. Tuturor le era scarba de gunoiul asta infect. Si mai sunt vreo 2 3 din gasca lu boier Lupu. Ca a venit la pachet cu fosilele astea mizerbile si comuniste. Bine dreacu ca am plecat din cjc. Acolo numa loc de munca numai e. Majoritatea personalului este terorizat de slahta asta de comunisti cu aere de capitalisti. Stau oamenii ca au credite si familii.altminteri era jdihad.
3
0
Sa se faca plangere împotriva solitiei de clasare a Lupului. Sa se planga fraierii care au fost trimisi în judecată, altfel…
2
0
Mi-am recăpătat soțul cu ajutorul doctorului Ogaga Kunta cu vraja sa magică. Soțul meu înapoi implorându-mi iertare. îl contactați la această adresă de e-mail: (ogagakunta@gmail.com) Dacă doriți să vă recuperați fostul sau soțul înșelat.
0
2
mai am doua luni
0
0
Chelariu este tatal hotilor. A furat si papucii Maicii Domnului cand era la Baza Navala, dar a fost facut scapat de fiecare data de amiralii Barbu si Popescu. O lichea care nu se satura de furat. Va scapa si de asta data, asa cum a facut-o și inainte. Lepadaturi si scursuri. Nu i-ar mai rabda Dumenzeu.
4
0
Pozitiile se dau cu spagi grase de cei mai mari. Spagarii sefi castiga si au tot interesul sa mentina sistemul de spagi grase. Cum ii prindeti direct flagrant si inchisi in cusca animalelor...
3
0
Cel mai mare dosar de coruptie ever
0
2
doriti sa scriem, fapta nu exista sau sa asteptati 8 ani? In cel mai rau cazz, cu suspendare.
3
0
Nu cumva si domnul Mihai Lupu a ales calea de a se pupa cu procurorii? Prea a scapat usor!
11
4
Dar denuntatorul Tase care si-a recunoscut vinovatia nu a primit nimic? Despre acest individ se stie ca “face si desface” in Baza si are legaturi cu niste rusomoldoveni din Moldova care ar avea integistrata o firma chiar la Tase acasa! Intrebarea e: cat de safe e sa primesti un asemenea individ sa faca lucrari in Baza tinand cont de fapta prezenta? Aviz autoritatilor!
9
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016