REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Fost ministru de Finanțe detonează nucleara: Guvernul nu are banii de pensii pentru tot anul

Fost ministru de Finanțe detonează nucleara: Guvernul nu are banii de pensii pentru tot anul

Virgil STOIAN 8 martie 2024 | 20:15 1046

Pensiile ar urma să crească de la 1 septembrie, dar fostul ministru de Finanțe, Gheorghe Ialomițianu, susține că la nivelul Guvernului nu au fost alocați bani pentru pensii până la finalul anului. Ialomițianu arată că, în conformitate cu execuția bugetară pentru ianuarie, banii de pensii vor ajunge doar 11 luni, după indexare și fără recalcularea acestora.

Fost ministru de Finante detoneaza nucleara: Guvernul nu are banii de pensii pentru tot anulGheorghe Ialomițianu

”PSD şi PNL au minţit, din nou, românii. Promisiunea de a creşte pensiile este doar demagogie ieftină, promisiune de campanie. Nu au bani. Nu au asigurate nici măcar sumele pentru plata acestora până la sfârşitul anului, fără a se mai pune problema de majorări.

Pensiile românilor sunt în pericol. Din execuția bugetară pentru luna ianuarie 2024 reiese că bugetul de asigurări sociale, aprobat de Parlament, asigură plata pensiilor pentru anul acesta doar pentru 11 luni, după indexare și fără recalcularea acestora. Veniturile și cheltuielile bugetului de asigurări sociale pentru luna ianuarie sunt de 9,5 miliarde de lei, respectiv 12,6 miliarde de lei, înregistrându-se un deficit de 3 miliarde de lei. Estimările cheltuielilor acestui buget pentru anul 2024 sunt de 135 miliarde de lei. Un simplu calcul ne arată că pentru a plăti pensiile pe întregul an este necesară suma de aproximativ 151 miliarde de lei, pentru a asigura și plata indexării acestora.

26 de miliarde de lei la rectificarea bugetară

Pentru asigurarea plății pensiilor recalculate este necesar să se aloce la rectificarea bugetară suma de 26 miliarde de lei, adică 16 miliarde de lei lipsă din bugetul de asigurări sociale după indexare, plus 10 miliarde de lei suma necesară pentru recalculare. Rezultă foarte clar că în 2024 coaliția PSD-PNL a recidivat prin subestimarea cheltuielilor și supra-estimarea veniturilor. PSD-PNL vor face ceea ce știu mai bine: vor introduce noi impozite și se vor împrumuta cu sute de miliarde de lei, cu efecte devastatoare asupra puterii de cumpărare a românilor și asupra situației economice a României", a explicat fostul ministru de Finanţe şi preşedinte al PMP Braşov.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
parlamentul, alesii, nu reprezinta de mult poporul, ci propriile interese. de aceea s-au facut salarii si pensii nesimtite, la cei care ii apara. cind cei alesi, fac asta, poporul are dreptul sa denunte, sa nu respecte cadrul social.
4
1
Mare lucru a descoperit Ialomitzeanu,pai se shtie de zeci de ani de zile nu de ieri ca pensiile sunt platite in mare parte din inprumuturi,eliminati cu carecter rezroactiv pensionarea dupa 20 de ani de munca a putorilor pe care tot voi parlamentari i-atzi facut pensionari tineri fara sa tzinetzi seama de puterea economica a Romaniei si taiatzi pensiile speciale date prin lege dupa 1990 tot de voi parlamentari si securishti comunishti care dupa 1990 atzi devenit democratzi,adica atzi luat puterea dupa care atzi facut vraishte nu numai sistemul de pensii din Romania ci si aproape tot ce mishca in Romania,nu de proshti ce suntetzi caci tot voi eratzi in mare parte la putere si pe timpul lui nea Nicu dar atunci va era frica de condamnarea la munca pe viatza la canalul Dunarea--Marea Neagra.
4
1
banii se duc pe inarmare, pensii speciale , contributii nato ,salarii colosale la clienteala politica ,datorii la bancile mondiale cu dobanzi mari si f.mari!
4
1
ca doar nu platesc ei tot noi platim vreo 30 sau 50 de ani de acum incolo
7
1
Sex nebun timp de câteva ore la rând, erecție puternică, orgasme vii, multă spermă și testosteron crescut și sigur la orice vârstă! Nu ratați șansa de a vă face sexul de neuitat:----> do.my/ruman
0
4
Nu are bani guvernul, sa taie de la ei, de la speciali, de la societatile de stat unde directorii sunt platiti cu mii de euro sa vina si ei cu solutii ca de aia sunt alesi sa scoata banii de la societatile care au datorii la stat, societatii unde directorii i au mii de euro si societatea plina de datorii si ei le sterg datoriile, nu sunt pe profit inseamna ca nu au manageri buni sa ii schimbe
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510