REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Fost primar cu sechestru pe avere, după ce a împărțit contracte rudelor

Fost primar cu sechestru pe avere, după ce a împărțit contracte rudelor

Victor ROTARU 19 februarie 2023 | 00:00 3906

Fostul primar din Turcoaia, Sandu Neculai, trebuie să plătească primăriei Turcoaia aproape 300.000 de lei, după ce, în mandatul său, a făcut inginerii financiare cu diferite firme contractate pentru introducerea de gaze naturale în localitatea Turcoaia și Greci. Contractele vizau reabilitarea și modernizarea iluminatului stradal, multe dintre tranzacții fiind fictive. A, și încă un detaliu: la cârma firmelor sunt membri ai familiei fostului ales șef.

Fost primar cu sechestru pe avere, dupa ce a impartit contracte rudelorSandu Neculai

Fostul primar al comunei Turcoaia are sechestru pe mai multe proprietăți, până la achitarea a 286.079,95 de lei către primăria comunei Turcoaia, după ce de-a lungul timpului în care avea calitatea de primar al comunei, a încheiat mai multe contracte fictive, cu mai multe firme, la una dintre acestea fiind administrator chiar fiul primarului.

Totul a început pe 5 noiembrie 2008, atunci când Sandu Neculai-proaspăt primar al localității în urma alegerilor locale desfășurate în același an, a început colaborarea cu o firmă pentru introducerea de gaze naturale în localitatea Turcoaia și Greci. Cu toate că înțelegerea dintre fostul primar și firma care urma să se ocupe de introducerea gazelor naturale în cele două localități presupunea ca remunerația să fie achitată 80% după finalizarea lucrărilor, și 20% reprezentând avansul, Sandu Neculai achita a doua zi facturile venite de la firmă, contrar clauzelor contractuale, corect negociate de primarul anterior.

Fost primar cu sechestru pe avere, dupa ce a impartit contracte rudelorMinută judecătorească

De asemenea, pe vremea în care Sandu Neculai era edilului comunei Turcoaia, UAT Comuna Turcoaia a încheiat și alte contracte cu o altă firmă la care administrator era chiar finul de cununie al primarului, contracte în valoare de 2.113.253 lei.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Macin au decis încetarea procesului penal, ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut un folos pentru sine sau pentru altul. În privința daunelor civile, magistrații au decis menținerea sechestrului asigurator pe mai multe proprietăți ale lui Sandu Neculai până acesta va achita suma de 286.079,95 lei. Sentința nu este definitivă.

Trimis în judecată pentru corupție

În 2016, Neculai Sandu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta fiind acuzat de infracţiuni de corupţie. Primarul inculpat este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de conflict de interese prev. de art.301 cod penal, instigare la abuz în serviciu prev. de art.13/2 din Lg.78/2000 în referire la art.297 cod penal şi aplic. Art.47 cod penal, instigare la fals intelectual prev. de art. 321 cod penal cu aplic. Art.47 cod penal, toate cu aplic. Art.38 cod penal., împreună cu inculpata CARAION MARCELA, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese prev. de art.301 cod penal. A fost condamnat la 2 ani și 6 luni cu suspenadre.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe asta din Mangalia cand il saltati?
0
0
fura, inseala si ani de zile e bine mersii! dupa le ia praful de pe toba,se judeca cativa ani si totul se uita!
8
0
Nu te poți supăra prea tare pe el căci nu a făcut nimic diferit de ce fac cei ca el.Adica,neamu I neam și n pielea goala.Doar nu va așteptați sa luați voi contractele.Plebeilor ce sunteți.
10
2

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016