REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Mie., 2 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6870
11.6° Constanța Miercuri, 2 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6870
 

Fosta cafenea „Madame Margo“, din buricul Constanței a devenit „bârlogul“ boschetarilor. Video

Fosta cafenea „Madame Margo“, din buricul Constanței a devenit „bârlogul“ boschetarilor. Video

Deria ISLEAM 20 iunie 2024 | 00:00 6290

Chiar lângă cel mai important simbol al culturii din orașul Constanța se află o fostă cafenea, „Madame Margo” care astăzi găzduiește oamenii străzii. Priveliștea este cel puțin neplăcută, apărând ca o pată neagră în centrul orașului, lipită de Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța.

Fosta cafenea „Madame Margo“, din buricul Constantei a devenit „barlogul“ boschetarilor. VideoFostul restaurant „Madame Margo”

„Sufragerie” pentru boschetari, lipită de Teatrul „Oleg Danovski”

Un fost restaurant din Constanța care s-a bucurat de popularitate în trecut, „Madame Margo”, faimos pentru terasa cochetă și petrecerile ce țineau până în zori altădată, a rămas în paragină. Printre gunoaie și ruine mișună astăzi oamenii străzii, chiar în văzul localnicilor și turiștilor. Mai mult, clădirea se degradează de la an la an.

Fosta cafenea „Madame Margo“, din buricul Constantei a devenit „barlogul“ boschetarilor. Video

Fostul restaurant „Madame Margo”

Se degradează de la an la an

În 2023, Alexandru Ghiță, patronul localului Madame Margo care, mulți ani a funcționat în Constanța, în parcul Oleg Danovsky, voia să divizeze firma în baza căreia a funcționat restaurantul, cel mai probabil pentru a mai scăpa din datorii, dar Registrul Comerțului se opunea. Încă din anul 2021, Primăria Constanța a intrat „cu bocancii” peste terasele amenajate pe trotuare. Multe dintre acestea au fost demolate, închise, iar astăzi sunt istorie. Cum este și în cazul terasei Madame Margo, care era situată în Parcul Oleg Danovski. În prezent, funcționează în zona Năvodari, în incinta restaurantului „Hanul cu pește”, cunoscutul restaurant unde se țineau petreceri secrete pe timp de pandemie. Societatea în baza căreia funcționa localul, Concordance Caffe SRL, este în faliment. Trebuie luate măsuri numaidecât în ceea ce privește clădirea părăsită, devenită astăzi pericol public din mai multe puncte de vedere.

Fosta cafenea „Madame Margo“, din buricul Constantei a devenit „barlogul“ boschetarilor. VideoFostul restaurant „Madame Margo”

Firma care deținea Margo este în faliment din 2022

Concordance Caffe SRL din Constanța a intrat în faliment în 2022 din cauza datoriilor mari, totalizând aproape 2 milioane de lei. Firma, deținută de Alexandru Ghiță, a solicitat reorganizarea și a desemnat un administrator judiciar pentru gestionarea acesteia. Problemele financiare au fost agravate de litigii cu Asociația Eurocult și Asociația Culturală Teatrelia, care au cerut recuperarea unor creanțe neplătite, contribuind astfel la starea de insolvență a firmei.

Cifra de afaceri este 0, datorii de 4.129.930 lei

Conform listafirme.ro, cifra de afaceri a societății în 2022 este 0, iar datoriile par departe de a fi plătite.

Fosta cafenea „Madame Margo“, din buricul Constantei a devenit „barlogul“ boschetarilor. VideoConcordance Caffe SRL

Așadar, această situație trebuie rezolvată cât mai curând, întrucât locația a devenit pericol public atât pentru locuitori, cât și pentru pasionații de artă și cultură care trec pragul Teatrului Național de Opera și Balet „Oleg Danovski” din Constanța.

Video:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Jecmaneala bagati in plm buldozerul arata ca in congo
0
0
ca asta sau altele asemanatoare e de vina numai primaria ca le permite sa stea asa in numele unor principii de drept intelese gresit poate si legislatii gresite li se permite patronilor si proprietarilor sa faca ce vor ceea ce ne afecteaza pe toti mai mult sau mai putin in orice societate ai si obligatii nu numai drepturi
2
0
cuib de parasute a fost
3
2
Sa fim seriosi, cea mai eleganta locatie si cu cei mai frumosi clienti, interesele, au reusit sa il inchida.
4
7
aici am muncit eu , eram paznic p***t de cartier ca atat ma ducea mintea sa fiu paznic
4
4
Daramati cocioaba, ca si asa totul este ilegal construit. Bubuia muzica pana dimineata, si nu ii deranja nimeni!
22
2

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515