REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Fosta casă de discuri a lui Taylor Swift îi va permite artistei să cânte melodii mai vechi la televiziune

Fosta casă de discuri a lui Taylor Swift îi va permite artistei să cânte melodii mai vechi la televiziune

Replica API 20 noiembrie 2019 | 17:54 419

Taylor Swift

Fosta casă de discuri a lui Taylor Swift a lăsat să se înţeleagă luni că îi va permite cântăreţei să interpreteze melodii mai vechi în cadrul ceremoniei American Music Awards, însă afirmaţia nu a fost confirmată nici de compania de producţie, nici de artistă, potrivit AFP.

Casa de discuri Big Machine, care deţine drepturile de înregistrare ale primelor şase albume ale cântăreţei, a precizat luni că a informat compania care se ocupă de producţia ceremoniei, Dick Clark Productions, că este ''de acord să autorizeze difuzarea recitalurilor artistei pe platformele aprobate de comun acord''.

Într-un prim comunicat, Big Machine a prezentat această decizie ca luată de comun acord cu Dick Clark Productions, subliniind că ceremonia American Music Awards, care va avea loc pe 24 noiembrie, este una dintre "platformele aprobate".

Dick Clark Productions a dezminţit apoi orice implicare în acest prim comunicat, subliniind că "orice acord final pe această temă trebuie stabilit în mod direct cu echipa lui Taylor Swift''. Big Machine a publicat apoi un al doilea comunicat, care conţine precizări mai vagi.

Nici Taylor Swift, nici agentul său nu au reacţionat imediat la acest anunţ, lăsând să planeze îndoiala asupra validării acestui ''acord''.

Big Machine a mai subliniat că artiştii ''nu au nevoie de aprobarea casei lor de discuri pentru a cânta live, la televiziune sau pe alte canale'', ci doar pentru ''distribuirea'' înregistrărilor acestor evenimente.

Această neînţelegere survine la patru zile după polemica lansată de starul de 29 de ani, care i-a acuzat joi, într-un articol de pe blog, pe directorii Big Machine, Scooter Braun şi Scott Borchetta, că doresc să-i interzică să cânte melodii mai vechi pe scena ceremoniei American Music Awards.

După mai mulţi ani în care a avut contract cu Big Machine, casă de discuri cumpărată în iunie de magnatul industriei muzicale Scooter Braun, artista, care şi-a făcut debutul la 15 ani în stilul country, are contract din noiembrie 2018 cu grupul Universal, care i-a produs cel mai recent album, ''Lover''.

Big Machine a păstrat însă drepturile de proprietate asupra înregistrărilor primelor şase albume ale vedetei precum şi drepturile de utilizare şi difuzare a tuturor melodiilor sale mai vechi.

Big Machine a denunţat "informaţiile false'' lansate online de Taylor Swift: compania a dat asigurări că artista poate cânta la AMA şi, de asemenea, poate folosi vechile ei cântece în cadrul unui documentar produs de Netflix.

Disputa a readus în atenţia publicului conflictele dintre artişti şi casele de discuri, ilustrate în mod special de neînţelegerile dintre Prince şi Warner Bros.

Swift a promis că îşi va înregistra din nou primele albume pentru a fi chiar ea deţinătoarea drepturilor imediat ce contractul îi va permite, adică începând cu noiembrie 2020.AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016