REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Mie., 9 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6877
20.4° Constanța Miercuri, 9 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6877
 

Fosta judecătoare a lui Vlad Pascu, suspendată din funcție pentru 3 luni. Video

Fosta judecătoare a lui Vlad Pascu, suspendată din funcție pentru 3 luni. Video

Andreea VLAICU 9 octombrie 2024 | 14:42 970

În ședința din 9 octombrie 2024, Consiliul Superior al Magistraturii a hotărât suspendarea din funcție a Ioanei Ancuța Popoviciu, fosta judecătoare în cazul lui Vlad Pascu. Ea a fost acuzată de comportament nepotrivit de către familiile victimelor şi de avocaţii acestora, de la primul termen de judecată şi până la ultimul.

Fosta judecatoare a lui Vlad Pascu, suspendata din functie pentru 3 luni. VideoIoana Ancuța Popoviciu

Ce spune hotărârea CSM

„Admite acțiunile disciplinare conexate formulate de Inspecția Judiciară împotriva pârâtei Popoviciu Ioana Ancuța – judecător în cadrul Judecătoriei Constanța. În baza art.273 alin.(1) lit.e) din Legea nr.303/2022 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, aplică pârâtei Popoviciu Ioana Ancuța – judecător în cadrul Judecătoriei Constanța sancțiunea disciplinară constând în „suspendarea din funcție pentru o perioadă de trei luni” pentru săvârșirea abaterilor disciplinare prevăzute de art.271 lit.g) teza I și art.271 lit. s) teza a II-a din același act normativ”, se arată în hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii.

Fosta judecatoare a lui Vlad Pascu, suspendata din functie pentru 3 luni. Videohotărârea CSM

Reamintim că la primul termen din dosar, în data de 22 februarie, ea ar fi intrat în sală mestecând gumă şi a cerut buletinului tânărului mort în accidentul de la 2 Mai despre care nu ştia că este decedat. La al doilea termen de judecată, Ioana Ancuţa Popoviciu l-a întrebat pe tatăl tânărului mort în evenimentul rutier cine este, acesta având un tablou cu chipul fiul său. De asemenea, şi la ultimul termen, care a avut loc în data de 9 mai, avocatul Adrian Cuculis, apărătorul uneia dintre familiile victimelor, a declarat jurnaliştilor la ieşirea din sediul Judecătoriei Mangalia că „gafele din sala de judecată au fost multiple”.

Despre cazul 2 Mai

În 19 august 2023, Vlad Pascu a condus un autoturism pe DN 39, iar în jurul orei 5.25, în apropiere de 2 Mai, a intrat într-un grup de pietoni. În urma impactului, doi tineri şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi. Vlad Pascu a fugit de la locul accidentului şi a fost găsit apoi de poliţişti în Vama Veche. Anchetatorii au stabilit că el se afla sub influenţa mai multor substanţe interzise, printre care cocaină, amfetamină şi metamfetamină.

Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în luna octombrie, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

Video din sala de judecată cu momentul în care judecătoarea strigă victima ucisă:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mi-e scarba si lehamite ..numai cand am auzit.... Doar Dumnezeu ne mai scapa de toti nemernicii care isi bat joc de romani si Romania.Decat cu asa starpituriparvenite peste noapte si se cred zei ca pot face tot ce vor impotriva romanilor si a Romaniei,mai bine lipsa.Doar justitia divina singura si unica justitie corecta ne scapa de acesti nenorociti fara frica de Dumnezeu ca au jurat pe Biblie! Au familii si mint.. au depus juramantul de credinta ca respecta Constitutia si legile tarii,apara depturile, libertatile fundamentale ale omului,isi indeplinesc cu onoare atributiile fara partinire.La noi din contra magistratii nu i-au facut nimic.Corb la corb nu-si scoate ochii! Asta nu este sanctiune! Intr-un stat democratic era data afara fara discutii si faceau puscarie toti si aia care au judecat-o.Asta nu este justitie.Astea nu sunt legile romanilor.Nu asta asteptau romanii in acest proces.De ce au murit romanii in revolutia de la 1989? Pentru asemenea justitie si legi? Ne vor in strada.
3
0
E jale cu justitia 'cea dreapta' in tara asta CORU-PTA iar coruptia incepe de sus de tot. Camburi Cătălin si Nadia Guluţanu. Pai la ce sa te aștepți in tara asta corupta unde numai cine nu are bani nu poate cumpara un procu-ror si o judecătoare, la pachet. Exemple : Pana-ra-ma aia de judecatoare pe care o f*utea Borcea, i-a dat si bani jaggardelei de judecatoare. Alta blestsmata de judecatoare corupta, GULUŢANU NADIA, asta a ajuns la curtea de apel Bucuresti dupa ce i'a sup-t pe rand pe toti procu-rorii si decanul si presedintii. Camburi Cătălin care a ajuns sef de structura pe dosare false ai mita. Infectul ala de procuoru Portocala de la ploiesti si lista e lunga nu ajunge spatiul. Coruptii din justitie praduiesc, iar saracii fara bani platesc cu ani grei de puscarie. Toti infwctii din justitie sa arda in iad cu sufletu si cu familiile lor corupte
6
0
sa si faca dosarul de pensionare si gata! hal de magristrati
4
0

REPLICA


LOTO

6/49
3153042226
5/49
1113510417
joker
15424182817