REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Fosta polițistă Cerasela Miron și Nicolae Chivu trag cu dinții de o dărăpănătură din buricul Constanței! Video

Fosta polițistă Cerasela Miron și Nicolae Chivu trag cu dinții de o dărăpănătură din buricul Constanței! Video

Ana Maria LIPAN 16 septembrie 2023 | 00:00 5303

Continuă războiul pentru blocul de pe bulevardul Tomis, cunoscut sub numele de “Furnica”. Istoricul clădirii este unul complicat, de mai bine de 10 ani fiind disputat dreptul de proprietate al imobilului, ajuns o ruină. Societatea cooperativă de consum Federalcoop își asumă rolul de proprietar, la fel și Chivu SRL, ultima fiind deținută de Nicolae Chivu și de Cerasela Miron. Deși, inițial, Chivu reușise în instanță ”adjudecarea” mizei, Curtea Supremă i-a dat o mega lovitură: dosarul se întoarce la Constanța, pentru rejudecare. 

Fosta politista Cerasela Miron si Nicolae Chivu trag cu dintii de o darapanatura din buricul Constantei! Video

După mai bine de 10 ani, povestea complicată a blocului “Furnica”, amplasat în inima orașului, pe bulevardul Tomis, numărul 63, încă nu s-a încheiat. Societatea cooperativă de consum Federalcoop și Chivu SRL, deținută de controversații afaceriști Nicolae Chivu și de Cerasela Miron, încă se mai judecă pentru dreptul de proprietate a clădirii ajunse o ruină. 

Fosta politista Cerasela Miron si Nicolae Chivu trag cu dintii de o darapanatura din buricul Constantei! VideoCerasela Miron

Deși în instanță Chivu a obținut o sentință de evacuare a clădirii, Federalcoop continuă să o conteste.

Curtea Supremă a „întors” blocul Furnica la Constanța!

Concret, pe data de 21 decembrie 2020 magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis să respingă ca neîntemeiată acțiunea formulată de societatea cooperativă în contradictoriu cu S.C. Chivu S.R.L, având ca obiect revendicarea imobiliară. Acțiunea Federalcoop a fost respinsă. În timp ce Chivu aștepta să închine cupa de șampanie, o lovitură dură a primit de la Înalta Curte, acolo unde Federalcoop a ajuns cu dosarul. 

Fosta politista Cerasela Miron si Nicolae Chivu trag cu dintii de o darapanatura din buricul Constantei! Video

Magistrații instanței ierarhice au dispus rejudecarea cauzei. Nicolae Chivu ne-a declarat că nu-și face griji și că are încredere că imobilul va rămâne în proprietatea lui. 

Fosta politista Cerasela Miron si Nicolae Chivu trag cu dintii de o darapanatura din buricul Constantei! Video

„Deciziile de la Curțile de Apel sunt definitive. O să vedem ce spune instanța la rejudecare. Aceasta este procedura. Nu s-a schimbat nimic. Proprietarul a rămas același. Nu știu de unde atâta interes pentru o dărăpănătură. E dărăpănat pentru că cei care nu au niciun act pentru el tot încearcă să îl revendice ca și cum ar fi al lor. Nu facem nimic până atunci. Nu s-a șters din cartea funciară nimic. Bineînțeles că voi reabilita clădirea, dar deocamdată ei nu au părăsit imobilul. Au chiriași acolo fără niciun drept, încasează chirii fără niciun drept și nu investesc niciun ban. Am făcut și o plângere penală în acest sens. Chiriașilor le-am propus să vină la proprietar. Le-am prezentat încheierea de carte funciară și actul de adjudecare, pe care ei l-au contestat și cererea le-a fost respinsă. Le-am propus să încheie tot niște contracte sociale, dar n-au vrut.", a precizat acesta. 

Fosta politista Cerasela Miron si Nicolae Chivu trag cu dintii de o darapanatura din buricul Constantei! Video

Care e legătura dintre SC Chivu SRL și Federalcoop?

În urmă cu mulți ani, Nicolae Chivu, fost director al Dobrogeacoop, structură dezafiliată de Federalcoop, a fost acuzat că a pus mâna pe imobil, printr-un şiretlic. Pe vremea când era director al Dobrogeacoop, pare că a jucat pe două fronturi. El şi-a înfiinţat o societate, S.C. Chivu S.R.L., împreună cu fostul purtător de cuvânt al Poliţiei Transporturi, Cerasela Miron, activând, o perioadă, şi la Dobrogeacoop, şi la firma sa.

Fosta politista Cerasela Miron si Nicolae Chivu trag cu dintii de o darapanatura din buricul Constantei! Video

Potrivit Federalcoop, la un moment dat, Dobrogeacoop avea nevoie de bani pentru a reamenaja unele active ale societăţii şi s-a împrumutat de la S.C. Chivu S.R.L. Practic, cele două societăţi s-au împrumutat una pe cealaltă, la ambele figurând Nicolae Chivu. În baza acestui împrumut, după cum susţin sursele, întrucât Dobrogeacoop nu avea cum să restituie banii la termenul prevăzut, S.C. Chivu a executat silit societatea, cu ajutorul fostului executor judecătoresc Adrian Romanescu. Astfel, firma privată a lui Chivu şi-a adjudecat imobilul situat în inima oraşului. Astfel s-a ajuns în instanţă, Federalcoop contestând actele de adjudecare.

Fosta politista Cerasela Miron si Nicolae Chivu trag cu dintii de o darapanatura din buricul Constantei! Video

Date despre cele două firme

Chivu SRL a fost înființată în anul 1991. Ea a fost înființată de Nicolae Chivu, împreună cu fostul purtător de cuvânt al Poliţiei Transporturi, Cerasela Miron, el fiind majoritar în firmă, cu 64% din acțiuni. În anul fiscal 2022, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 17.628 de lei, profit pe zero și datorii în valoare de 69.544 de lei.     

Pe de altă parte, Federalcoop este condusă de Cârlan Eugenia, Frîncu Aurelia, Ivanov Culina, Rotariu Cornelia, Stere Tănase, fiind înființată în 2005.

Video:


 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bă, copii, voi știți ce este aceea o dărăpănătură?!
1
0
Stere tanase un barfitor de m*******i cu alt jeg numit Scupra cu privire de fomist
5
0
Când spui Tănase Stere.de la federalcoop,ai spus totul. Un infect de om care trage cu dinții de scaun ,un gunoi al societății r*mânești,un caracter împuțit o mare jigodie omeneasca care trăiește printre noi. A fost un escroc ordinar care pacalea lumea,vroia doar șpagă,bârfește pe toată lumea inclusiv pe soția lui. A vândut căsuța Prahova pe nimic. Omul este informatorul securității după timpul regimului comunist,și acum în prezent este la fel..cu nume de cod. Scrie și praduieste pe toată lumea aceasta infecta și zdrenta de om...
12
0
de taranca are Cerasela.
9
0
Cand vad un articol cu fauna de loghioane din Kostange ma duc sa savurez comentariile.
11
0
Se vede din avion mangla pusa la cale de Chivu și Cerasela! Ordinari!
21
0
o sa-i mai s**a justitia si pe unii si pe altii, ca asa-i la noi. justitia se face ca munceste, dar nu degeaba. impricinatii ii subventioneaza.
16
0
Și Chivu și Stere Tănase,sunt doi escroci nemaintalniti... Moșul ala ordinar Stere ,vroia sa vinda căsuțele din satul de vacanta pe nimic,dar sa-si ia el dreptul. Este și pensionar și angajat ordinatul asta de Tănase Stere. Are de dat 40000 euro.unui apropiat,și numai vrea sa-i dea banii. Este informator al politiei. irdinarul asta..culegere informații și după aia face denunțare.
24
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016