REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Fosta șefă a Trezoreriei Constanța își umflă conturile cu bani de la Academia Navală

Fosta șefă a Trezoreriei Constanța își umflă conturile cu bani de la Academia Navală

Ana Maria LIPAN 28 noiembrie 2023 | 00:00 4991

Ministerul Apărării, prin Unitatea Militară 02192 Constanța (Academia Navală "Mircea cel Bătrân"), a încheiat recent un contract cu o firmă controlată de o fostă șefă a Direcției Trezorerie și Contabilitate Publică Constanța. Garden Antoniewicz S.R.L., care va asigura serviciile de amenajare peisagistică, care face obiectul acordului cadru, va încasa nu mai puțin de 139.912 de lei. Menționăm faptul că atribuirea s-a realizat prin cumpărare directă, iar compania, administrată de soțul fostei șefe a Direcției Trezorerie și Contabilitate Publică Constanța, respectiv Antoniewicz Pena, a fost înființată cu doar câteva luni în urmă, în august a.c. 

Fosta sefa a Trezoreriei Constanta isi umfla conturile cu bani de la Academia Navala Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

Ministerul Apărării, prin Unitatea Militară 02192 Constanța (Academia Navală "Mircea cel Bătrân"), a atribuit recent un contract, care are ca obiect executarea lucrărilor de amenajare peisagistică. Valoarea acestuia se ridică la suma de 139.912 de lei, iar câștigătoarea este o firmă nouă pe piață, dar cu patroni cu vastă experiență în domeniu. 

Procedura de atribuire a fost realizată prin cumpărare directă, fiind contractată societatea Garden Antoniewicz S.R.L., înființată în urmă cu doar câteva luni, în august a.c.. Administrator, asociat și beneficiar al companiei este Cristian Ioan Antoniewicz, soțul fostei șefa a Direcției Trezorerie și Contabilitate Publică Constanța, Pena Antoniewicz. În rândul acționarilor apare și Johan Antoniewicz, fiul celor doi. 

Fosta sefa a Trezoreriei Constanta isi umfla conturile cu bani de la Academia Navala foto cu rol ilustrativ

Soții Antoniewicz au încasat de-a lungul timpului sume fabuloase de pe urma contractelor cu instituțiile statului. Prin firma Rabbit Prod SRL, aceștia au câștigat acorduri-cadru pentru proiecte de amploare, precum construirea unei scene în aer liber şi construirea unui parc în Chirnogeni, înființarea unui parc terapeutic și împădurirea unui teren degradat în zona Sanatoriului Techirghiol.

Unul dintre cele mai cunoscute contracte încheiate este însă cel pentru furnizarea de arbori din specii foioase şi de răsaduri de flori pentru Primăria Constanţa, din 2008, pe care i l-a „suflat” controversatei Pomacost, care deținea monopolul pentru astfel de servicii, la momentul respectiv.

Investiții imobiliare, în zona Peninsulară

Nu mai este o noutate faptul că fosta șefă a Direcției de Trezorerie și Contabilitate Publică Constanța, Pena Antoniewicz, intenționează să construiască un imobil cu funcțiunea de structură turistică, în zona peninsulară. 

Fosta sefa a Trezoreriei Constanta isi umfla conturile cu bani de la Academia Navala clădirea din zona Peninsulară, pe care o dețin soții Antoniewicz

Proiectul „Consolidare, modernizare, supraetajare imobil existent S+P la imobil S+P+2E+M cu funcțiunea de structură turistică” ar urma să fie edificat pe strada Traian, numărul 4, în zona peninsulară. Pe lângă lucrările de reabilitare, se va schimba și destinația clădirii, din locuință, în pensiune turistică. Fațada în stil Art-Nouveau se va reconstrui integral, menținându-se însă caracteristice arhitecturale. 
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
servicii contra servicii. cit a fost pe functie...
0
0
toate partidele vor bani, munciti, furati,donati dar sa fie cat mai multi!pensii speciale salarii ...babane, sporuri si indemnizatii ...barosane se dau...selectiv cum dicteaza politicul, ...dreptatea in munca e p***t platita si deseori ...ocolita !
0
0
Bani pentru partid. Toată țara e călărită de ploșnițe cu stat de plată la PSD.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510