REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Fosta soție a președintelui CJ Cluj ar fi murit de malarie

Fosta soție a președintelui CJ Cluj ar fi murit de malarie

Mariana MURAT 6 februarie 2024 | 12:55 1277

Medicii legiști ar fi stabilit, în urma autopsiei, cauza morții fostei soții a lui Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Fosta sotie a presedintelui CJ Cluj ar fi murit de malarieFosta soție a președintelui CJ Cluj ar fi murit de malarie

Potrivit unor surse Antena 3 CNN, care citează certificatul emis de institutul de Medicină Legală, Camelia Tișe ar fi murit de malarie într-o formă severă. 

În cursul zilei luni, polițiștii clujeni au fost chemați să la un birou notarial din centrul Clujului. Pe strada Ploiești, își avea sediul notarul public Camelia Tișe, fosta soție a președintelui CJ Cluj, Alin Tișe. Cadavrul femeii a fost găsit într-o mică locuință situată în imobilul respectiv.  Camelia Veronica Tișe avea 47 de ani și divorțase de Alin Tișe în anul 2018.

Camelia Tișe a fost soția lui Alin Tișe, mai bine de 13 ani. Cei doi s-au despărțit în urmă cu mai mulți ani. Cei care cunosc situația susțin că au existat mai multe procese între cei doi. Unul dintre acestea se referea la custodia unicului copil. Un al doilea se referea la blocul  cu 12 etaje construit de Tișe, tot pe strada Ploiești din Cluj Napoca.

Ce este Malaria și care sunt cauzele infectării

Malaria este o boala care poate pune în pericol viața unui om. Afecțiunea este cauzata de paraziți care sunt transmiși oamenilor prin mușcăturile țânțarilor. Conform raportului Organizației Mondiale a Sănătății, în 2021 s-au înregistrat aproximativ 241 de milioane de cazuri de malarie la nivel mondial.

În mod normal, boala se transmite prin înțepătura unei femele țânțar infectate, din genul Anopheles. Prin această înțepătură, paraziții din saliva țânțarului sunt introduși în sânge. Apoi, paraziții se deplasează către ficat, unde ajung la maturizare și se reproduc. Există cinci specii de Plasmodium care pot infecta cu malarie și aceasta poate fi răspândită de către oameni.Cele mai multe cazuri de deces sunt cauzate de P. falciparum cu P. vivax, P. ovale, și P. malariae care, în general, cauzează o formă mai blândă de malarie. Speciile P. knowlesi rareori cauzează îmbolnăviri la oameni. În general, malaria este diagnosticată prin examinarea sângelui la microscop, utilizând frotiuri sanguine sau prin teste de diagnosticare rapidă bazate pe antigen. Au fost dezvoltate metode care utilizează reacția în lanț a polimerazei pentru a detecta ADN-ul parazitului, dar acestea nu sunt utilizate la scară largă în zonele unde malaria este comună din cauza costurilor și a complexității acesteia.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vrei un safari cu africani,...
0
0
S-a dus cu armasarul si a muscat o tzantzarul.. Fraierilor luati profilaxie daca mergetzi la Africani... ..
6
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016