REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Fostul arbitru Marcel Lică se retrage: își vinde baza sportivă Eden, unde s-au antrenat Tecău și Halep

Fostul arbitru Marcel Lică se retrage: își vinde baza sportivă Eden, unde s-au antrenat Tecău și Halep

Mirela PASCAL 24 mai 2023 | 00:00 5984

Fostul arbitru de fotbal, Marcel Lică, și fost secretar general al FC Farul Constanța, a decis să se retragă după o viață dedicată sportului și să se bucure de pensionare. Lică își vinde baza sportivă de pe Aurel Vlaicu, care poartă numele fiului său cel mare și care a găzduit, de-a lungul anilor, o mulțime de campioni care se antrenau aici, de la Andrei Pavel, Horia Tecău, până la Simona Halep. 680.000 de euro cere fostul sportiv pe afacere și nu este dispus să lase din preț. Marcel Lică a declarat, pentru Replica, că nu va investi banii pe care îi va primi în urma tranzacției, ci își dorește să trăiască liniștit și să se bucure de pensie, departe de sport, pentru că... a obosit.

Fostul arbitru Marcel Lica se retrage: isi vinde baza sportiva Eden, unde s-au antrenat Tecau si HalepMarcel Lică

Baza sportivă Eden de pe bulevardul Aurel Vlaicu împlinește, anul acesta, 21 de ani de funcționare. Sala de sport are o suprafață de 574 mp, are spatii de cazare  pentru sportivi, vestiare și dependințe, o suprafață de 170 mp, dar deține și un restaurant de 80 mp, cu bucătărie profesionala 80mp.

Fostul arbitru Marcel Lica se retrage: isi vinde baza sportiva Eden, unde s-au antrenat Tecau si Halep

Proprietarul bazei sportive, Marcel Lică, spune că a obosit și vrea să se retragă din activitate, să trăiască liniștit și să se bucure de pensie așa că a decis, în urmă cu câteva luni, să vândă afacerea. 680.000 de euro cere pe baza sportivă și nu este dispus să lase din preț. ”Am 66 de ani, îi împlinesc într-o lună. Am decis să mă retrag, să ies la pensie, de aceea o vând. Acum câteva zile am scos baza sportivă la vânzare, în mod oficial”, ne-a declarat Marcel Lică. Întrebat de ce nu se ocupă fiii săi de afacere, fostul fotbalist ne-a spus că ”fiul cel mare este în America, iar cel mic nu este atras. Am decis cu familia să o vindem”.

Fostul arbitru Marcel Lica se retrage: isi vinde baza sportiva Eden, unde s-au antrenat Tecau si Halep

Un client al bazei sportive a vrut să-i ofere mai mulți bani

Acesta spune că a primit o ofertă, însă nu dorește să lase din preț, motiv pentru care a refuzat-o. ”Cineva care vine la sală mi-a făcut o ofertă, dar îmi oferea cu vreo 100 și ceva de mii mai puțin. Nu las din preț. O vând la prețul stabilit. Nu mă grăbesc să o vând”, a mai spus Marcel Lică. Întrebat dacă viitorul proprietar are obligația să-i mențină destinația actuală, Lică a precizat: ”Se pretează pentru așa ceva, dar, având în vedere fundația, construcția, care este una foarte mare, se pretează și la altceva”.

Fostul arbitru Marcel Lica se retrage: isi vinde baza sportiva Eden, unde s-au antrenat Tecau si Halep

Andrei Pavel, Horia Tecău și Simona Halep s-au antrenat la baza sportivă a  familiei Lică

Așa cum am precizat și mai sus, baza sportivă Eden a găzduit, de-a lungul anilor, o mulțime de sportivi consacrați care se antrenau aici, de la Andrei Pavel, Horia Tecău, până la Simona Halep.

Fostul arbitru Marcel Lica se retrage: isi vinde baza sportiva Eden, unde s-au antrenat Tecau si HalepSimona Halep și Horia Tecău

Sala încă are porțile deschise, iar printre cei care încă o frecventează este și artistul Aurelian Temișan, care practică tenisul de masă, ocazional, ne-a mai dezvăluit Marcel Lică.

Marcel Lică, coleg cu Victor Pițurcă, cu Gabriel Boldici, și a jucat la Națională

Marcel Lică are un CV stufos în spate. A început fotbalul la Craiova, fiind în aceeași grupă cu regretatul Ilie Balaci, cu Victor Pițurcă, cu Gabriel Boldici și cu mulți alții, jucând inclusiv la Naționala României și la FC Farul. A fost secretarul general al FC Farul Constanța și fost președinte, a fost mare arbitru de fotbal și vicepreședinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Fostul arbitru Marcel Lica se retrage: isi vinde baza sportiva Eden, unde s-au antrenat Tecau si HalepMarcel Lică și Victor Pițurcă

Este unul dintre cei care au alcătuit proiectul depus la Consiliul Local Municipal, pe baza căruia Primăria a acceptat să finanțeze SSC Farul.

Așa tată, așa fii

Marcel Lică este căsătorit cu Gulniza, fostă mare voleibalistă la Farul, iar cei doi au împreună doi băieți, primul Eden Valentin și mezinul Iurgen Ciprian.

Fostul arbitru Marcel Lica se retrage: isi vinde baza sportiva Eden, unde s-au antrenat Tecau si HalepMarcel Lică, împreună cu soția și cei doi fii

Eden i-a călcat pe urme tatălui, jucând în trecut fotbal, dar și tenis, copilărind alături de Simona Halep.  Este stabilit de 10 ani în SUA, unde s-a lansat în pickleball, pe care Eden l-a adus şi în România, şi la Constanţa, în decembrie 2018.

Fostul arbitru Marcel Lica se retrage: isi vinde baza sportiva Eden, unde s-au antrenat Tecau si HalepEden Lică

Și Iurgen a fost pasional de sport, el fiind arbitru de rezervă Liga 2, el activând ca arbitru de Lot Liga 3, la centru.

Fostul arbitru Marcel Lica se retrage: isi vinde baza sportiva Eden, unde s-au antrenat Tecau si HalepIurgen Lică

Marcel Lică nu se va retrage din lumea sportului așa, pur și simplu, ci printr-o mega petrecere, cu invitați unul și unul. Și, pentru că tot se apropia ziua sa de naștere, cu puțin noroc evenimentul va avea dublă  semnificație.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510