REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Fostul asociat al lui Elan Schwartzenberg vrea să construiască un bloc cu 11 etaje în Palazu Mare

Fostul asociat al lui Elan Schwartzenberg vrea să construiască un bloc cu 11 etaje în Palazu Mare

Andreea CONDURACHE 21 decembrie 2023 | 00:00 3984

Un nou ansamblu rezidențial ar urma să fie construit pe malul lacului Siutghiol. Societatea Neocampus SRL, deținută de omul de afaceri israelian Ben Ami Nimrod, intenționează să construiască un ansamblu de locuințe colective, cu regimul de înălțime 2S-P-11E și terasă circulabilă. Pentru realizarea proiectului, societatea este nevoită să dezmembreze terenul, conform unui certificat emis de Primăria municipiului Constanța. Revenind la israelianul Ben Ami Nimrod, trebuie menționat faptul că a fost asociat cu fostul soț al Mihaelei Rădulescu, Elan Schwartzenberg, în firma Neocity Group România, aceeași firmă care s-a ocupat de construcția City Park Mall, în parcul Tăbăcărie.

Fostul asociat al lui Elan Schwartzenberg vrea sa construiasca un bloc cu 11 etaje in Palazu MareBen Ami Nimrod

Societatea Neocampus SRL intenționează să construiască, în zona lacului Siutghiol, un ansamblu de locuințe colective, cu regimul de înălțime 2S-P-11E și terasă circulabilă. Proiectul societății s-a lovit de refuzul municipalității, întrucât terenul este traversat de strada proiectată, motiv pentru care este necesară dezmembrarea terenului, conform planului de reglementări urbanistice U05 – zonificarea teritoriului și căile de comunicație aferent HCL nr. 210/2022, pentru realizarea circulației terenurilor din domeniul privat în domeniul public și crearea de circulații carosabile. Potrivit documentului, se consideră construibile terenurile care au acces la circulațiile publice.

Fostul asociat al lui Elan Schwartzenberg vrea sa construiasca un bloc cu 11 etaje in Palazu Marefoto cu rol ilustrativ

Investiția ar urma să fie realizată în zona Lacului Siutghiol, în Palazu Mare, parcela A510/65 și parcela A510/6/4. Terenul în suprafață de 1,4 hectare a fost achiziționat de la Tundria Invest.

Fostul asociat al lui Elan Schwartzenberg vrea sa construiasca un bloc cu 11 etaje in Palazu Maresituația financiară a societății Neocampus SRL

Societatea Neocampus SRL a fost înființată în anul 2007 și are sediul în Sectorul 2 al Capitalei, pe strada Heliade Între Vii, numărul 72. Firma a fost înființată de offshore-ul cipriot Okpara Holdings Limited și de omul de afaceri israelian Ben Ami Nimrod. În anul 2022, cifra de afaceri a societății a fost de 0 lei, pierderi în valoare de 219.122 de lei, datorii de peste 1,7 milioane de lei și niciun angajat.

Ben Ami Nimrod, asociat cu fostul soț al Mihaelei Rădulescu

Ben Ami Nimrod a fost acționar, împreună cu fostul soț al Mihaelei Rădulescu, Elan Schwartzenberg, în societatea Neocity Group România, care a construit și deținut până în anul 2014 City Park Mall.

Fostul asociat al lui Elan Schwartzenberg vrea sa construiasca un bloc cu 11 etaje in Palazu MareCity Park Mall Constanța

Vă reamintim că Neocity Group România a vândut centrul comercial, în anul 2013, în cadrul unei tranzacții de 81 de milioane de euro, către New Europe Property Investors. „Tranzacţia City Park Mall of Constanţa reprezintă al doilea exit notabil al grupului Neocity pe piaţa din România, după tranzacţia-pionierat de vânzare a clădirilor de birouri Neocity Tower I şi II din centrul de afaceri al Bucureştiului", se arăta într-un comunicat de presă al societății.

Într-un interviu acordat dailybusiness.ro, Ben Ami Nimrod spunea că a ales Constanța ca destinație pentru dezvoltarea proiectelor imobiliar pentru că este o piață interesantă și cu un potențial imobiliar diferite de cel al Bucureștiului, datorită faptului că este un oraș de vacanță.

Fostul asociat al lui Elan Schwartzenberg vrea sa construiasca un bloc cu 11 etaje in Palazu Maresituația financiară a societății Neocity Group România

În continuare, Ben Ami Nimrod este administrator al Neocity Group România, iar ca și în cazul Neocampus SRL cifra de afaceri a societății este 0 încă din anul 2014 și înregistrează pierderi de la an la an.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de ce nu publicati comentariile, zdrentoilor ?
0
0
malul lacului inseamna cu tot cu lac ? Ca zdrentele astea restrictioneaza accesul la lac, invocand faptul ca e proprietate privata, ca si cand a mostenit garla de la masa si tasu
0
0
Tot malul lacul Siutghiol este dat de zeci de ani .....de prin 2007 la tot felul de diversi, compani imobiliare......toti cu actionariat strain, problema ce-a mai grava consta in faptul ca autoritatile corupte - practic concetatenii nostri din acest oras......ca Iuda pentru o punga de galbeni si un sarut pe obrazul nostru au produs o crima urbanistica la adresa orasului nostru......cateva mii de oameni la final vor avea un lac intreg iar restul de juma de milion cati suntem cu zona metropolitana cu tot o sa ne uitam la lac printre gardurile lor......asa ceva este de neintalnit in Vest....puteau sa respecte legea si sa le de-a pana in cei 20 metri pe care legea ii prevede ca o bariera pana la luciul apei sa se construiasca o promenada in jurul lacului. Orasul Constanta sta cu curul la mare si la cele doua lacuri. Iar aceste betoane nu le va mai scoate nimeni in veci de langa apa.....ne am facut-o noi cu mana noastra prin acele stampile puse la 4 ani .....din cand in cand ...daca mergem.
5
0
de la iesirea in cta si pina la ovidiu, sint lasaturile(seile) ale terenului, care duc spre lac. aceste lasaturi sint, se spune din cauza apei subterane, care se varsa in mare. terenul nu cred ca permite construirea unor mastodonti.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510