REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.5° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
19.5° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Fostul colonel Nicolae Aldea, executat silit de victimele sale

Fostul colonel Nicolae Aldea, executat silit de victimele sale

Mirela PASCAL 1 august 2024 | 00:00 342

Zeci de persoane au căzut în capcana lui Nicolae Aldea și Mariana Ciuciuleacă, după ce au împrumutat bani cu camătă. Cămătarii cerea banii înapoi înzecit, iar oamenii nu au mai avut de unde să plătească. Erau ameninţaţi de complicii lor atât ei, cât şi familiile lor, iar, în final, rămâneau fără bunuri mobile şi imobile. Pe unii dintre ei i-a lăsat fără case, mașini... fără bunurile de-o viață. A funcționat afacerea câțiva ani, până au intrat pe fir oamenii legii și, în final, în 2017, au fost condamnați și obligați să restituie sumele încasate de la victime. Acum, a venit rândul cămătarului Aldea să simtă pe propria piele teroarea pe care naivii au simțit-o pe propria piele. Rămâne fără un teren din Corbu, de 5.000 mp, după ce a fost executat chiar de victime. Precizăm că Aldea a fost până în 1995 locotenent-colonel în Jandarmeria de la Constanța, compartimentul Logistică (pe atunci se numea Brigada 21 Jandarmerie).

Fostul colonel Nicolae Aldea, executat silit de victimele saleNicolae Aldea

În anul 2012, procurorii DIICOT Constanța au documentat activitatea infracțională a unui grup specializat în înșelătorii. Protagoniștii sunt: Nicolae Aldea, un fost colonel de Jandarmerie, pensionat la sfârșitul anilor 90, Mariana Ciuciuleacă, o ”așa-zisă” afaceristă locală, o secretară și mai mulți complici, care au pus bazele unei afaceri bazate pe cămătărie și șantaj. Procurorii au stabilit, în urmă cu cinci ani, atunci când a început procesul, că membrii rețelei au strâns o avere considerabilă de la persoanele cărora le împrumutase bani. Grupul infracțional ajunsese să deţină 14 imobile, peste 100 terenuri, un hotel, precum şi alte bunuri şi valori. Cum acționau aceștia? Prin violenţe, ameninţări, şantaj, lipsire de libertate, cămătarii au forţat debitorii să întocmească acte notariale asupra bunurilor acestora mobile şi imobile. Din anul 2006 până în 2011, ei au prejudiciat 50 de persoane cu aproape 2 milioane euro. Documentele erau întocmite la o valoare mult mai mare decât creditul contactat de oameni de la cei doi cămătari. Banii recuperaţi în acest fel erau apoi spălaţi prin diverse metode financiare de Mariana Ciuciuleacă, administratorul firmei Maria Credit, fost lider local al PP-DD Constanţa. Zeci de persoane care au căzut în capcana inculpaţilor au împrumutat bani cu camătă, însă, ulterior, după ce Ciuciuleacă şi Aldea au cerut înzecit restituirea banilor, oamenii nu au mai avut de unde să plătească. Rămâneau astfel fără bunuri mobile şi imobile, după ce intrau pe fir ceilalți complici, ”specializați” în șantaj.  Între timp, pe firul afacerii au intrat anchetatorii care, în vara anului 2012, după ce au documentat întreaga activitate a infractorilor, au avut grijă să-i ferească de canicula estivală, păstrându-i ”la răcoare” pentru ceva timp, după care au fost lăsați în libertate, atent supravegheați. După câțiva ani de proces, Tribunalul Constanța i-a condamnat, inițial, pe cei doi, la pedepse pe măsura gravității faptelor, adică 14 ani de detenție pentru Aldea, respectiv 10 ani pentru Ciuciuleacă. În 2017, Curtea de Apel s-a pronunțat definitiv.

Aldea, executat de victime!

Tot atunci, judecătorii au decis restituirea către victime a sumelor încasate abuziv. Doi dintre acestea au ajuns, astăzi, să-l execute pe Nicolae Aldea, ”capul” rețelei. Un executor judecătoresc a scos la licitație un teren din Corbu, de 5000 de mp, deținut de Nicolae Aldea.

Fostul colonel Nicolae Aldea, executat silit de victimele salepublicația de vânzare imobiliară

Licitația va avea loc pe 28 august, iar prețul de vânzare al imobilului este de 20.000 lei. Precizăm faptul că terenul este sub sechestru asigurator dispus în 2012 de procurori

Și soția i-a vrut capul!

Și fosta soție, Lucreția Cărciumaru, l-a executat. Un executor judecătoresc a scos  la licitație publică a cotei ½ a unui imobil din Constanța, de pe strada Alexandru cel Bun, numărul 72, pe data de 23 ianuarie 2023.

Nicolae Aldea a fost unul dintre cei mai cunoscuți cămătari din Constanța. Acesta, împreună cu Mariana Ciuciuleacă, administrator al societății ,,Maria Credit”, alături de alte persoane, au fost acuzați de cămătărie, spălare de bani, dar și alte infracțiuni, pentru care în anul 2017 au ajuns în detenție. În anul 2012, procurorii DIICOT Constanța au documentat activitatea infracțională a unui grup specializat în înșelătorii. Protagoniștii sunt: Nicolae Aldea, un fost colonel de Jandarmerie, pensionat la sfârșitul anilor 90, Mariana Ciuciuleacă, o ”așa-zisă” afaceristă locală și fost politician PPDD, o secretară și mai mulți complici, care au pus bazele unei afaceri bazate pe cămătărie și șantaj. Procurorii au stabilit, în urmă cu cinci ani, atunci când a început procesul, că membrii rețelei au strâns o avere considerabilă de la persoanele cărora le împrumutaseră bani. Grupul infracțional ajunsese să deţină 14 imobile, peste 100 terenuri, un hotel, precum şi alte bunuri şi valori.

Gruparea lui Aldea acționa prin violențe, amenințări, șantaj, lipsire de libertate

Cum acționau aceștia? Prin violenţe, ameninţări, şantaj, lipsire de libertate, cămătarii au forţat debitorii să întocmească acte notariale asupra bunurilor acestora mobile şi imobile. Din anul 2006 până în 2011, ei au prejudiciat 50 de persoane cu aproape 2 milioane euro. Documentele erau întocmite la o valoare mult mai mare decât creditul contactat de oameni de la cei doi cămătari.

Mariana Ciuciuleacă

Banii recuperaţi în acest fel erau apoi spălaţi prin diverse metode financiare de Mariana Ciuciuleacă, administratorul firmei Maria Credit, fost lider local al PP-DD Constanţa. Zeci de persoane care au căzut în capcana inculpaţilor au împrumutat bani cu camătă, însă, ulterior, după ce Ciuciuleacă şi Aldea au cerut înzecit restituirea banilor, oamenii nu au mai avut de unde să plătească. Rămâneau astfel fără bunuri mobile şi imobile, după ce intrau pe fir ceilalți complici, ”specializați” în șantaj.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513