REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Dum., 6 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6874
20.4° Constanța Duminică, 6 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6874
 

Fostul director al Serviciului de Informații Externe, Silviu Predoiu, intră în lupta pentru Cotroceni

Fostul director al Serviciului de Informații Externe, Silviu Predoiu, intră în lupta pentru Cotroceni

Andreea VLAICU 6 octombrie 2024 | 10:33 720

Alţi şase candidaţi, inclusiv fostul director interimar al SIE Silviu Predoiu, s-au înscris în cursa pentru Cotroceni sâmbătă, ultima zi de depunere a candidaturilor la Biroul Electoral Central (BEC), care are termen 48 de ore pentru a se pronunţa cu privire la înregistrarea sau respingerea acestora, informează news.ro.

Fostul director al Serviciului de Informatii Externe, Silviu Predoiu, intra in lupta pentru CotroceniSilviu Predoiu

Au fost depuse în total 19 candidaturi, până acum fiind validate de BEC doar 7, din care una, cea a Dianei Şoşoacă este respinsă, după ce Curtea Constituţională a acceptat o contestaţie împotriva acesteia. De asemenea, candidatura lui Miron Cozma a fost respinsă de BEC. Termenul limită pentru rămânerea defintivă a candidaturilor este 10 octombrie.

Conform unui comunicat transmis de BEC după expirarea termenului limită de înregistrare a candidaturilor pentru alegerile prezidenţiale, pe lângă candidaturile lui Marcel Ciolacu .şi a lui Ludovic Orban, sâmbătă, 5 octombrie, au mai fost înregistrate următoarele propuneri de candidaturi: Silviu Predoiu - Partidul Liga Acţiunii Naţionale, Oana Creţu - artidul Social Democrat Unit (PSDU), Sebastian-Constantin Popescu - Partidul Noua Românie (PNR), Alexandra-Beatrice Bertalan-Păcuraru - Alternativa pentru Demnitate Naţională (ADN), Ciprian-Romeo Mega, Răzvan-Nicolae Constantinescu - Partidul Patrioţii Poporului Român (PPR).

De asemenea, odată cu depunerea candidaturilor propuse de către formaţiunile politice au fost înregistrate şi semnele electorale ce vor fi folosite de candidaţi la alegerile pentru Preşedintele României din acest an.

Biroul Electoral Central a validat până acum 7 candidaturi

În şedinţa de luni a fot validată candidatura lui George Simion la Preşedinţie, iar joi au fost validate alte şase candidaturi pentru alegerile prezidenţiale din acest an: Elena Lasconi, Nicolae Ciucă, Călin Georgescu, Kelemen Hunor, Mircea Geoană, Diana Şoşoacă. BEC a respins candidatura lui Miron Cozma, iar CCR a admis o contestaţie la candidatura Dianei Şoşoacă, decizia, care e definitivă, elimnând-o pe aceasta din cursa electorală.

Vineri au fost depuse candidaturile lui Cristian Diaconescu, Cristian Terheş şi cea a Anei Birchall, iar sâmbătă cele ale lui Marcel Ciolacu, Ludovic Orban şi cele şase anunţate de BEC după încheierea perioadei de înscriere în cursa electorală.

BEC are 48 de ore pentru a se pronunţa asupra candidaturilor depuse vineri şi sâmbătă, iar deciziile BEC pot fi contestate la Curtea Constituţională.

Potrivit Hotărârii Guvernului nr. 1.061/2024 privind aprobarea Programului calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare pentru alegerea Preşedintelui României în anul 2024, termenul-limită pentru rămânerea definitivă a candidaturilor este data de 10 octombrie 2024, relatează știripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
473464012
5/49
191411341337
joker
152522311710