REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Fostul episcop al Hușilor, Corneliu Bârlădeanu, a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru viol

Fostul episcop al Hușilor, Corneliu Bârlădeanu, a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru viol

Mariana MURAT 28 iunie 2024 | 11:25 2600

Fostul episcop al Hușilor, Corneliu Bârlădeanu, a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru viol. Alături de Corneliu Bârlădeanul, a fost condamnat la 15 ani de închisoare și fostul arhimandrit al Episcopiei Hușilor, Sebastian Jitaru. Sentința nu este definitivă. Dosarul va ajunge în calea de atac la Înalta Curte de Casație și Justiție. Scandalul sexual care a zguduit episcopia Hușilor a ieşit la lumină în urma mai multor anchete jurnalistice.

Fostul episcop al Husilor, Corneliu Barladeanu, a fost condamnat la 8 ani de inchisoare pentru violCorneliu Bârlădeanu

Anunțul despre condamnarea fostului episcop al Hușilor, Corneliu Bârlădeanu, a fost făcut de jurnaliștii Diana Oncioiu și Ovidiu Vanghele, ale căror investigații au dus la acuzarea acestuia.

Procesul în care Corneliu Bârlădeanu a fost judecat pentru viol în formă continuată și agresiune sexuală împotriva elevilor de la seminarul unde era profesor s-a desfășurat la o curte de apel, având în vedere rangul său de înalt ierarh.

Fostul episcop al Hușilor, Cornel Onilă, a fost reținut în 2020 pentru 24 de ore, iar Curtea de Apel Iași a dispus arestarea sa preventivă. Totuși, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât ca acesta să fie cercetat în libertate, respingând orice măsură preventivă.

În 2017, Episcopia Hușilor a fost implicată într-un scandal sexual de amploare. Episcopul Corneliu Bârlădeanu a fost șantajat de trei clerici, inclusiv arhimandritul Sebastian Jitaru, cu înregistrări video compromițătoare. La sfatul consilierilor săi, Bârlădeanu a depus o plângere la DNA pentru șantaj. Cei trei clerici au fost trimiși în judecată și condamnați pentru șantaj, ancheta fiind inițial limitată doar la această infracțiune.

Jurnaliștii au dezvăluit că cel puțin o probă video care demonstrează abuzurile sexuale ale fostului episcop de Huși, Corneliu Onilă, nu a fost transmisă către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași. Tot jurnaliștii au descris în detaliu cum se desfășurau abuzurile sexuale asupra elevilor de seminar chiar în chiliile prelaților și au prezentat mărturia unui elev din Huși care a susținut că a fost abuzat de un preot. În urma acestor dezvăluiri, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași a decis redeschiderea anchetei penale.

Corneliu Bârlădeanu s-a retras din funcție în august 2017 și de atunci se află în penitență la Mănăstirea Văratec. El a negat acuzațiile, susținând prin intermediul avocatului său că imaginile incriminatoare sunt falsificate. În toată această perioadă și-a păstrat rangul de episcop retras, conform antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cea mai mare escr ocher ie in ventata d e min tea om ului
0
0
Pina la urma ce ii asa grav.Doi oameni se iubesc.Desigur inauntru toata si apăsat pînă în testicole sa fie inauntru.Dupa relația da tre sa fie de calitate.Toata lumea face toti stiu asta recunosc puti spre deloc.De ce oare sa vb doar si doar de izda
2
1
@Ion Pai T*o facea pozele din articol, tu ce parere crezi ca are, isi astepta linistit randul cu buzele umezite.
5
0
E interesant ca Teodosie nu are nici o parere despre asta. Despre violenta in familie are, dar desore asta, nu are.
6
1
ori mai grav sa santajezi decat sa violezi ne spune codul penal sau justitia cred ca ar trebui sa fie invers daca nu era episcop scapa cu suspendare sau 3 - 4 ani oricum la noi condamnarile ptr viol sunt o raritate raportate la cazurile reale de 34 de ani
6
1
Refuz sa cred asa ceva, barbatii in rochii nu se saruta niciodata!
9
4
Popa bulangiu
15
0
Satane îmbrăcate în haine bisericești
23
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510