REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanネ嫗 Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
27.4° Constanネ嫗 Duminicト, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

Fostul jurnalist Marius Fトフu, condamnat pentru falsificare de bani, vrea revizuirea pedepsei!

Fostul jurnalist Marius Fトフu, condamnat pentru falsificare de bani, vrea revizuirea pedepsei!

Replica API 14 martie 2022 | 14:35 3172

Fostul jurnalist Marius Fトフu, care a activat la o televiziune din Constanネ嫗, a fost trimis テョn judecatト pentru sトプテ「rネ冓rea infracネ嬖unilor de deネ嬖nere de instrumente テョn vederea falsificトビii de valori , tentativト la infracネ嬖unea de falsificare de monedト, tentativト la infracネ嬖unea de falsificare de valori strトナne, complicitate la infracネ嬖unea de テョnネ册lトツiune comisト テョn mod continuat, fals material テョn テョnscrisuri oficiale comisト テョn mod continuat, fals テョn テョnscrisuri sub semnトフurト privatト comisト テョn mod continuat. A fost condamnat, iar acum a cerut revizuirea pedepsei.

Magistraネ嬖i din cadrul Judecトフoriei Constanネ嫗 au decis condamnarea acestuia, テョn urma contopirii pedepselor, la 2 ani ネ冓 32 de luni de テョnchisoare. Sentinネ嫗 a fost datト pe 23 decembrie 2019, テョnsト Marius Fトフu a depus o cerere de revizuire a pedepsei care a fost respinsト pe 19 ianuarie 2022 de cトフre magistraネ嬖i din cadrul Judecトフoriei Constanネ嫗. Sentinネ嫗 nu este definitivト, pe 21 aprilie urmテ「nd a se judeca apelul.

Ce a fトツut fostul jurnalist

Potrivit anchetei, inculpatul a efectuat mai multe テョncercトビi de falsificare prin tipトビire pe suport de plastic a unor elemente de siguranネ崙 a unor bancnote autohtone din cupiura de 10 ネ冓 100 lei, (fir de siguranta, fereastra transparenta), a studiat modul ネ冓 etapele de tipトビire necesare producerii de bancnote autohtone, fiind descoperite la percheziネ嬖a domiciliarト efectuatト la data de 15.02.2012 fragmente din bancnota de 1 leu, a cトビor straturi de vopsea fuseserト ネ冲erse. Totodatト au fost identificate ネ冓 diferite 窶枡xtrase窶 de pe internet ce prezentau elementele de siguranネ崙 ale bancnotelor autohtone ネ冓 modul de tipトビire, poziネ嬖a acestora pe cuprinsul bancnotelor, fiind identificat ネ冓 un 窶枷losar UE窶 care explica modalitatea de executare a elementelor de siguranネ崙 (gen element UV, cerneala variabilト optic, etc). Urmare a verificトビii rezultatelor percheziネ嬖ei informatice efectuatト asupra mediilor de stocare ridicate de la domiciliul inculpatului au fost identificate テョncercトビi de editare de bancnote cu ajutorul programului Corel Draw precum ネ冓 a elementelor de siguranネ崙 pentru bancnotele din cupiura de 10, 50, 100, 200 si 500 lei, ( テョn diferite etape), a achiziネ嬖onat materiale necesare tipトビirii (materiale (folii de plastic) suport, cerneluri tipografice, imprimante, scaner,etc) fトビト a identifica vreo bancnotト tipトビitト, falsト, aptト pentru a fi pusト テョn circulaネ嬖e.

A テョncercat sト falsifice bancnota de 50 de euro

Tot テョn acea perioadト inculpatu a テョncercat ネ冓 s-a pregトフit cu diferite materiale テョn vederea falsificトビii de bancnote din cupiura de 50 euro. Acestea constau テョn identificarea pe diferiネ嬖 suporネ嬖 din hテ「rtie, dar ネ冓 テョn unitトκ嬖le de stocare (tip hard-disk, stick de memorie) a mai multor テョncercトビi de falsificare prin tipトビire a unor elemente de siguranネ崙 a unor bancnote din cupiura de 50 euro (fir de siguranネ崙, element UV, etc) precum ネ冓 o foaie de hテ「rtie format A5, tip agendト, datatト 窶枹テ「mbトフト 15 ianuarie 窶 duminicト 16 ianuarie窶 pe care se regトピesc scrise olograf detalii referitoare la dimensiunea ネ冓 elementele de siguranネ崙 ale bancnotelor din cupiura de 5o Euro. Inculpatul a ネ冓 achiziネ嬖onat materiale necesare tipトビirii (2619 timbre tip holograme specifice bancnotei de 50 euro, materile suport, cerneluri tipografice, imprimante, scaner, etc.). Totodatト, urmare a studierii rezultatelor percheziネ嬖ei informatice efectuate asupra mediilor de stocare ridicate de la domiciliul inculpatului au fost identificate multe テョncercari de editare cu ajutorul programului Corel Draw a unor bancnote precum ネ冓 a elementelor de siguranta specifice bancnotelor din cupiura de 50 euro, fara a identifica テョnsト vreo bancnotト tiparitト, falsト, aptト pentru a fi pusト テョn circulaネ嬖e.

A ajutat mai multe persoane sト obネ嬖nト credite bancare

Mai mult decテ「t atテ「t, Marius Fトフu a racolat テョn diferite moduri mai multe persoane, cトビora le-a falsificat diferite documente テョn scopul obネ嬖nerii de credite bancare. Prejudiciul a fost de 141.000 de lei.

Virgil STOIAN

Precizトビi:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menナ」ioneazト cト activitatea jurnalisticト este exoneratト de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacト se pトピtreazト un echilibru テョntre libertatea de exprimare ナ殃 protecナ」ia datelor cu caracter personal.
Informaネ嬖ile din prezentul articol sunt de interes public ネ冓 sunt obネ嬖nute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
la o televiziune ha ha .a lucrat la mazare .ce e secret ?
3
0
Nu era el individul ala de la tv neptun care facea pe justitiarul!!! Acum a comis-o cu buna stiinta!!
3
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768