REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Fostul ministru al Apărării Teodor Atanasiu, numit la șefia Transelectrica

Fostul ministru al Apărării Teodor Atanasiu, numit la șefia Transelectrica

Andreea POPA 20 februarie 2023 | 00:00 4443

Fostul lider liberal Teodor Atanasiu a fost numit membru în Consiliul de Supraveghere al Transelectrica, funcție de pe care va încasa lunar un salariu brut de circa 18.000 lei pe lună. Cunoscut drept un combinator al jocurilor de culise ale PNL, Atanasiu revine astfel la șefia unei companii de stat după ce o perioadă a intrat într-un con de umbră, odată cu înlăturarea sa din conducerea Autorității Naționale pentru Reglementare în Energie, unde încasa o remunerație lunară de 10.000 de euro.

Fostul ministru al Apararii Teodor Atanasiu, numit la sefia TranselectricaTeodor Atanasiu

Adunarea Generală a Acționarilor de la Transelectrica SA a numit în ședința de pe 16 februarie 2023 un nou Consiliu de Supraveghere, din care fac parte șapte membri: Teodor Atanasiu, Cătălin Andrei Dascăl, Dumitru Virgil Orlandea, Costin Mihai Păun, Vingărzan Gheorghe Sterp, Alexandru Cristian Vasilescu și Luminița Zezeanu.

Potrivit aceleiași hotărâri, mandatul celor șapte este provizoriu, până pe 21 iunie 2023, timp în care vor încasa o indemnizație lunară brută fixă de câte 17.926 lei, la care se va mai adăuga o indemnizație variabilă.
Transelectrica prelungește, de fapt, mandatele provizorii membrilor Consiliului de Supraveghere, unii aflați în această funcție deja de doi ani.

Fostul ministru al Apararii Teodor Atanasiu, numit la sefia TranselectricaCătălin Andrei Dascăl

Profesorul de sport traseist politic și directorul Casei de Cultură Sibiu, șefi la Transelectrica

Practicianul în insolvență Cătălin Andrei Dascăl, de pildă, este în acest consiliu din mai 2021. În ianuarie 2022, Dascăl era urmărit penal de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București pentru bancrută frauduloasă, după ce ar fi ascuns bunuri ale clubului Dinamo București, în dosarul de insolvență al SC Dinamo 1948 SA.

Fostul ministru al Apararii Teodor Atanasiu, numit la sefia TranselectricaDumitru Virgil Orlandea

Și Dumitru Virgil Orlandea este la șefia Transelectrica din august 2021. Profesor de sport de meserie, sibianul Orlandea s-a evidențiat ca un traseist politic pe filiera UNPR- PNG (a lui Gigi Becali) - PMP- PDL- PSD; a fost consilierul fostului ministru Ion Ariton, al lui Dan Nica, dar și al lui Sorin Oprescu, bifând funcții bănoase și în consiliile de administrație de la Hidroelectrica și Oil Terminal. O explicație a succesului său la posturi bine plătite la stat ar fi faptul că este finul controversatului afacerist Constantin Samson, cu numeroase afaceri în Constanța.

Fostul ministru al Apararii Teodor Atanasiu, numit la sefia TranselectricaCostin Mihai Păun

Și Costin Mihai Păun se află de mai mult timp la Transelectrica. Păun a fost consilier la European Network of Transmission System Operators for Electricity şi vicepreşedinte al Romanian Energy Center, precum și membru în conducerea Electrica și ANRE.

Fostul ministru al Apararii Teodor Atanasiu, numit la sefia TranselectricaGheorghe Sterp Vingărzan

Din august 2022 și Gheorghe Sterp Vingărzan este în Consiliul de Supraveghere al Transelectrica. Fost lider al TNL Sibiu, consilierul județean Vingărzan vine la conducerea unei companii de stat cu rol vital în economia României având ca experiență, printre altele, un mandat de director general adjunct al Casei de Cultură a Studenților Sibiu.

Finul din Fetești al lui Marian Neacșu, bun și el pentru Transelectrica

Din august 2022 se regăsește la Transelectrica și altă sibiancă, Luminița Zezeanu, fost secretar de stat la Ministerul Dezvoltării și fostă șefă a Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Regional (AMPOR), o tehnocrată considerată apropiată de PSD.

Fostul ministru al Apararii Teodor Atanasiu, numit la sefia TranselectricaAlexandru Cristian Vasilescu

Și inginerul constructor din Fetești Alexandru Cristian Vasilescu este în conducerea Transelectrica din iulie 2022. Secretar de stat în Secretariatul General al Guvernului din februarie 2022, Vasilescu este finul ”greului” PSD Marian Neacșu, secretar general al Guvernului.

Fostul ministru al Apararii Teodor Atanasiu, numit la sefia TranselectricaLuminița Zezeanu

Am lăsat la final cel mai interesant personaj din board-ul Transelectrica, fostul deputat, vicepreședinte și ministru liberal Teodor Atanasiu, numit inițial în Consiliul de Supraveghere al acestei companii de stat în august 2022, cu mandat provizoriu. Atanasiu a fost unul dintre cei mai importanți lideri PNL, cunoscut drept unul dintre păpușarii partidului, cu funcții importante și mai multe mandate la șefia liberalilor.

Teodor Atanasiu a fost ministru al Apărării în mandatul de premier al lui Călin Popescu Tăriceanu, vicepreședinte al PNL și parlamentar cu două mandate. Nu a mai reușit să fie reales în 2016, dar PNL a avut grijă de el și l-a numit în structura de conducere a ANRE, unde câștiga 10.000 de euro pe lună. În 2020 a fost scos din funcție și a intrat într-un con de umbră până în 2022, când a fost reactivat prin numirea la șefia Transelectrica.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
futacul lui alinuta gheorghiu dde se viseaza sefa la externe in locul lui trabucel e la transelectrica... ce nu inteleg eu ei se f*t intre ei mereu sau ne f*t doar pe noi...?!
1
0
Nu exista aceasta numire
1
5
Vrem stiri cu peşti şi cuirve murate
5
1
CATE LUMANARI POTI CUMPARA CU 18.000 LEI ???DUMNEZEU SA VA AJUTE SA CUMPARATI LUMANARI DE ACESTI BANI....PENSIONARII,AU VIATA GREA...VOI NU STITI CE SA MAI FACETI CU BANII...SA VA FIE RUSINE..EXISTA ACOLO SUS UN....DUMNEZEU SI PENTRU VOI....SA NU UITATI...
12
0
de aceea o ducem bine. comunistii incepusera sa treaca cu vederea anumite chestiuni de dosar, ca sa puna in functii oameni capabili. acum se promoveaza non valorile, pe criterii de partid.
12
0
Buei, daca a ajuns marinika din sofer la vRaja, ditamai director general la OSIM, ce ne mai mira. Sfat pentru tineri, luati-va bilet catre alte tari, doar dus!
10
1
De aia suntem unde suntem toti belemecii numiti politic in functii cheie. Toti pe japca, sa faca bani pentru partid si personal. Daca le luati interviu adhoc, o sa aveti material de standup. Astia ar lua nota unu la examen, si ala din oficiu. Mamaligarilor, luati exemplu de la francezi.
10
0
Golanii isi impart sinecurile intre ei.
10
0
atanasiului stii ca este un iinfractor. Mwie cu kkt !!!
12
0
lefuri bune , munca lipsa , banii vin din facturi umflate, chipuri suventionate si date unora care o freaca politic !
15
1
este de domeniul fantasticului ce se intampla in romania. oare ne mai trezim vreodata!?
16
1
traiasca sinecurile de partid!!! Huoooo!!!
18
1
Rusine ,halal sa ne fie , nu n emai facem bine niciodata , toti mascariciii cu pile numiti in functiiiipe care nu le merita ! Rusine
18
1
nurmal ca totul sa mearga p***t in romania,cum dracu sa pui toti vacari in functii cheie doar pe criterii politice ,nu au nici o treba ministerele pu care le conduc cum sa mearga ceva in tara?
15
1
toate l e p r e l e astea politice ar trebui trimise pe campuri, la liniile de distributie a energiei electrice. vesnic p a r a z i t i.
18
1
Teodoru,degeaba zic unii ca are fata de c*r,eu zic ca are doar fata de transelectrical.
10
1
Luminița Zezeanu face toți banii,celputin în poza.
9
0
Toți tembelii din Sibiu.Lipseste unul cel mai mare
22
1
Tara asta nu are nici o sansa.
23
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510