REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Fostul ministru al Mediului reacționează dur după ce o fată a fost ucisă de urs

Fostul ministru al Mediului reacționează dur după ce o fată a fost ucisă de urs

A.F. 9 iulie 2024 | 22:02 961

Suntem în faţa unei tragedii cumplite, transmite fostul ministru al Mediului Tanczos Barna, după ce o tânără de doar 19 ani a fost ucisă de un urs.

Fostul ministru al Mediului reactioneaza dur dupa ce o fata a fost ucisa de ursTanczos Barna

Tanczos Barna a declarat marţi seară că incidentul ar fi putut fi evitat, asta dacă ar fi fost adoptat proiectul de lege propus de UDMR care prevede reintroducerea vânătorii.

„Suntem în faţa unei tragedii cumplite, o tragedie cumplită care putea fi evitată, iar tragedii similare au mai avut loc în trecut. Şi, pur şi simplu, ne întrebăm câte persoane trebuie să mai moară, câte persoane trebuie să mai fie mutilate, câte persoane trebuie să ajungă la spital în urma atacurilor urşilor şi cât timp trebuie să mai treacă ca viaţa oamenilor să devină mai importantă pentru tot Parlamentul României decât viaţa unui exemplar de urs brun. UDMR are un proiect de lege care a trecut de Senat anul trecut, în noiembrie, un proiect de lege care reintroduce vânătoarea şi care de opt luni de zile zace în sertarele Camerei Deputaţilor“, a declarat Tanczos Barna, scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, proiectul de lege ar putea fi votat dacă ar exista o decizie în Camera Deputaţilor şi în coaliţie.

„Prevenţia este absolut importantă şi fără prevenţie asemenea vieţi omeneşti se vor pierde. Dacă nu intervine ministerul de resort şi nu intervine Parlamentul, din păcate, mulţi tineri de 19 ani sau mulţi oameni care practică sporturile montane sau care pur şi simplu lucrează în agricultură vor fi într-un pericol iminent. Nu mai suntem în siguranţă nici pe potecile montane, nu mai suntem în siguranţă nici pe terenurile agricole şi în anumite zone, nu mai suntem în siguranţă nici măcar în intravilanul localităţilor. Este nevoie de o asumare, de o responsabilitate din partea Legislativului şi este nevoie urgentă de o decizie prin care să putem preveni asemenea tragedie. Transmit sincere condoleanţe familiei îndurerate şi cred, în continuare, că nimic nu poate fi mai presus de vieţile oamenilor“, a mai declarat Tanczos Barna.

Tragedia de marţi s-a întâmplat, într-adevăr, pe un traseu montan, a subliniat el, dar trebuie avut în vedere faptul că este vorba de un traseu montan extrem de frecventat de turişti. „Deci, nu vorbim de o zonă izolată, nu vorbim de o zonă unde omul să apară foarte rar şi să fi avut loc o întâlnire, un contact om - urs într-o zonă extrem de izolată. Vorbim de o zonă frecventată de turişti, o zonă unde treceau, poate, cu sutele în fiecare zi“, a conchis Tanczos Barna, citează stiripesurse.ro.

Femeia atacată marți de urs pe traseul Jepii Mici a fost găsită decedată, a anunțat Salvamont Prahova. „Am fost anunțați că o turistă a fost atacată de urs pe traseul Jepii Mici, în apropiere de Valea Spumoasă. O echipă de intervenție a Salvamont Prahova s-a deplasat în zonă și, în urmă cu puțin timp, au coborât în rapel pe firul văii, unde au găsit victima, din păcate decedată“, se arată pe pagina de Facebook a Salvamont Prahova.

Conform salvatorilor montani, operațiunea de recuperare este extrem de dificilă, din cauza terenului accidentat și a prezenței a ursului, care se află la aproximativ 10-15 metri de salvamontiști. „Turistul care a văzut întregul eveniment și a sunat la 112 a fost preluat de către jandarmii montani și coborât în Bușteni“, arată salvamontiștii. Se pare că turistul care a sunat la 112 era chiar iubitul fetei.

În cele din urmă ursul a fost împușcat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Inainte vreme ursii stateau in padure si nu-i vedeai. Aveau habitatul lor, aveau ce manca. Acum dupa ce padurile au fost defrisate de talhari romani si straini, chitaiti ca exista ursi infometati la drumul mare. Cand ati ciordit lemnul v-a placut.
3
1
Ursii, cainii, pisicile, etc, sunt muuult mai valorosi decat oamenii, asa am ajuns!
13
5
hotul asta a defrisat padurile si acum caraie ca altii sunt de vina. Personal, cand a fost ministru, a dat afara un padurar care prindea prea multi hoti de lemne.
14
4
toti locuitorii din zonele de deal de la poalele muntilor reclama de 20 de ani ca s-au inmultit excesiv fata de perioadele din urma cu 25 - 30 de ani si mai vechi dar nu ii asculta nimeni ptr ca presiunea bruxellesului si ongurilor puternic sprijinite din occident este mult prea mare si e normal ursul e in varful lantului trofic nu are dusmani naturali, acum nu mai sunt vanati deloc sau aproape deloc fata de comunism cand vanatoarea era libera si dupa 89 s-au taiat suprafete imense de paduri munti intregi
13
7

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510