REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
22.4° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Fostul ministru de finanţe grec Yanis Varoufakis, atacat violent de indivizi cu cagule

Fostul ministru de finanţe grec Yanis Varoufakis, atacat violent de indivizi cu cagule

A.F. 14 martie 2023 | 00:00 482

Politicianul opoziţiei de stânga din Grecia, Yanis Varoufakis, a avut nevoie de spitalizare după ce a fost atacat de un grup de aproximativ 20 de persoane la ieşirea dintr-un restaurant, au anunţat sâmbătă mai multe media elene, citate de DPA.

Fostul ministru de finante grec Yanis Varoufakis, atacat violent de indivizi cu caguleYanis Varoufakis

La început Varoufakis, 61 de ani, a fost insultat din stradă. Când a ieşit pe uşă, el a fost atacat de mai mulţi indivizi cu cagule, care l-au aruncat la pământ, l-au lovit cu picioarele şi cu pumnii în faţă, ceea ce a avut ca rezultat fracturarea nasului. În urma atacului, Varoufakis a fost spitalizat, citează Agerpres.

El şi-a exprimat recunoştinţa pe Twitter pentru solidaritatea de care a avut parte după atac, negând informaţiile conform cărora atacatorii proveneau din grupuri de extremă stângă.

'Nu erau anarhişti, de stânga, comunişti sau membri ai vreunei mişcări', a scris el pe Twitter în limba engleză.

"Bătăuşi plătiţi şi aşa şi arătau, care au invocat în mod stângaci minciuna că m-aş fi vândut troicii (Comisia Europeană, Fondul Monetar Internaţional /FMI/ şi Banca Centrală Europeană /BCE/). Nu-i vom lăsa să ne dezbine. Înainte!", a afirmat el.

Partidul său, Mera25, a calificat atacul drept "fascist".

Profesor de economie care nu era foarte cunoscut la nivel internaţional la acea vreme, Varoufakis a ajuns în lumina reflectoarelor în timpul crizei datoriilor din 2015, când era ministru de finanţe. În prezent este deputat în parlament.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436