REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Fostul polițist Moțoc, care le promitea șoferilor că-i scapă de dosare, iese din pușcărie?!

Fostul polițist Moțoc, care le promitea șoferilor că-i scapă de dosare, iese din pușcărie?!

Mirela PASCAL 18 septembrie 2023 | 00:00 3087

Polițistul Romeo Moțoc, din Medgidia, condamnat în 2020 pentru că a luat mită de la un șofer beat, vrea să scape din închisoare. A avut o tentativă în iulie, însă i-a fost respinsă acțiunea, însă pe 5 septembrie termenul de executare a pedepsei a fost îndeplinit, așa că urmează să vadă, din nou, lumina zilei. Însă nu știm dacă va ieși de acolo un om mai bun, dat fiind faptul că în pușcărie a dat de furcă gardienilor, având un comportament agresiv, având la activ 6 sancțiuni disciplinare.

Fostul politist Motoc, care le promitea soferilor ca-i scapa de dosare, iese din puscarie?!

Polițistul Romeo Moțoc și-a riscat meseria pentru 1000 de euro, iar din vânător, a devenit vânat. A fost condamnat pentru trafic de influență, după ce a solicitat unui șofer depistat băut la volan suma de 1000 de euro. A promis că, în schimbul acestor bani, va interveni pe lângă angajați din IML, asupra cărora l-a asigurat că are influență în virtutea calității sale de polițist, în scopul stabilirii unei valori a alcoolemiei mult mai mici față de cea reală. A luat banii, însă nu și-a dovedit influența. După ce și-a dat seama că a fost păcălit, șoferul l-a denunțat.

Polițistul a fost condamnat în noiembrie 2020 la 2 ani și 10 luni cu executare, chiar dacă nu și-a recunoscut fapta. Sătul de viața de viața de pușcărie, în iulie Motoc a depus o cerere de eliberare condiționată, însă i-a fost respinsă. Din caracterizarea aflată la dosarul cauzei rezultă că pe perioada executării pedepsei a manifestat un comportament oscilant, preponderent negativ, fiind sancţionat disciplinar de şase ori.

Moțoc nu a făcut dovada, în fața instanței, a îndeplinirii condiţiilor prevăzute de lege, aceea de a da dovezi temeinice de îndreptare şi că, astfel, timpul petrecut în penitenciar nu este suficient pentru a-l libera condiţionat, nefiind îndeplinite faţă de acesta funcţiile pedepsei.

Fostul politist Motoc, care le promitea soferilor ca-i scapa de dosare, iese din puscarie?!

Chiar dacă acesta a îndeplinit fracţia prevăzută de lege, s-a impus ca acesta să-şi intensifice eforturile în ceea ce priveşte formarea unei atitudini de respect faţă de valorile sociale şi ordinea de drept. Simpla trecere a timpului în penitenciar nu poate duce în niciun caz automat la liberare condiţionată, instituţie juridică ce de altfel ar trebui să garanteze, cel puţin teoretic, că Moțoc, odată pus în libertate, nu îşi va mai continua comportamentul infracţional, garanţie ce ar trebui să reiasă din faptul că în penitenciar acesta a avut un comportament care să genereze măcar o prezumţie în acest sens.

Instanţa a considerat că Moțoc nu a avut un comportament corespunzător și că nu s-a îndreptat, nepuntând, astfel, să se reintegreze în societate.

Având în vedere că termenul de executare a pedepsei a expirat pe 5 septembrie, așa că, cel mai probabil Moțoc a fost eliberat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine plm este agariciu' ăsta?!
0
0
In primul rand ca spaga la IML e 10.000 euro nu 1.000. In al doilea rand ... nu prea vad cum a dovedit ala ca i a dat banii cred ca mai degraba i a facut careva o cheie
2
0
Încă din liceu avea un comportament agresiv. De văzut cum a ajuns acesta polițist. A făcut pe șmecherul acum trage. Asta e karma.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510