REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.2° Constanța Mar., 30 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6806
25.2° Constanța Marți, 30 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6806
 

Fostul prefect Ion Constantin, noul proprietar al Hanului Balcan, asociat cu acoliții lui Cristian Radu, dar și cu Cristinel Dragomir

Fostul prefect Ion Constantin, noul proprietar al Hanului Balcan, asociat cu acoliții lui Cristian Radu, dar și cu Cristinel Dragomir

Replica API 19 august 2022 | 00:00 5533

Ion Constantin, fostul prefect al Constanței, și șeful Direcției Generale Evidența Populației Constanța, a uimit pe toată lumea atunci când s-a aflat că a cumpărat Hanul alcan din Constanța, o fostă cârciumă de lux din buricul oraşului. Nu orice și-ar permite să arunce 650.000 de euro pe o clădire în paragină însă,a vând în vederea poziționarea acesteia, e de înțeles interesul. Întrebarea ”De unde a avut Ion Constantin, bugetarul, bani pentru a o asemenea achiziție?” a fost pe buzele tuturor, iar fostul prefect a răspuns: eforturi proprii și ajutat de familie. Pentru a înțelege ce înseamnă”eforturi proprii, am luat la puricat firmele în care este implicat și am constatat că sunt în pragul falimentului însă, mare ne-a fost mirarea să aflăm că este asociat cu nume ce au legătură cu primarul din Mangalia, Cristian Radu. Unul din nume este Adrian Constantin Crăciunescu, consilier personal, sau fost, al primarului, dar și Florentina Angelescu, soția viceprimarului Dragoș Angelescu. Adevărat, este implicat și în câteva societăți.

În centrul Constanței odinioară, cea mai populată zonă din oraș, pe strada Ștefan cel Mare la numărul 86 se află o clădire cu un istoric misterios, Hanul Balcan. Construită la începutul secolului XX, clădirea i-ar fi aparţinut unui enigmatic bogătaș, ce i-a comandat unui arhitect să-i construiască o casă de vacanţă. Ulterior, a transformat-o în restaurant, cu terasă în curtea interioară, pentru ca mai apoi Hanul Balcan să devină o cârciumă de lux din buricul oraşului. Însă cu trecerea timpului a fost lăsat de izbeliște, la fel ca alte clădiri monument de pe strada Ștefan cel Mare sau zona Peninsulară a Constanței. Fostul prefect al Constanței, Ion Constantin, a cumpărat imobilul cu peste 600.000 de euro pentru a-i reda strălucirea de altă dată. De unde a avut bugetarul Ion Constantin bani pentru o asemenea tranzacție ? Cine l-a ajutat ? Ce inginerii financiare a făcut ? Sunt întrebări care au stat pe buzele tuturor, din momentul în care s-a aflat că șeful Direcției Generale Evidența Populației Constanța a devenit noul proprietar.

Ion Constantin

Ion Constantin, tranzacții imobiliare de milioane

Dacă facem o trecere în revistă a declarației sale de avere, aflăm că Ion Constantin, încă de anul trecut, a realizat câteva tranzacții imobiliare. Este proprietarul a patru terenuri intravilane situate în municipiul Constanța, două dintre ele fiind achiziționate în 2021 și 2022 împreună cu soția sa, care este notar public. Mai deţine un spațiu comercial, un apartament și este două case în Constanța achiziționate tot în anii 2021, 2022. Anul trecut, a vândut un teren intravilan către Dorin Iordăchescu , pe care a încasat 140.000 de euro și are depozite în bănci de 1.440.000 de lei și 58.873 de euro. Anul acesta, Constantin a achiziționat un teren intravilan, o casă și, iată, Hanul Balcan, însă s-a îndatorat la bancă, pentru 22 de ani, pentru suma de 1.309.000 lei.

Cât despre venit, Ion Constantin, a încasat anul fiscal 2021 de la Direcția Generală de Evidență a Persoanelor Constanța 89.516 lei/an, echivalentul a 7.500 de lei/lunar iar soția sa a încasat suma de 250.000 de lei/an, echivalentul a peste 20.000 lei pe lună.

Ion Constantin, asociat cu soția viceprimarului din Mangalia și un alt acolit al lui Cristian Radu

Ion Constantin este implicat în trei societăți. Herman & Luff SRL, care se ocupă de închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate, și care a avut anul trecut profitul pe minus și datorii de peste 200.000 lei. Constantin e unic asociat.

O altă firmă în care Ion Constantin este implicat e Cazare la mare SRL, ce se ocupă de activități ale agențiilor de publicitate. Constantin este asociat în firmă cu fostul vicepreședinte al CJ Constanța, Cristinel Dragomir, acesta din urmă deținând 67% din acțiuni. Ultimele date financiare au fost înregistrate în anul 2018, când a avut cifra de afaceri 0 și fără profit.

click pe foto

Ion Constantin mai deține acțiuni și la ASCI Industry SRL, firmă care se ocupă de fabricarea hârtiei și cartonului ondulat și a ambalajelor din hârtie și carton. Anul trecut, cifra de afaceri a fost de 400 110 lei, profitul de doar 34 612 lei și datorii de 446 347 lei. Partea interesantă acum urmează. În firmă este asociat cu Adrian Constantin Crăciunescu, care deține 44 %. Crăciunescu este un apropiat al lui Cristian Radu. În 2012, când a venit Radu la Primăria Mangalia, Crăciunescu a fost numit membru în Consiliul de Administraţie de la GoldTerm SA Mangalia, companie de termoficare deţinută de autoritatea locală, fără profit în 2021 și cu datorii de 11 818 738 lei. Astăzi, în Goldterm, apare un anume Constantin Crăciunescu, pesemne este rudă cu Adrian Constantin Crăciunescu, mai ales că cei doi sunt implicați într-o societate, Const Media Services SRL.

click pe foto

Un alt detaliu interesant este că în ASCI Industry SRL mai deține acțiuni, în proporție de 20 5, și Florentina Angelescu, care este nimeni alta decât soția viceprimarului din Mangalia, Dragoș Angelescu. Florentina Angelescu este și administratorul firmei. Angelescu a mai avut o firmă, unde era asociat și soțul viceprimar, însă au băgat-o în faliment.

Acestea fiind spuse, vă lăsăm să trageți propriile concluzii cu privire la modalitatea dobândirii sumei de 650.000 de euro, de către bugetarul Ion Constantin, în vederea achiziției imobilului din centrul Constanței care, în 2019, se vinde cu aproape un milion de euro.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce minune, Adrian Craciunescu la Gold therm asta rezolva toate ipotezele falimentului. Cat dracu ii mai tine pe pamantul pe nemernicii astia.
0
0
Toate firmele pe zero profit, noroc cu frecatul lulei la stat bani multi munca putina
1
0
nu ma mira constanteanul mancator de caca cum il doare de celalalt dar e in foame ca n-ar face nimic vreodata. Pai mai constanteni p****i iesiti dracului la vot nu stati cu curu la caldura prostilor si comentati dupa ca numai alegeri gresite ati facut pana acuma. Puterea prostilor e la voi, in stampila dar nu ganditi deloc, nu sunteti uniti decat la furat si la grija de altul
1
0
l am cunoscut personal pe ion asta si va zic ca e un lake de duzina plin de el si cu capul gol.
0
0
ANI, ANAF, dormiti?
0
0
organul...lasa liber ...la comanda ani buni , apoi se face ca reia ce trbuia deja ...incheiat !
0
0
Poate nu stiti ce lovele are nevasta-sa si tot neamul ei
0
0
A cumparat o ruina care necesita alte sute de mii de euro pentru renovare. Dar in spiritul nostru mioritic ne place mai mult sa avem o mizerie invadata de sobolani decat o cladire functionala. Bravo lui si succes in finalizarea imobilului , pic cu pic poate vom avea si noi un oras normal. In rest poate fi oricine, Mazare, Nicu, dracul in persoana, eu unul m-am saturat de ruine si gropi nesfarsite.
0
0
Ion Constantin si Cristi Dragomir sunt nascuti in satul Aricesti Perchivani din Prahova, deci sunt consateni cu Nicusor Constantinescu. Amandoi au venit saraci in Constanta, iar acum se dau pricopsiti. Ion Constantin este si nepot al lui Nicusor.
2
0
Cu articolul in care esti in gura cu Radu. Sa treci pe la casierie la Olimp sa iti ridici sambria pe saptamana asta ca ai facut articolu cu Radu.ai descoperit gaura de la covrig.cat de ieftina esti Mireloo.... sunt tare curios sa stiu daca in afara de cazare si mancare cat mai iei pe articol.ca stim ca pt cazare si masa pe weekend trebuie sa ai 2 articole anti Radu.mai primesti si ceva leuti?sau dealul e doar pt cazare si masa?
0
0
De 3 ori am citit si trag urmatoarea concluzie: sunteti p****i rau, este un articol care striga efectiv ca vreti spaga. ANI, DNA si cine o mai fi trebuie sa investigheze
1
0
nu trebuie sa tragem noi concluzii, trebuie sa se sesizeze organul...de control
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513