REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Fostul premier britanic John Major critică serialul Netflix 'The Crown'

Fostul premier britanic John Major critică serialul Netflix 'The Crown'

A.F. 19 octombrie 2022 | 00:00 290

Fostul premier britanic John Major a criticat serialul Netflix "The Crown", al cărui al cincilea sezon, a cărui acţiune se petrece în anii 1990, în timpul cărora acesta se afla în Downing Street, va fi lansat pe 9 noiembrie, informează AFP.

Sursa foto: The Crown/facebook.com

Biografii familiei regale şi comentatorii critică deja aspru acest nou sezon, care va fi lansat la două luni după moartea reginei Elisabeta a II-a. Noile episoade sunt acuzate că ar conţine mai multe erori şi că aduc atingere reputaţiei lui Charles, pe atunci prinţ de Wales, însă acum rege.

Potrivit presei britanice, sezonul 5 ni-l va arăta Charles complotând pentru a o înlătura de pe tron pe regină în timp ce era prinţ de Wales. Acesta va arăta, potrivit presei, conversaţii în care Charles face presiuni asupra lui John Major pentru a forţa abdicarea mamei sale.

Anturajul fostului premier conservator, aflat la putere în perioada 1990-1997, a emis un comunicat pentru a spune că este vorba de "pur şi simplu de ficţiune".

"Nu a existat niciodată nicio discuţie între Sir John şi Prinţul de Wales despre o abdicare a reginei Elisabeta a II-a", se precizează în comunicat, citează Agerpres.

John Major nu a cooperat "în niciun fel" cu "The Crown" şi "nu a fost abordat pentru a verifica scenariul" serialului, se arată în acelaşi comunicat.

În cazul în care scenele descrise de presă vor fi difuzate, "acestea nu ar trebui să fie privite decât ca o ficţiune dăunătoare şi răuvoitoare", "o grămadă de prostii colportate pentru a avea un impact dramatic maxim, complet fals".

"The Crown", unul dintre cele mai mari succese Netflix, va fi transmis în timp ce Charles, în vârstă de 73 de ani, îşi va face debutul ca suveran. El va fi încoronat pe 6 mai la Londra.

Sezonul 4 fusese deja acuzat de părtinire în tratarea relaţiei dintre Charles şi Diana. Acesta s-a concentrat pe intrarea celei alintate "Lady Di" în familia regală. Diana, interpretată de Emma Corrin, ne este prezentată ca o logodnică singuratică, apoi o mireasă angoasată care se confruntă cu un soţ rece şi infidel, încă îndrăgostit de iubita sa din tinereţe, Camilla.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016