REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Dum., 1 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6839
24.4° Constanța Duminică, 1 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6839
 

Fostul preot, Visarion Alexa, a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare pentru agresiune sexuală

Fostul preot, Visarion Alexa, a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare pentru agresiune sexuală

Deria ISLEAM 1 septembrie 2024 | 15:46 491

Fostul preot Visarion Alexa, care a fost paroh al Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din Capitală, a fost reținut după ce a fost acuzat de agresiune sexuală și ulterior plasat sub control judiciar.

Fostul preot, Visarion Alexa, a fost condamnat la doi ani si jumatate de inchisoare pentru agresiune sexualaVisarion Alexa

Conform sursei citate, preotul a fost condamnat la 2 ani și jumătate de închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată atât de fostul preot, cât și de femeia care l-a acuzat de hărțuire sexuală.

Visarion Alexa a negat constant acuzațiile, care inițial au fost formulate de nu mai puțin de 9 femei. Avocata lui, Mariana Mihai, a declarat la acel moment că între preot și una dintre femeile care a depus plângere exista o relație de prietenie. De asemenea, fostul preot nu a mai apărut în spațiul public.

Procurorii au prezentat mai multe detalii despre presupusul incident, afirmând că Visarion Alexa ar fi agresat-o sexual pe femeia de 37 de ani după spovedire, profitând de incapacitatea acesteia de a se apăra.

Preot: Ți-a fost rău?

Victimă: Cum adică?

Preot: Păi am simțit că te-ai relaxat un pic. Erai tare stresată cu povestea ta.

Victimă: Păi și asta credeți că am nevoie? Mai ales că dumneavoastră m-ați atins în zona intimă. Mi-ați atins vaginul. Asta produce detensionare (…)

Preot: Te deranjează că te-am atins? (…)

Victima: Ca și preot m-ați atins sau ca prieten?

Preot: Ca prieten…

Victima: Dar că s-a întâmplat într-un loc sfânt?

Preot: Nu te stresa, sfânt e tot universul, e făcut de Dumnezeu. (…)

Victima: Vreau să știu treaba cu dicționarul… Și explicațiile. Corpul meu s-a simțit ca la inventar. Mâinile dumneavoastră pe pielea feselor mele, pe abdomen, pe sâni, în partea intimă…

Preot: (…) E un gest de afecțiune, nu inventar.

Victima: E un gest de afecțiune din partea dumneavoastră că v-ați bucurat mai mult de atingeri mai ales că eu încercam să vă opresc și repetam că nu e voie. Corpul meu fiind inert, mai ales că sunteți preot și totul a avut loc într-un lăcaș sfânt. Și m-ați și împărtășit.

Preot: (…) Să nu cazi în ispita dorinței de a te răzbuna. Răzbunarea rănește și pe alții, dar mai ales pe tine, conform ziare.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai clar decat atat si pe intelesul ei nu putea nu putea sa i explice.Ce nu este clar?
1
0

REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365