REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Dum., 6 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6874
18.6° Constanța Duminică, 6 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6874
 

Fostul președinte al Agenției Naționale pentru Pescuit, Valentin Buksz, și-a mai băgat o firmă în insolvență

Fostul președinte al Agenției Naționale pentru Pescuit, Valentin Buksz, și-a mai băgat o firmă în insolvență

Andreea VLAICU 8 iulie 2024 | 00:00 5169

Una dintre societățile deținute de familia lui Valentin Buksz, fostul președinte al Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, a intrat în insolvență. Este vorba despre firma Conceta Silva SRL din Techirghiol. Astfel, lichidatorul judiciar al societății a anunțat în cursul zilei de vineri, 5 iulie a.c., deschiderea procedurii de insolvență. Firma și-a cerut falimentul înregistrând în luna iunie un dosar pe rolul Tribunalului Constanța. Reamintim că anul trecut, Valentin Buksz și-a băgat în faliment și firma Păstrăvăria Arinul SRL, care avea ca unic asociat societatea Conceta Silva SRL.

Fostul presedinte al Agentiei Nationale pentru Pescuit, Valentin Buksz, si-a mai bagat o firma in insolventa

Încă o firmă în care este asociat Valentin Buksz, fostul președinte al Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, a intrat în insolvență. La sfârșitul lunii iunie, magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au admis cererea formulată de societate și au dispus deschiderea procedurii generale a insolvenței. Vineri, 5 iulie a.c., lichidatorul judiciar a cerut deschiderea procedurii de insolvență. Pe 9 august a.c. va avea loc înregistrarea cererilor de admitere creanțe, urmând ca pe 2 septembrie să fie ședința adunării creditorilor.

Fostul presedinte al Agentiei Nationale pentru Pescuit, Valentin Buksz, si-a mai bagat o firma in insolventadosarul falimentului firmei Conceta Silva SRL

Valentin Buksz și-a mai băgat o firmă în faliment

Această situație nu îi este necunoscută omului de afaceri. La începutul anului 2023, Păstrăvăria Arinul SRL, deținută de Buksz, și-a cerut falimentul. Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au admis cererea formulată de societate și au dispus deschiderea procedurii de insolvență. În luna decembrie a aceluiași an, firma a intrat oficial în faliment. În 2022, cifra de afaceri a fost 0, au fost înregistrate și pierderi în valoare de 124.842 de lei, dar și datorii de 1,7 milioane de lei.

Fostul presedinte al Agentiei Nationale pentru Pescuit, Valentin Buksz, si-a mai bagat o firma in insolventadosarul falimentului firmei Păstrăvăria Arinul SRL

Fostul șef al Agenției de Pescuit și-a amenajat o piață de pește în București

Fostul șef al Agenției de Pescuit și-a amenajat, în 2014, cu fonduri de la stat, o piață de pește în București. Ulterior obținerii finanțării, Valentin Buksz s-a trezit cu un control Direcției Generală Control, Antifraudă și Inspecții, inspectorii constatând că firma lui Buksz, SC Păstrăvăria Arinul SRL, cu sediul în Schitu nu a îndeplinit condițiile asumate în contractul de finanțare. Direcția Generală de Control a sesizat Departamentul de Luptă Antifraudă, în vederea demarării procedurii de verificare specifice de investigare a celor prezentate în raport, existând suspiciuni de posibilă fraudă privind eligibilitatea cheltuielilor solicitate de beneficiar. Inspectorii au reținut în sarcina firmei lui Buksz o creanță bugetară de plată peste 1 milion de lei, de care fostul președinte al Agenției de Pescuit încearcă să scape. Păstrăvăria Arinul SRL are unic asociat SC Conceta Silva SRL, din Schitu, și are ca domeniu de activitate acvacultura în ape dulci.

Fostul presedinte al Agentiei Nationale pentru Pescuit, Valentin Buksz, si-a mai bagat o firma in insolventaPiața Delfinului

Cine este Valentin Buksz

Valentin Buksz a fost președintele Companiei Naționale de Administrare a Fondului Piscicol (CNAFP) în perioada 2003-2005, plecând de la conducerea companiei după ce a fost demis de ministrul Agriculturii de la acea dată, Gheorghe Flutur. În ianuarie 2009, a fost numit la șefia ANPA, în timpul guvernării Boc, rămânând aproape doi ani în funcție. Valentin Buksz a fost în centrul unui scandal legat de numirea sa în funcția de șef al ANPA fiind cercetat într-un dosar penal. A fost acuzat că, în perioada în care a ocupat funcţia de șef al CNAFP, a organizat o licitaţie pentru achiziţionarea de panouri metalice necesare delimitării zonelor de pescuit, în urma căreia statul român a fost prejudiciat. Un control a scos la iveală faptul că licitaţia a fost câştigată de o firmă controlată de unul dintre nepoţii lui Valentin Buksz. De asemenea, deşi au fost achitate toate panourile, doar un sfert din acestea au fost livrate, efectiv, şi instalate.

Despre firma Conceta Silva SRL

Conceta Silva SRL este o firmă înființată în anul 2008 și are sediul pe strada Nicolae Bălcescu din Techirghiol. Societatea are ca obiect de activitate „Hoteluri și alte facilități de cazare similare”. În anul fiscal 2023, Conceta Silva SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 1,8 milioane de lei, pierderi de aproape 300.000 de lei, dar și datorii de peste 2 milioane de lei. Firma o are ca administrator pe Silvia Buksz. Asociații firmei sunt Buksz cu 80% din acțiuni, Ion Lesanu cu 18% și Valentin Buksz cu doar 1%.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce meclă de ratat, bețiv și escroc are....
3
0
Fata lui de escroc spune tot
3
0
este vre-o legatura cu arini dorna? il spovedeste si pe asta sub patrafir.
5
0

REPLICA


LOTO

6/49
473464012
5/49
191411341337
joker
152522311710