REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Vin., 16 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6823
20.4° Constanța Vineri, 16 August 2024 Anul XX Nr. 6823
 

Fostul președinte Traian Băsescu șterge pe jos cu AUR și Silvestru Șoșoacă

Fostul președinte Traian Băsescu șterge pe jos cu AUR și Silvestru Șoșoacă

A.F. 6 iunie 2024 | 18:04 888

Fostul președinte Traian Băsescu a comentat scandalul semnăturilor ivit ieri, în urma căruia AUR și George Simion sunt acuzați că ar fi strâns semnături pentru candidatura independentă a lui Silvestru Șoșoacă la Europarlamentare. Actual eurodeputat, Băsescu spune că aceste practici sunt vechi și că „partidele mici întotdeauna au falsificat semnături“.

Fostul presedinte Traian Basescu sterge pe jos cu AUR si Silvestru sosoacaTraian Băsescu

„Nu cred că va intra cineva în închisoare pentru treaba asta. Cel mult, beneficiarul ar putea avea niște consecințe, pentru că semnăturile se falsifică dintotdeauna. Partidele mici întotdeauna au falsificat semnături. Numărul de semnături necesar în România este exagerat de mare, cred că este cel mai mare din UE. Sunt țări care primesc 100 de semnături, 300... Noi suntem cu sutele de mii. Este un lucru care pentru partidele mari devine un avantaj din start.

Un partid ca PSD sau PNL își strânge semnăturile într-o săptămână. Au infrastructura organizatorică, o fac repede. Dar un partid mic e vai de steaua lui. Nu mai vorbesc de un independent.

Acum, nu-l scuz pe cel care a beneficiat de sprijinul AUR. Dacă este ceva de discutat, este faptul că partidul lui Simion s-a angajat într-o asemenea acțiune, în contextul în care semnăturile falsificate se observă foarte ușor. Trebuie să fii foarte isteț, să ai multe pixuri, creioane, multă imaginație să faci câteva mii de semnături falsificate. Cert este că nu i-a dat inteligența afară din casă pe niciunul dintre ei“, a comentat Băsescu la 'Politica Zilei' cu Ioana Constantin, la B1 tv.

Întrebat ce șanse au AUR, SOS și alte partide mici la aceste alegeri, fostul președinte a răspuns că  „AUR are șanse să obțină un rezultat în jurul a 10% +/-2%. Cred că aici se vor situa. Dar independenții nu au nicio șansă“, a conchis Traian Băsescu.

Silvestru Șoșoacă, plasat sub control judiciar în dosarul semnăturilor

Aseară, Silvestru Șoșoacă a fost pus sub control judiciar. El este acuzat de uz de fals și fals în declarații, în dosarul privind semnăturile pentru candidatura la Parlamentul European. Procurorii subliniază că nici o altă persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat în acest dosar.

„În cursul zilei de astăzi, 5 iunie 2024, procurorul de caz din cadrul Secției de urmărire penală a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, față de un suspect, candidat la alegerile pentru Parlamentul European, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de infracțiunilor de uz de fals, prev. de art. 323 Cod penal, și fals în declarații, prev. de art. 326 Cod penal, ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod penal. Totodată, față de acesta s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile”, potrivit unui comunicat de presă.

Procurorii subliniază că nici o altă persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat în acest dosar

Pe măsura derulării cercetărilor, vom oferi informații suplimentare”, se precizează în finalul comunicatului Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Procurorii au început o anchetă privitoare la o posibilă falsificare a semnăturilor de pe lista unui candidat independent la alegerile europarlamentare. Liderul unui partid ar fi instigat la falsificare, susțin procurorii.

Potrivit anchetatorilor „în luna aprilie 2024, liderul unei formațiuni parlamentare, deputat, i-a instigat, atât direct, cât și prin interpuși, pe mai mulți membri ai unei formațiunii politice și pe o serie de angajați ai Parlamentului României care desfășoară activități lucrative în cadrul formațiunii politice respective, să procedeze la falsificarea câtorva mii de liste de susținători necesare depunerii de către un candidat independent a candidaturii pentru alegerile pentru Parlamentul European din data de 9 iunie 2024”, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
noi unde trebuie sa stergem cu tine, petrov? chiar nu te frica de al de sus, ptr cei 10 ani pierduti de romani?
0
1
el si cu fetele lui hvndicapate. A ramas cu ele si cu nepotii pe cap, nimeni nu le vrea pe tute. Pana si batranul bet iv an bodo s-a pi shat pe ele si a plecat.
9
0
decat cele psdiste din 90 pana azi
10
3
Jigodie oribila
8
7

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016