REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Mie., 18 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6856
16.7° Constanța Miercuri, 18 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6856
 

Fostul primar al Constanței, Decebal Făgădău, s-a reînscris în PSD!

Fostul primar al Constanței, Decebal Făgădău, s-a reînscris în PSD!

Mirela PASCAL 18 septembrie 2024 | 17:45 1187

După ce a fost achitat definitiv de judecătorii constănțeni, Decebal Făgădău a decis să revină, oficial, în politică. Fostul edil al Constanței a revenit oficial în PSD, partidul din care a plecat în 2020, după ce a fost trimis în judecată de DNA!

Fostul primar al Constantei, Decebal Fagadau, s-a reinscris in PSD!

M-am reînscris în PSD. Mi-am depus adeziunea ca orice membru, s-a întrunit Biroul Organizației Locale și, normal, m-au confirmat membru. Însă nu am niciun gând, nu s-a stabilit nimic. Nu am avut altfel de discuții”,a  declarat, pentru Replica, Făgădău.

Reamintim că magistrații Curții de Apel au tranșat dosarul în care Decebal Făgădău și fostul secretar al orașului, Marcela Enache, au fost trimiși în judecată pentru abuz în serviciu. Judecătorii Tribunalului, pe 1 august 2023, i-au achitat pe cei doi inculpați, în dosarul ce vizează vânzarea a trei terenuri, ilegal, spuneau procurorii, la prețuri derizorii, și fără licitație publică, pe vremea când era viceprimar cu atribuții de primar, către firma controlată de Sorin Strutinsky și Nicușor Constantinescu, respectiv Astera Consulting. DNA, dar și părțile civile, în speță Consiliul Local Constanța și Primăria Constanța, cât și Marcela Enache, au formulat apel. Marți, 13 august a.c., Curtea de Apel s-a pronunțat definitiv. Au respins apelul DNA și apelul părților civile, lăsând, astfel, nesoluționată, acțiunea civilă. Așadar, Făgădău și Enache au scăpat, definitiv, de dosar, iar Făgădău, iată, a luat decizia de a reveni în politică. 

Totodată, subliniem faptul că Făgădău a demisionat din PSD, în 2020, după ce DNA l-a trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Făgădău se pregătea să candideze la alegerile parlamentare, după ce a pierdut cursa pentru un nou mandat la primărie. „Astăzi am aflat din presă că DNA m-a trimis în judecată într-un dosar în care sunt acuzat de o faptă pentru care nu mă fac vinovat. Am primit vestea în timp ce îmi completam dosarul de candidat pentru un loc eligibil în Parlamentul României. Am fost, sunt și voi fi un om corect și demn, indiferent de circumstanțe. Și nu voi accepta să le fac rău celor din jurul meu sau să ies cu capul plecat! Demisionez din Partidul Social Democrat”, a scris el, la acea vreme, pe Facebook.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166