REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
27.4° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

Fostul șef al Gărzii de Mediu s-a apucat să dea idei pentru refugiați pe banii Ikea!

Fostul șef al Gărzii de Mediu s-a apucat să dea idei pentru refugiați pe banii Ikea!

Replica API 5 martie 2022 | 00:08 1541

Octavian Berceanu, fostul șef al Gărzii de Mediu, schimbat din funcție de Florin Cîțu, în septembrie 2021, s-a apucat să “filozofeze”. De la “ce ai face pentru refugiați dacă ai fi Iohannis”, iată că Berceanu s-a legat și de Ikea, precizând că ar fi fost un gest frumos să spună stop vânzărilor pentru o perioadă și să cazeze refugiați ucraineni. Oamenii nu au primit prea bine această opinie, dându-i replici precum că Ikea chiar s-a implicat și a donat pentru refugiați și nu spațiile ar fi o problemă.

Octavian Berceanu

”Poate să fie doar o idee bună pentru unii, poate să fie doar o postare și atât, sau poate să pară ipocrizie. Tu ce zici? Dar dacă aș fi în bordul IKEA și aș avea un magazin ca cel din Mall Băneasa, dotat cu spații generoase, cantină, parcare, locuri de joacă pentru copii, spații pentru asistență socială și grupuri sanitare, aș zice "Stop joc vânzări o luna!" și aș oferi cazare refugiaților! Ar fi deranj mare, dar merită, din toate punctele de vedere! Știu, pare nebunie, dar până se pune statul român pe picioare aș face gestul acesta și l-aș transmite că mesaj către celelalte companii. E greu să vinzi într-o piață concurențială dar e și mai greu să te profilezi că un trendsetter pe o asemenea piață, în asemenea timpuri. Uneori contează mai puțin ce lucruri vinzi și mai mult cum ești perceput prin ceea ce faci bun și în mod neașteptat. Poate nu am ales exemplul cel mai bun și îmi cer scuze anticipat”, a spus Octavian Berceanu.

“Domnule, propune-le îmbogățiților români”

Însă, oamenii au și reacționat. “Domnule, propune-le îmbogățiților români și vei vedea rezultatul! Dacă nu știi, multe brand-uri au “corespondenți”exclusiv români în România… Ce ai spune de pizza hut, Spring time, pot fi transformate spațiile lor comerciale? Sunt numai două exemple, mai sunt câteva mii”, a spus o persoană.

„Știți că Ikea face donații pentru centrele de refugiați din România, nu? Sau că și-a suspendat operațiunile din Rusia? Sau că a anunțat o donație de 20 de milioane de euro pentru ucrainienii "strămutați" de conflict? Eu zic, totuși, să nu ne luăm de cei care fac lucruri. Până la urmă fiecare dintre noi poate face mai mult. Fiecare poate comunica mai bine, mai eficient. Există campanii mai bune sau mai deștepte decât altele. Una peste alta, mesajul dumneavoastră, poate bine intenționat, are o conotație negativă. Și oamenii chiar nu o merită. Părerea mea...”, a adăugat o femeie.

“Una este să ajuți, alta e să-i judeci pe cei care par că n-o fac sau chiar n-o fac. Măcar să ne limităm cu judecata la cei care fac rău, așa ar fi decent, dacă tot ne caracterizează filotimia”, este de părere o altă femeie.

“Idei grozave pe banii altora! Nu mai bine cerem statului să le naționalizeze direct? Hai că se vor găsi imediat susținători, că doar n-a dispărut comunismul din noi”

“Astăzi cineva a cumpărat tot stocul de lenjerii de pat pentru o persoană la 29.9 RON (59 buc) și tot atâtea perne…probabil dacă aveau mai multe, cumpărau mai multe…le cumpărau pentru refugiați. Dacă Ikea își închide magazinul, de unde mai cumpără oamenii pentru refugiați?”, a spus altcineva.

Bineînțeles, oamenii au precizat și faptul că nu spațiile pentru cazare sunt problema, ci dotarea lor. Însă, ajutorul ar trebui să vină din partea altora, nu a privaților.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
tiri da si el ceva?
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768