REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 27 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6865
18.4° Constanța Vineri, 27 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6865
 

Fostul șef al IPJ Constanța se judecă cu Guvernul pentru pensia specială

Fostul șef al IPJ Constanța se judecă cu Guvernul pentru pensia specială

Mirela PASCAL 14 mai 2024 | 00:00 4636

Camil Manea, fost șef al Direcției Generale Anticorupție - Constanța și fost ofițer în cadrul Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, în prezent pensionat, încearcă de un an de zile să obțină mai mulți bani la pensie. Nu e ușor, având în vedere că dosarul se plimbă de la o instanță la alta, fiind făcut ping pong între Tribunalul București -Tribunalul Constanța și Curtea de Apel Constanța. Ieșit la pensie în 2022, Manea a solicitat obligarea Guvernului României și Casei de Pensii a MAI la actualizarea pensiei de stat primită de acesta și la restituirea sumelor reținute, rezultate din actualizare.

Fostul sef al IPJ Constanta se judeca cu Guvernul pentru pensia specialaCamil Manea

În martie 2023, Camil Manea 2023 a solicitat obligarea Guvernului României și Casei de Pensii a MAI la actualizarea pensiei de stat primită de acesta și la restituirea la actualizarea sumei primite cu titlu de pensie de serviciu.

Manea, care consideră să i-au fost vătămat drepturile și interesele legitime, vrea să oblige instituțiile statului să asigure fondurile pentru restituirea sumelor prevăzute prin indexarea și actualizarea pensiei dacă nu interveneau modificările aduse de OUG 59/2017, de la data deschiderii drepturilor, respectiv 12.09.2017 și HG nr.28/2023, sumele urmând a fi actualizate cu indicele de inflație și dobânda legală penalizatoare.

De asemenea, Manea pune în discuţie repararea prejudiciului suportat de acesta ca urmare a instituirii unor măsuri fiscale de către Guvernul României cu impact asupra dreptului de pensie, însă nu în accepţiunea art. 153 din Legea nr. 263/2010, care presupune contestarea unei decizii de pensie emise de casa teritorială de pensii competentă ori prin solicitarea emiterii unei astfel de decizii, ci ca o consecinţă a unei cereri formulate în baza art. 9 din Legea 554/2004.

Fostul sef al IPJ Constanta se judeca cu Guvernul pentru pensia speciala
Reamintim că Manea a ieșit la pensie în 2022, după 30 de ani de activitate în slujba statului. Ultima funcție ocupată a fost în Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), cunoscută și ca ”Secția Specială”, desființată în urmă cu doi ani.

Camil Manea a fost și șeful DGA Constanța, apoi șef adjunct al Inspectoratului județean de Poliție Constanța, pe vremea fostului  cms. șef Valentin Burlacu. A plecat, ulterior, de la IPJ, și s-a reîntors la DGA, apoi a ajuns la SIIJ, unde a stat până a ieșit al pensie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Camile ai utat câte taxe de protecție ai luat de la mulți angenti economici pe care îi amentai
0
0
Legea lui Dragnea și Olguta e strâmbă ! Se calculează pensia din salariile nete nu din brut, apoi rezultă pensia care este impozitata din brut
1
3
Cati interlopi,proxeneți,pești și matroane și arestat cat ai fost șef în m.a.i ?.
9
0
O sa castige.Judecatorii vor hotara ca trebuie sa primeasca bani gramada....Justitia romana numai justitie nu e.Hotii,talharii,violatorii,criminalii sunt aparati de politie si justitie,iar cetatenii cinstiti sunt victimele acestei mafii aparate de legi si de judecatori.
12
0
PENTRU ....POLITIST... CE AJUTOR SA DEA POLITIA IN ACEASTA TARA??? POLITIA NU MAI FACE NIMIC...STA LA UMBRA NUCULUI BATRAN....ASTEPTAND SA TREACA TIMPUL SI SA PRIMEASCA...POMANA ...ADICA PENSIA SPECIALISTA...SA VA FIE.....RUSINICCCCCCCCAAAAAAA...
14
5
Tuturor celor care comentati asa va doresc sa vi se intample ceva astfel incat sa aveti nevoie de ajutorul politiei si sa primiti ceea ce ati spus voi ca dati. Ceva dintre picioare ....
13
9
Ăștia trebuiesc împușcați!
13
7
îți dau eu altceva dintre picioare, tot specială este, ți ai dracu de tablagii, multa prostime și corupție zace in voi caschete pe capete seci
20
9
Ce mai vrea si coruptul asta ? Sa se ia de mina cu Dancu si sa se arunce intre stabilopozi !HUo
29
5
30 ani de serviciu. Bine. Însă la ce vârstă a ieșit la pensie? Ce contributivitate la fondul de pensii a avut? Pensia speciala este în urma vreunei fapte importante pentru tara? Care este cuantumul ei? Am 39 ani de munca însă nu am anii de pensie. Dacă solicit pensionare ma tacă statul cu 25%! De ce? Sa plătesc pensiile speciale ale polițiștilor, magistraților, celor din SRI. Este normal? Este corect?
33
6
ii dau eu altceva mai bine, cat despre rutiera se știe că ard pe cine pot și ei de șefi și interlopi nu se leagă , jeguri toti
28
4
Contzaranul asta iti fura si zaharul din ceai cand lucra la noi, la frontiera. Daca era sa se tina cont de integritate, asta nu era sef nici la vaci. Se urca in dreapta in masina si il las pe fiul sau, minor, sa i conduca masina. Mincinosii aia de la circulatie au mintit in 2009 cand fiul sau, minor fiind, a facut accident cu masina. Au spus ca ciutanul i-a furat cheile lui taica-sau, dar Manea era in masina cu el, in dreapta. Acum vrea mai multi bani? Pentru ce?
35
6

REPLICA


LOTO

6/49
32151394140
5/49
30224321027
joker
29202731364