REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Fostul șef al IPJ, Constantin Dancu, și-a salvat averea în procesul cu ANI

Fostul șef al IPJ, Constantin Dancu, și-a salvat averea în procesul cu ANI

Mirela PASCAL 24 octombrie 2023 | 00:00 5219

Comisarul șef Constantin Dancu, fostul inspector șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, a câștigat bătălia cu Agenția Națională de Integritate! Instituția l-a verificat pe Dancu, anul trecut, iar în urma verificărilor, s-a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de peste 340.000 de lei între averea dobândită și veniturile realizate de acesta în perioada exercitării funcției. Dosarul a fost trimis, de către ANI, la Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Constanța, iar raportul a fost declarat nul. Nemulțumită de rezoluția Comisiei, ANI a contestat-o în instanță însă acțiunea i-a fost respinsă, pe 10 octombrie.

Fostul sef al IPJ, Constantin Dancu, si-a salvat averea in procesul cu ANI Constantin Dancu, fostul comandant al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța

Agenția Națională de Integritate a constatat, în 2022, existența unei diferențe nejustificate între averea dobândită și veniturile realizate de către Constantin Dancu, în perioada exercitării funcției publice. În urma finalizării evaluărilor efectuate, spune ANI, a rezultat că în anul 2013 acesta a obținut venituri totale în suma de 184.619 și a efectuat cheltuieli în suma de 528.751, rezultând o diferență de 344.132 lei. Urmare acestui fapt, instituția a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Constanța, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către Dancu Constantin, în perioada exercitării funcției publice. Numai că, raportul Comisiei a fost în favoarea lui Constantin Dancu, membrii acesteia constatând că raportul este nul. ANI a atacat, pe 17 mai a.c., ordonanța pronunțată de Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Constanța, însă nu a avut noroc, căci acțiunea a fost respinsă pe 10 octombrie. „Respinge, ca nefondată, cererea formulată de reclamanta Agenția Națională de Integritate, în contradictoriu cu pârâții Dancu Constantin, Dancu Antuanela, Comisia de Cercetare a Averilor din cadrul Curții de Apel Constanța și Ministerul Finanțelor Publice”, se arată în minuta Curții de Apel Constanța. Decizia nu este definitivă, așa că n-ar fi exclus ca ANI să formuleze apel.

Fostul sef al IPJ, Constantin Dancu, si-a salvat averea in procesul cu ANI sediul Agenției Naționale de Integritate din București

Referitor la conflictul cu ANI, Dancu a declarat, pentru Replica: „Comisia a anulat raportul ANI. Cum e normal, ei își urmează calea. De două ori s-a anulat raportul de expertiză al ANI ca fiind nul. Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Constanta a clasat, prin ordonanță, acțiunea de control începută la sesizarea ANI, cu privire la subsemnatul. Agenția a formulat plângere prealabilă cu privire la aceasta ordonanță, plângere ce a fost respinsă ca fiind nefondată. Chiar ANI în raport îmi verifică averea pentru intervalul 2005 - 2013 și suma eu o justific toată. Numai că, în anul 2013 am returnat un împrumut la bancă. Suma aceasta din 2013 e într-adevăr mai mare, dar banii au fost acumulați în intervalul acesta”.

Precizăm că Dancu a fost șeful IPJ Constanța până în vara anului 2020, când a ieșit la pensie, locul său fiind luat de chestorul Adrian Glugă. Potrivit informațiilor noastre, una dintre persoanele care l-a „turnat” pe Dancu la ANI ar fi un lider de sindicat din Constanța. Însă, în acest moment, acest detaliu este mai puțin important. Contează faptul că ANI a fost „îngenuncheată” de Dancu și că acesta și-a făcut dreptate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acest borfaș international a s**t inima multor șoferi furandu le și nevestele...mare c*r var
4
0
Escrocul asta cate spagi aduna de la soferi,abard nu aveti voi ziaristilor.Cine la scos asa de curat.Ce justitiar de la PCA cautati voi mai bine.
5
1
Pe cât ești de mare, pe atât ești de p***t!!!
2
1
nea costele, de ce redactia a permis comentarii la articolul depsre tine dar la articolul despre cel mai iubit dintre..finii tai, nu? rusinica nea redactie
4
1
Din cauza asta umblă pe strada ca un nebun cu ghiozdanul în spate. Mai stă și în geam la filicorii pe tomis...zilnic ,și cheamă la câte o cafea toți cățeii care ia avut pe lingă el...de-a lungul anilor... Halal cine ne-a condus atâția ani...
6
1
You are a big piece of shit
5
1
bravo
4
4
ANI....O sinecura politica platita bineinteles cu bani grei...Mimeaza desigur munca.. la greu...pentru ca presa sa aiba din cand in cand cate un breching nius...Atat.
7
1
Sa traiesti nea Dancule
4
13
Sa traiesti nea Costica toata stima!
8
16
Inca o data s-a demonstrat ineficienta si inutilitatea ANI. Aceasta institutie mananca banii statului degeaba si ar trebui desfiintata.
18
8
Mai lasati-ne cu ani si altii ca ei
17
10

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016