REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Fostul şef al ISJ Tulcea, trimis în judecată de DNA Constanţa

Fostul şef al ISJ Tulcea, trimis în judecată de DNA Constanţa

Replica API 11 aprilie 2019 | 00:35 1295

sursa foto: adevăul.ro

Procurorii constănţeni din cadrul DNA l-au trimis în judecată pe fostul şef al ISJ Tulcea. Damian Dumitru, la data faptelor inspector general în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Tulcea, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor:

- folosire sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene,

- fals în declarații.

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2016, în contextul derulării unui proiect finanțat din fonduri nerambursabile intitulat „Consiliere şi Oportunitate de Reintegrare şi Acces Liber la Educaţie (CORAL)”, inculpatul Damian Dumitru, în calitatea menționată mai sus, a depus la Ministerul Educației Naționale - Organismul Intermediar pentru Programul Operaţional Capital Uman, mai multe documente printre care și o declarație falsă prin care atesta în mod mincinos că o persoană fusese angajată în mod legal în cadrul proiectului respectiv, în calitate de expert în educaţie – profesor de limba engleză şi profesor de tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor.

În realitate, acea persoană nu deţinea diplomă de licenţă sau alte calificări din care să reiasă competenţele necesare pentru a-i permite să predea acele discipline.

Prejudiciul produs ca urmare a acestor demersuri a fost de 5.039 lei care a și fost acoperit integral.

În prezenţa avocatului, inculpatul Damian Dumitru a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reţinute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv:

- 2 (doi) ani și 8 (opt) luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe perioadă de 70 de zile, la Inspectoratul Școlar Județean Tulcea sau la Primăria Tulcea – Direcția de Asistență și Protecție Socială, în condiţiile stabilite de instanţă.

Dosarul de urmărire penală privind pe inculpatul Damian Dumitru, împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul Tulcea.

Menționăm că inculpatul Damian Dumitru a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, pentru săvârșirea unei infracțiuni de instigare la abuz în serviciu (https://www.pna.ro/faces/comunicat.xhtml?id=6434).

În această cauză, inculpatul a fost condamnat definitiv la pedeapsa de 2 ani și 3 luni închisoare cu suspendare (https://www.pna.ro/faces/comunicat.xhtml?id=7470).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa citim: omul nu fura nimic. Nu e prejudiciu. Doar a semnat o declaratie prin care isi asuma ca cel angajat avea cv-ul ok. Din pacate se pare ca nu erau indeplinite toate conditiile. Era un cv din cateva zeci altele. Oameni care munceau la tara cu copii, in scoala. Acei 5000 lei au fost salarii si taxe pentru munca respectivului. Nimic furat pana acum. Dar bulina albastra la procuror. Ca asa ajunge si el o kodrutza. In constanta unde colcaie evaziunea fiscala si traficul de droguri. Iar toate autoritatile put a coruptie. Dar plateste cine nu se poate apara.
1
2
deci in tara pulii un porc ia 2 ani si trei luni cu suspendare. Acelasi porc nu se lasa si mai impusca 2 ani si opt luni TOT CU SUSPENDARE ??? Multa muie cu cacat judecatorilor spaguiti !!!
5
0
Au luat cu executare si oameni care au furat produse in valoare de 200 de lei. In rest ai dreptate aflam zilnic despre hoti de milioane care primesc pedepse ridicole.Asta au facut si fac PSDisti fura de rupe dupa care spun U.E.si S.U.A.au transformat Romania intro colonie.Asa ca votati PSD.
2
1
Pentru 5000 ron, acestui om i se dau 2 ani si 3 luni de inchisoare cu suspendare?!!! Iar restul care au milioane de euro furate, ne conduc tara! Baiii, am ajuns de rasul curcilor! Ce fel de justitie e asta nenica???
5
0
Asta-i pesedist ?? Din gasca ciumatilor? Are si fata de infractor. Da! Ne face judetul de ras! Penalul!
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510