REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.3° Constanța Joi, 8 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6815
19.3° Constanța Joi, 8 August 2024 Anul XX Nr. 6815
 

Fostul ȘEF al Mamaia SA, Lucian Dan, a EȘUAT și în AFACERILE cu DEȘEURI

Fostul ȘEF al Mamaia SA, Lucian Dan, a EȘUAT și în AFACERILE cu DEȘEURI

Replica API 15 noiembrie 2021 | 00:28 4854

La cei 47 de ani ai săi, Dan Lucian Victor este deja un om trecut prin multe: director la Mamaia SA la nici 30 de anişori împliniţi, director la RA APPS Bucureşti, patron de Bamboo fix în aceeaşi perioadă cât era şi manager la societatea de stat Mamaia, calitate în care-şi închiria singur terenul, constructor de telegondole, investitor în instalaţii experimentale de valorificare a deşeurilor. Însă, vremurile bune au apus pentru fostul șef al Mamaia SA. Firmele, inclusiv cele care se ocupau cu deșeuri, și le-a falimentat, rând pe rând, din cauza datoriilor la stat și colaboratori. Dovadă stă și acțiunea ANAF de a-l executa în vederea recuperării sumelor restante. Încercând să rămână pe linia de plutire în mediul de afaceri, Lucian Victor și-a deschis o nouă firmă, tot cu deșeuri.

Lucian Victor Dan

Lucian Victor Dan, fostul șef al Mamaia SA, s-a bucurat de multă notorietate, în anii 2003-2012. Presa locală, dar și cea centrală, scria, la acea vreme, despre afacerile pe care acesta le derula în diferite firme, despre activitatea, nu tocmai corectă pe care a întreprins-o la SC Mamaia SA, dar și despre cum se ținea cu dinții de un apartament primit de la Primăria Constanța, în 2003, pentru care plătea o chirie modestă, la acea vreme 200 lei pe lună, în condițiile în care chiria, în mod normal, era de 10 ori mai mare, locuința aflându-se într-o zonă exclusivistă, mai exact pe strada Pescarilor, cu vedere la malul mării. Referitor la acest ultim aspect, Dan a fost evacuat, în urma unei decizii definitive judecătorești, cu ajutorul unui executor judecătoresc, în 2016. Revenind la Mamaia SA, chiar dacă a scăpat de achitarea prejudiciului, Lucian Victor nu a scăpat de probleme. ANAF îl execută, iar firmele și le-a falimentat.

Afacerile lui Lucian Victor Dan au început să scârțâie

Fostul director al SC Mamaia SA a fost implicat, de-a lungul anilor, în mai multe afaceri. În 2010, de exemplu, apărea ca asociat în firma Bambu Tei, alături de Giosue Castellano, cunoscut ca Joshua, unchiul fostului soţ al cântăreţei Antonia (Vincenzo Castellano) şi prieten bun al lui Cătălin Botezatu. A fost asociat în firma SC Gondola Serv SRL, alături de Aurelian Pătrașcu, firmă care a intrat, recent, în faliment, decizia fiind pronunțată de Tribunalul Constanța. Anul trecut, societatea avea datorii de 1 044 301 lei.

Mamaia SA

Fostul șef al Mamaia SA a mai fost implicat în Eco Solution CA, cu sediul în Brașov. Și aceasta a intrat în faliment. Lucian Victor mai deține Everis Consulting SRL, ce se ocupă de tratarea și eliminarea deșeurilor nepericuloase, cu sediul în Otopeni. Firma a avut, anul trecut, profitul pe minus și datorii de 3,8 milioane de lei. Lucian Victor insistă să facă bani din deșeuri, așa că a pus bazele, anul acesta, altei firme, Funding Consultant SRL, cu același domeniu de activitate. Gala Waste Broker SRL, ce se ocupă de intermedieri în comerțul cu produse diverse, cu sediul în Galați, este o altă firmă deținută de afacerist. A avut, anul trecut, profit de 40 745 lei și datorii de 16 824 lei.

Administrația Finanțelor Publice din Buftea îl execută

Intre timp, Administrația Finanțelor Publice din Buftea, Serviciul Colectare Executare Silită Persoane Fizice, vrea să-l execute, pentru datorii, însă Dan Lucian Victor a contestat executarea. Pe rolul instanțelor din București sunt două procese pe rol între Dan Lucian Victor și ANAF.

ANAF Buftea

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303