REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Lun., 29 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6805
24.4° Constanța Luni, 29 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6805
 

Fostul șef al Portului Constanța, Nicolae Tivilichi, a scăpat de urmărirea penală

Fostul șef al Portului Constanța, Nicolae Tivilichi, a scăpat de urmărirea penală

Replica API 21 septembrie 2022 | 22:53 2933

Un concediu de odihnă i-a adus lui Nicolae Tivilichi, fostul director al Portului Constanța, bătaia de cap a unui dosar penal. În iunie 2019, Poliția Transporturi Constanța anunța ca Dan Nicolae Tivilichi este cercetat penal pentru fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrieri sub semnătură privată şi uz de fals. Acuzațiile au fost formulate chiar de compania portuară după ce Tivilichi l-a trimis în concediu, printr-un act semnat de el însuși la o zi după ce și-a pierdut funcția de conducere, pe Emil Iulian Terciu, consilierul său. Iată că Tivilichia scăpat de doar, procurorii clasând cauză.

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a fost formulat plângere penală lui Nicolae Tivilichi, în 2019, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța. Sesizarea companiei a fost transmisă, în mai 2019, la Serviciul de Poliție Transporturi Maritime Constanța "în vederea efectuării de cercetări față de fostul director.

Concret, Portul Constanța îi reproșa lui Tivilichi că a aprobat unui salariat, Emil Iulian Terciu, fostul său consilier, efectuarea a 10 zile din concediul de odihnă aferent anului 2019, la o dată ulterioară zilei de 29 ianuarie 2019 în care fusese revocat din funcţia de director general al Companiei. ”Băi, oameni buni, ştiţi ce au reclamat? Un concediu de odihnă pe care l-am semnat. Nu se poate aşa ceva. Eu am înţeles manipularea care se face. Nu m-a chemat nimeni, n-am nicio declaraţie. E o imensă răutate, dar nu contează cine a făcut asta, eu nu fac ce au făcut alţii”, a spus cu acea ocazie Tivilichi.

De ce a fost clasată plângerea!

În opinia companiei, semnarea şi aprobarea unui act de uz intern, cum este în acest caz cererea de concediu, la o dată la care funcţia de Director General nu mai era exercitată de către Tivilichi constituie o acţiune întreprinsă de mandatar care încalcă prevederile art. 4.1 din Contractul de mandat, constând în exercitarea mandatului cu prudenţa şi diligenţa unui bun administrator, cu loialitate , în interesul societăţii.

După efectuarea cercetărilor, cauza penală a fost clasată întrucât nu există probe care să susţină existenţa formei de vinovăţie prevăzută în lege, necesară pentru a reţine săvârşirea unor fapte de natură penală.

Tivilichi cere bani de la Portul Constanța!

Scăpat de răspunderea penală, Nicolae Tivilichi și-a îndreptat atenția împotriva CNAPM, printr-o acțiune în instanță, prin intermediul căreia cere să-i fie plătite niște drepturi salariale, unde la 40.000 de lei, reprezentând indemnizaţii restante. Acțiunea i-a fost respinsă, însă Tivilichia formulat apel.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si la MT si la ANR si la Capitania din portul maritimo-fluvial din Herastrau cu sofer personal si birou infiintat doar pentru el.
1
0
Incredibil, cretinul facultatii a ajuns mare director in port.
1
0
Bravo ! Interesanta completare si a lui PENTRU PORTUAR.
1
0
EXCELENTA COMPARATIA ! ALA ESTE SEF AICI, LA ANR, LA MT, CRED CA ASA SA NASCUT, S E F . PROBABIL LA MATERNITATE CAND SA NASCUT DOCTORUL IA ZIS ,,BINE ATI VENIT SEFU,,!
0
0
eu sunt jidov si stiu sa fur !
1
0
Parca este Catana viitorul sef al portului si cum va arata
0
0
Sintea inca plange dupa tine
1
0
Ce fata de porc buhait, ce taratura slinoasa. Prototipul lucratorului la stat.
1
0
Asta e tacsu babei Carmen? Aia operata si rasoperata, care se da in spectacol pe fb ?
1
0
Ce fata de pwork vietnamez are.
1
0
Ce fata de boschetarsi galatean libidinos,mai vrea bai ? Ar trbui sa dea toti banii incasati inapoi ca n-a facut nimic la APC un p***t incompetent ,la Galati cu tine
0
0
Te-as inchide pe digul de nord fara mancare si apa
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513