REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Fostul șef de la Termoficare Brașov, trimis în judecată pentru luare de mită

Fostul șef de la Termoficare Brașov, trimis în judecată pentru luare de mită

Virgil STOIAN 25 iunie 2024 | 13:25 278

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Brașov au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului MARIN IONUȚ MIRCEA, la data faptei director al Serviciului Public Local de Termoficare (S.P.L.T.) Brașov pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.

Fostul sef de la Termoficare Brasov, trimis in judecata pentru luare de mitaMarin Ionuț Mircea

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

În perioada 2018 – 2023, inculpatul Marin Ionuț Mircea, în calitate de director al Serviciului Public Local de Termoficare Brașov ar fi pretins și ar fi primit de la reprezentanții unei societăți comerciale, bunuri cu titlu de mită în valoare totală de 270.710,19 lei (container modular cu grup sanitar, generator de curent electric, etc).
Foloasele respective ar fi fost primite de inculpat pentru a asigura derularea în bune condiții a contractelor pe care S.P.L.T. Brașov le avea încheiate cu societatea oamenilor de afaceri.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra mai multor bunuri ce aparțin inculpatului Marin Ionuț Mircea.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brașov, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Precizăm că inculpatul Marin Ionuț Mircea a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție (https://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=12180 ).

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ca numar pe degetele de la o mana cazurile de mita din presa din ultimul an ! sau 2 ani ? sau mai mult ? cine spunea ca suntem corupti ? sorosisti dusmanii poporului
0
0
Vânzare! Mini aparatul de aer condiționat portabil răcește, hidratează și reîmprospătează. Silențios și portabil, poate fi dus la serviciu sau la plajă, răcește perfect și rapid camera. Preț foarte frumos ----> use.my/arctrum
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510