REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
30.4° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Fostul șef Radionav dă cu mătura la Direcția Generală de Asistență Socială

Fostul șef Radionav dă cu mătura la Direcția Generală de Asistență Socială

Andreea VREJOIU 14 ianuarie 2023 | 00:00 3485

Un fost șef al Companiei Naționale de Radiocomunicații Navale Radionav SA, desființată de Ministerul Transporturilor, a câștigat contractul pentru serviciile de întreținere și curățenie pentru sediile din cadrul DGAS Constanța. Fostul consilier local liberal din Tulcea va primi pentru serviciile sale suma de 382.222,32 de lei, fără TVA.

Direcția Generală de Asistență Socială din Constanța a atribuit pe 9 ianuarie 2022 un contract de presări servicii de întreținere și curățenie pentru sediile DGAS. Contractul a fost atribuit în urma unei proceduri simplificate de achiziție inițiate pe 21 noiembrie 2022.

Direcția Generală de Asistență Socială

Câștigătoare a fost desemnată societatea CIP Avantanj SRL din Tulcea, care s-a angajat să ducă să bun sfârșit contractul cu suma de 380.222.32 de lei, fără TVA. Firma de curăţenie reprezentată de Ciprian Grigore Pericleanu a raportat pentru anul 2021 o cifră de afaceri de peste 7,6 milioane de lei şi un profit net de 1,7 milioane de lei, cu 161 de angajaţi.

Nu este primul contract pe care firma condusă de Ciprian Grigore Pericleanu l-a câștigat la Primăria Constanța. În trecut, firma acestuia a încasat 3 milioane de lei de la municipalitate care a închiriat șoferii necesari transportului de personal al instituției.

Ciprian Grigore Pericleanu

Contrabasist de profesie, Pericleanu a fost declarat incompatibil de către ANI

Contrabasist de profesie, Pericleanu a fost consilier local PNL în Tulcea, unde a şi candidat la primărie, iar în 2012 a fost declarat incompatibil de către ANI după ce s-a constatat că făcea afaceri cu oraşul care îl plătea şi ca ales local. În 2013, liberalul tulcean era numit preşedinte al Consiliului de Administraţie de la Compania Naţională de Radiocomunicaţii Navale Radionav SA Constanţa.

fostul sediu al Companiei Naţionale de Radiocomunicaţii Navale Radionav SA Constanţa

Bunurile companiei de stat Radionav, scoase la licitație

Ministerul Transporturilor a desfiinţat Compania Naţională de Radiocomunicaţii Navale Radionav SA, din pricina faptului că Radionav nu mai avea venituri proprii, funcţionând exclusiv din alocaţii bugetare. La sfârşitul anului 2018, avea 55 de angajaţi şi 9 persoane în structura de conducere. În 2019, angajații au fost băgați în șomaj, fără să li se plătească salariile restante de luni de zile, așa că au urmat calea instanței. Au câștigat, însă banii tot nu i-au primit… pe toți.  Așa că, au continuat bătălia, formulând recurs. Au pierdut, însă, așa că foștii angajații vor continua să viseze la banii pe care ar trebui să-i primească. Între timp, lichidatorul vinde compania bucată cu bucată, la licitație.
Între timp, bunurile companiei sunt scoase la licitație de lichidator. Pe 19 octombrie 2020 s-a dispus, de către instanță, deschiderea procedurii simplificate a insolventei și a fost numit lichidator judiciar pe A&A Consultants SPRL. Acesta a scos la licitație câteva mașini aparținând fostului Radionav, marca Dacia Logan și Dacia Duster. Lichidatorul a mai organizat licitații publice pentru vânzarea imobilelor proprietatea Radionav situate pe raza județului Constanța, compuse din teren in suprafața de 16216 mp si construcțiile aflate pe acesta. Prețul de pornire a fost de 504.000 euro + TVA.

De ce a fost lichidată Radionav

Reamintim că, în şedinţa Guvernului din 12 august a.c., a fost discutat Memorandumul privind „Dizolvarea Companiei Naţionale de Radiocomunicaţii Navale „RADIONAV” – S.A. Constanţa. Potrivit documentului semnat de Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, „o parte dintre atribuțiile RADIONAV stabilite prin actul său constitutiv sunt realizate de către Autoritatea Navală Română, autoritatea centrală de specialitate din subordinea Ministerului Transporturilor, în domeniul siguranţei navigaţiei şi al securităţii navelor, care gestionează interfaţa electronică unică de raportare.”. În anul 2016, se arată în memerandum, Corpul de Control al Prim-ministrului a efectuat un control la RADIONAV în legătură cu respectarea dispozițiilor legale și a normelor interne cu privire la organizarea și funcționarea companiei, precum și cu privire la îndeplinirea atribuțiilor acesteia, finalizat cu întocmirea Raportului nr. 1560/2016. Astfel, în raport este consemnat faptul că:”deși are statut de companie națională, organizată ca societate comercială pe acțiuni, C.N. RADIONAV S.A. funcționează ca o instituție publică, fiind finanțată preponderent (în proporție de peste 85 %) din subvenții acordate de la bugetul de stat.

 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La Radionav a fost si un sefut care se imbraca in uniforma de mariner si trecea cu pistolul cu bile in serpi. Acu e director la aeroport. Un retardat
2
0
cat a cotizat baiatul in stanga si n dreapta nu scriti?
3
0
Contrabasist? Sau contrabăsist? Eh?
2
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436