REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Fostul vicepreşedinte ANAF, Şerban Pop, scapă de o condamnare de 13 ani de închisoare

Fostul vicepreşedinte ANAF, Şerban Pop, scapă de o condamnare de 13 ani de închisoare

A.F. 5 decembrie 2023 | 19:34 2104

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus marţi încetarea procesului penal împotriva fostului vicepreşedinte al ANAF Şerban Pop, pe motiv că faptele de corupţie de care era acesta acuzat s-au prescris.

Fostul vicepresedinte ANAF, serban Pop, scapa de o condamnare de 13 ani de inchisoareŞerban Pop

În septembrie 2022, Şerban Pop primise la Curtea de Apel Bucureşti o pedeapsă de 13 ani pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, însă la judecarea apelului Instanţa supremă a constatat că faptele s-au prescris, astfel încât condamnarea de la instanţa de fond a fost anulată.

Şerban Pop trebuie să plătească însă suma de 2,5 milioane euro, reprezentând mita reţinută în sarcina lui.

Fostul vicepreşedinte al ANAF se alătură unui şir lung de oameni importanţi care au scăpat de dosarele de corupţie, ca urmare a aplicării unor dispoziţii ale Curţii Constituţionale privind prescrierea faptelor.

În acest dosar, Şerban Pop a fost acuzat de DNA că, în perioada 31 ianuarie - 23 decembrie 2008, a pretins de la un om de afaceri suma de 5.000.000 euro, din care ar fi primit în patru tranşe, în conturile unor companii offshore pe care le controla prin interpuşi, 2.500.000 euro.

Banii ar fi fost primiţi, în perioada 8 septembrie - 23 decembrie 2008, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu, respectiv aprobarea unei soluţii fiscale individuale anticipate (act administrativ) legată de o tranzacţie încheiată între compania omului de afaceri şi o societate de stat şi a urgentării restituirii, către firma omului de afaceri, a sumei de 228.259.140 lei cu titlu de TVA.

După primirea sumei aferente rambursării, aproximativ jumătate din banii încasaţi de firma omului de afaceri ar fi fost transferaţi într-un cont deschis la o bancă din Ungaria, iar de aici către două firme offshore controlate de acelaşi om de afaceri. De acolo, 2.500.000 euro au fost transferaţi mai departe, în conturile unor firme offshore din Cipru controlate de inculpat, prin intermediar, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Platim ca prostii institutii ale statului care nu-si fac treaba iar pe langa salarii si indemnizatii speciale mai iau si supliment de la cei anchetati ca sa le intarzie decizia in justitie.E nevoie de o mare schimbare in Justitie...si cam in toate institutiile statului
3
0
in ce tara traim?Pentru ce platim cu lefuri colosale o adunatura de judecatori si procurori puturosi care dorm si toate dosarele se prescriu ,iar pentru asta ies la pensie speciala sa se lafae in continuare
6
0
ptr toate prescrierile sunt de vina conducerile partidelor si parlamentele din urma cu vreo 2 - 3, 4 ani judecatorii nu pot decat sa constate ca se incadreaza la prescriere si sa dea automat decizia; evident daca vor pot intarzia un dosar ca sa ajunga la prescriere dar la fel de adevarat este ca sunt si suprasolicitati cu dosare si obligati sa le mai amane e imposibil de spus cand intarzie un dosar cu intentie si cand nu fac asta
4
0
Justiție de tot rahatul,marile dosare de corupție din r*mânia în proporție de 99% au fost prescrise și pentru asta nu va raspunde nimeni,mai mult acești nesimțiți din justitie sunt recompensați cu pensii speciale plătite din contribuția r*mânilor de rând care muncesc pentru salarii de tot rahatul.Pnl, PSD plus toate partidele existente nu sunt altceva decât niște structuri mafiote care au reușit să îngenuncheze țara și pe r*mânii de rând.
6
0
Daca nu erau oameni de afaceri din Stejaru Constantza nu ar fi aratat ca un sat prapadit mai m**e ci Constantza ar fi aratat ca un orash aerisit si cu spatzii verzi.
4
1
Bai pnl ce a-ti facut acolo, a-ti promis marea cu sarea si va gudurati langa psd
4
0
Dacă nu era oameni de afaceri din Stejaru Constanța să facă investiți în oraș Constanța ar fii arătat ca un sat prăpădit.
3
5
Sunt foarte multi asa zisi oameni de afaceri din stejaru , tistimelu , camena care au dosare cu tauri fictivi din 2009 si nu li se intampla nimic … tot asa faptele se vor prescrie , iar ei nu nimic trecut pe numele lor pentru a fi atacati ! Cum este posibil asa ceva ?
8
1
Bravo PNL. Votăm AUR
5
2
Cum naiba de se prescriu faptele tuturor spagarilor politici din tara asta?
12
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016