REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Fotbal: Casillas a anunţat că a fost victima hackerilor, după ce a şters o postare în care se afirma că este homosexual

Fotbal: Casillas a anunţat că a fost victima hackerilor, după ce a şters o postare în care se afirma că este homosexual

A.F. 12 octombrie 2022 | 00:00 440

Fostul mare portar Iker Casillas, campion mondial cu naţionala de fotbal a Spaniei în 2010, a anunţat că a fost victima hackerilor, după ce pe contul său verificat de Twitter a fost postat un mesaj în care se afirma că este homosexual, transmite AFP.

Iker Casillas

"Contul meu a fost spart. Din fericite, acum totul este în ordine. Le cer scuze tuturor celor care mă urmăresc. Şi, bineînţeles, toate scuzele mele comunităţii LGBT", a reacţionat Casillas (41 de ani), duminică după-amiază, după ce a şters mesajul precedent, citează Agerpres.

În cursul zilei, pe contul său de Twitter a fost publicat următorul mesaj: "Sper că mă veţi respecta: sunt gay".

Ulterior, fostul său coechipier la naţionala Spaniei, Carles Puyol, a răspuns cu un mesaj ironic, sugerând că nu este vorba de un anunţ real: "Este timpul să povestim despre relaţia noastră, Iker", a scris Puyol, însoţind mesajul său cu emoticoane.

Casillas, fostă vedetă a lui Real Madrid, este o mare figură a sportului spaniol după tripla istorică Euro-Mondial-Euro reuşită de "La Roja" între 2008 şi 2012.

Relaţia sa foarte mediatizată cu ziarista Sara Carbonero, pe care a sărutat-o în direct imediat după câştigarea CM 2010, a făcut deliciul presei, înaintea răsunătoarei lor despărţiri din 2021. Ei au doi copii.

Mesajele publicate pe conturile lui Casillas şi Puyol l-au făcut să reacţioneze pe Joshua Cavallo, singurul fotbalist care şi-a recunoscut homosexualitatea şi care evoluează într-un campionat de primă divizie, în cel al Australiei (A-League).

"Iker Casillas şi Carles Puyol glumesc şi se distrează pe tema coming-out-ului în fotbal, e trist. Este o experienţă dificilă prin care trebuie să treacă orice persoană din comunitatea LGBTQ+. Să văd cum modelele mele şi legende ale acestui sport se amuză pe seama coming-out-ului şi a comunităţii mele este dincolo de lipsă de respect", a scris Cavallo.

În urmă cu un an, în octombrie 2021, mijlocaşul, pe atunci în vârstă de 21 de ani, a postat pe reţelele de socializare un videoclip în care spunea: "Sunt fotbalist şi sunt gay". Postarea a fost vizionată de şapte milioane de ori în 24 de ore.

În Spania, a treia ţară din lume care a legalizat căsătoria între persoane de acelaşi sex, în 2005, deschiderea către LGBT+ rămâne un tabu în fotbalul profesionist masculin. Niciun jucător în activitate în La Liga nu a făcut pasul până în prezent.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510