REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.1° Constanța Vin., 19 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6795
26.1° Constanța Vineri, 19 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6795
 

Fotbal: FIFA, alături de Luis Diaz, de la Liverpool, al cărui tată este în mâinile răpitorilor din Columbia

Fotbal: FIFA, alături de Luis Diaz, de la Liverpool, al cărui tată este în mâinile răpitorilor din Columbia

A.F. 31 octombrie 2023 | 00:00 515

FIFA a transmis "sprijinul şi rugăciunile" sale atacantului lui Liverpool, Luis Diaz, în urma răpirii părinţilor săi, în Columbia, scrie DPA.

Fotbal: FIFA, alaturi de Luis Diaz, de la Liverpool, al carui tata este in mainile rapitorilor din ColumbiaLuis Diaz

A fost confirmată salvarea mamei lui Diaz, iar după ce jucătorul s-a întors acasă pentru a fi alături de membrii familiei, autorităţile columbiene au intensificat căutările tatălui fotbalistului.

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a spus pe Instagram: "În numele FIFA şi a comunităţii mondiale de fotbal, ne exprimăm sprijinul şi rugăciunile pentru Luis Diaz, familia acestuia şi prietenii, în aceste momente dificile".

Federaţia Columbiană de Fotbal (FCF) a emis, de asemenea, un comunicat, pe X (ex-Twitter), cerând răpitorilor să-l elibereze imediat, fără condiţii, pe tatăl lui Luis.

"Cerem celor care l-au răpit pe tatăl lui Luis Diaz să-l elibereze fără condiţii. Fotbalul înseamnă pace. Lucho, suntem cu tine, Columbia este cu tine", se arată în declaraţie.

Peste 120 de soldaţi columbieni sprijiniţi de poliţişti au continuat, duminică, să-l caute pe tatăl vedetei lui Liverpool, răpit în nordul ţării împreună cu soţia sa, care, însă, a putut fi eliberată de forţele de ordine la câteva ore după răpire.

"Sperăm într-o eliberare rapidă, pentru că suntem disperaţi, suntem anxioşi, nu avem nicio informaţie despre el", a spus Olmer Diaz, unchiul atacantului columbian al lui Liverpool şi fratele ostaticului.

Conform presei columbiene, părinţii jucătorului de 26 de ani, Luis Manuel Diaz şi Cilenis Marulanda, se aflau într-o staţie de benzină din oraşul lor, La Guajira, când au fost răpiţi de oameni înarmaţi. Mama fotbalistului a fost salvată după câteva ore.

"Mama lui Luis Diaz a fost salvată şi vom continua să-l căutăm pe tatăl său", a declarat preşedintele Columbiei, Gustavo Petro, pe reţeaua de socializare X, fostă Twitter.

Armata a mobilizat elicoptere şi un avion radar şi a recurs la numeroase filtre pentru a-l găsi pe Luis Manuel Diaz, fost antrenor la o şcoală de fotbal din Barrancas, oraş de 38.000 de locuitori în care şi-a făcut debutul fiul său.

Luis Diaz a semnat cu Liverpool în 2022, pentru 60 de milioane de euro. El jucase la FC Porto, care îl recrutase în 2019 de la Atletico Junior din Columbia, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712