REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Fotbal: Germania, încrezătoare că este printre favoritele la titlu la EURO 2024

Fotbal: Germania, încrezătoare că este printre favoritele la titlu la EURO 2024

A.F. 29 mai 2024 | 00:00 110

Victoriile obţinute de Germania asupra Franţei şi Olandei în meciurile amicale din luna martie au arătat că ţara gazdă a EURO 2024 are tot dreptul să se considere printre favoritele la titlu, a declarat luni directorul echipei naţionale a Germaniei, Rudi Voeller, citat de Reuters.

Fotbal: Germania, increzatoare ca este printre favoritele la titlu la EURO 2024Rudi Voeller

La începutul unui scurt cantonament în Turingia, înainte ca naţionala să se mute săptămâna viitoare în Bavaria, Voeller a declarat într-o conferinţă de presă că echipa Germaniei a arătat semnele unui adevărat progres.

"Un moment cheie în dezvoltarea noastră au fost ultimele două meciuri din martie. Ne-am dat seama că după trei luni şi jumătate (sub comanda lui Nagelsmann - n. r.) am obţinut două victorii convingătoare şi în interiorul echipei a existat mai mult optimism. Un optimism incredibil. Nu trebuie să ne pierdem firea că acum totul funcţionează, însă ar trebui să avem o doză de optimism" a spus fostul mare atacant, aşezat lângă selecţionerul Germaniei, Julian Nagelsmann.

Germania, de trei ori campioană europeană, nu a mai jucat nicio finală după ce a câştigat Cupa Mondială 2014, iar acum vrea să facă o figură frumoasă în faţa propriilor fani. Echipa nu a trecut de faza grupelor la ultimele două Mondiale, iar la EURO 2020 a fost eliminată în optimi de finală.

"Prin aceste două meciuri ale naţionalei ne dorim să facem parte din grupul care este acolo până la sfârşit. Avem un turneu acasă. Ar trebui să fim optimişti că vom ajunge foarte departe, iar dacă până la urmă este Berlin (pentru finală), cu atât mai bine", a spus Voller.

Lotul provizoriu al naţionalei Germaniei este departe de a fi complet pentru primul cantonament. Jucătorii lui Bayer Leverkusen, echipa care a reuşit eventul în acest sezon, urmează să sosească peste câteva zile, în timp ce săptămâna viitoare sunt aşteptaţi internaţionalii germani care evoluează pentru Real Madrid şi Borussia Dortmund,
finalistele Ligii Campionilor.

În timp ce Voeller şi preşedintele Federaţiei germane de fotbal (DFB), Bernd Neuendorf, îşi propun câştigarea titlului, selecţionerul Nagelsmann a spus că echipa vrea să-i răsplătească pe fani cu un fotbal spectaculos.

Germania va juca meciul de deschidere a competiţiei, pe 14 iunie, împotriva Scoţiei, după care va întâlni Ungaria şi Elveţia în Grupa A.

Echipa va juca două meciuri de pregătire înaintea turneului, cu Ucraina, pe 3 iunie, şi Grecia, pe 7 iunie.

"Vrem să arătăm un fotbal distractiv. Biletele costă bani. Trebuie să oferim în loc un fotbal care este amuzant, care este distractiv. Dacă suntem entuziasmaţi, vom entuziasma fanii", a spus Nagelsmann.

Mai mult de 15.000 de persoane sunt aşteptate să urmărească luni primul antrenament deschis al naţionalei, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510