REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° ConstanÈ›a Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° ConstanÈ›a MarÈ›i, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Fotbal - Italia: Anchetă în legătură cu scandările antisemite ale suporterilor lui Lazio

Fotbal - Italia: Anchetă în legătură cu scandările antisemite ale suporterilor lui Lazio

A.F. 11 noiembrie 2022 | 00:00 391

Autorităţile sportive italiene au anunÅ£at marÅ£i că au deschis o anchetă privind scandările antisemite ale suporterilor echipei de fotbal Lazio Roma din timpul derby-ului de duminică împotriva lui AS Roma, informează AFP.

Aceste scandări, vizându-i pe suporterii adverÅŸi, se pot auzi pe videoclipuri care au circulat luni pe reÅ£elele de socializare. Ele au fost intonate de mai multe ori, potrivit presei italiene, inclusiv după fluierul final, când jucătorii lui Lazio au venit să sărbătorească victoria lor (1-0) în faÅ£a sectorului de nord al Stadionului Olimpic, ocupat de ultraÅŸii laziali, citează Agerpres.

Într-un comunicat, Serie A a anunÅ£at o "anchetă suplimentară" din partea procurorului FederaÅ£iei italiene de fotbal, în special pentru a stabili numărul suporterilor implicaÅ£i ÅŸi pentru a obÅ£ine elemente de la autorităţile poliÅ£ieneÅŸti.

Aceste "scandări grosolane, ofensatoare ÅŸi discriminatorii din punct de vedere religios" au fost lansate de suporteri ai Lazio "în mai multe ocazii înainte de începerea meciului ÅŸi, într-un caz, ÅŸi în timpul întâlnirii", a adăugat Serie A.

Lazio a reacÅ£ionat încă de luni seara, afirmând că "a condamnat întotdeauna cu cea mai mare fermitate orice expresie de antisemitism ÅŸi rasism, care se manifestă acum la aproape toate meciurile ÅŸi pe toate stadioanele din Italia".

Aceste expresii "nu fac parte din cultura noastră ÅŸi nu îi reprezintă pe suporterii noÅŸtri", a adăugat într-un comunicat clubul. O parte importante a ultraÅŸilor săi se reclamă de la extrema dreapta.

Jucătorii au mers după meci în faÅ£a ultraÅŸilor "ca să le mulÅ£umească fanilor pentru susÅ£inere ÅŸi să sărbătorească o victorie meritată, în niciun caz pentru a legitima eventuale scandări ale anumitor grupuri, neînÅ£elese ÅŸi cu siguranţă neîmpărtăşite", se arată în comunicat.

La începutul lui septembrie, FederaÅ£ia a deschis deja o anchetă după scandările antisemite proferate de suporteri ai lui Juventus Torino ÅŸi Inter Milano.

Lazio este adversara lui CFR Cluj în barajul pentru optimile de finală ale Europa Conference League. Partida din prima manşă a barajului va avea loc pe 16 februarie, la Roma, pe Stadio Olimpico, iar meciul revanşă se va disputa în data de 23 februarie, la Cluj-Napoca.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510